Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 20:16 Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Z ogłoszenia malutkiej Chmureczki (viewtopic.php?f=13&t=111888), która dzięki Slapcio :1luvu: znalazła już w międzyczasie swój domek, zgłosiła się do mnie dziewczyna chętna do adopcji kotki. Warunki są trzy:

1. koniecznie dziewczynka
2. najchętniej parotygodniowa
3. czarno-biała

Mimo starań i tłumaczenia domek nie zdecydował się na parkę, więc być może malutka w przyszłości pozostanie jedynaczką... :( Tym bardziej, że w rodzinnym domu dziewczyny też jest koteczka - i też pojedyncza....

Dom to mieszkanie w Warszawie, jest deklaracja zabezpieczenia okien i sterylizacji koteczki w przyszłości. Brak innych zwierzaków i dzieci w domu. Co prawda w kwestii karmienia kota dom potrzebuje jeszcze trochę podszkolenia (kotka u rodziców karmiona Whiskasem), ale dziewczyna podchodząca do tematu chyba dosyć sensownie i rozsądnie.

Nawiasem mówiąc, nie mogę się powstrzymać, żeby nie zacytować tego co napisała do mnie w kwestii karmy:

Muszę Pani powiedzieć, że jestem zdziwiona tym co dowiedziałam sie o whiskasie! Kotkę, która mają rodzice, właśnie w lecznicy poradzili mi tym ją karmić!!!

ciekawe, co to za postępowa lecznica.... :evil: :roll:

Poproszę domki opiekujące się w tej chwili małymi kocimi dziewczynkami do adopcji o zgłoszenia kotek - ze zdjęciem oczywiście. Prześlę kandydatki do zainteresowanego domu i dam zwrotnie znać, gdy zapadnie jakaś konkretna decyzja. Jeśli byłby problem transportowy to mogę postarać się pomóc w przewozie koteczki.

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro cze 16, 2010 20:34 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Pingwinia Laura jest troszkę starsza, ale to cudna koteczka :1luvu:
Opis z naszej strony:
Laura
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: nie
Sterylizacja: nie
Laura została znaleziona na jednym z kieleckich osiedli. To typowo domowa koteczka, oswojona i mrucząca. Błąkała się od dłuzszego czasu na co wskazywały sterczące spod skóry kości. Koteczka miała bardzo poważnie złamaną nogę. Złamanie okazało się być już co najmniej kilkudniowe ale mimo wszystko konieczna była operacja. Laura jest bardzo sympatyczną koteczką, która uwielbia się przytulać, lubi być noszona na rękach. Przez pierwsze dni pobytu w domu tymczasowym koteczka ciągle spała. Była wykończona, zagłodzona i co najgorsze obolała.
Obecnie nóżka jest zrośnięta a kotka w pełni wróciła do zdrowia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 16, 2010 20:40 przez Niteczka 1, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro cze 16, 2010 20:38 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Niteczka 1 pisze:Pingwinia Laura jest troszkę starsza, ale to cudna koteczka :1luvu:
http://www.allegro.pl/item1084193551_la ... kotki.html

co to znaczy - troszkę starsza? bo link do aukcji mi się niestety nie otwiera... :( :?:

joluka

Post » Śro cze 16, 2010 20:41 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Ma rok :lol: Już zedytowałam :lol:

Niteczka 1

Post » Śro cze 16, 2010 20:49 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Koteczka piękna!!! Wyślę jej kandydaturę, ale obawiam się, że rocznej nie wezmą... :( To dom, który chce kociaka..... :roll:

ale będę trzymała kciuki :ok: :ok: :ok: - a nóż/widelec....????

joluka

Post » Śro cze 16, 2010 20:56 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Ja też :ok: :ok: :ok:

Niteczka 1

Post » Śro cze 16, 2010 21:51 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

To ja przedstawię naszą Hogunię (czarno biała), odkarmiona na butelce od tygodniowego oseska :lol:
Przytulaśna, zabawowa...ma w tej chwili około miesiąca, więc jeszcze chwila i powinna być gotowa na nowy domek...
Sama już je, i gramoli się do wielkiej kuwety na siusiu i qpku :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=t_gbKUrpSoA (w roli głównej na filmie od około 1.30 min.)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro cze 16, 2010 22:56 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

U Ask@ w Otwocku są aktualnie 2 małe krówki do adopcji plus jedna kilkumiesięczna - bannerek do wątku jest w moim podpisie - może zaiskrzy... :D :D :D
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Czw cze 17, 2010 4:46 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Grzywka 10-12 tygodni.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ogłoszenie:
adopcje/profil.php?p=6030

Mela ok.6-7 tyg.
ObrazekObrazekObrazek[/url] Obrazek Obrazek
ogłoszenie:
adopcje/index.php?p=6224

Kontakt i namiary w banerku i ogłoszeniach.Zapraszam na wątek. Otwock jest koło Warszawy :wink:
Podam telefon na wszelką wszelkosć 697-541-709

Obie dziewczyny proludzkie, wesołe i starsznie zywe. Przepięknie umaszczone :lol: Melka jeszcze ma niebieskawe oczyska.Odkryła spanie na ludziu :lol: i ciężko jej to wybić z głowiny. Grzywcia bardziej niezależna. Mruczą obydwie i wywalają brzuszyska do głasków.
Wet był, obsługa też.Są książeczki.
Kociczki odrobaczone, odpchlone.Grzywka zaszczepiona raz.Mela jeszcze za mała.

Na fotach nie widac jakie sa sliczne. Zrobic fajną fotę takiemu małemu wiercipiętkowi... bezcenne :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 17, 2010 13:05 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Ja mam dwie takie (ta najciekawiej umaszczona już w ds :D : ) Mają ok. 3 miesiące, po pierwszym odrobaczeniu i szczepieniu.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw cze 17, 2010 17:22 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Dziewczyny - dziękuję za zgłoszenia!!!

Efcia - rozumiem, że u Ciebie są jeszcze dwie z białymi noskami?

Wszystkie Wasze kicie piękne - i krówki i pingwinki! :1luvu:

Prześlę kandydatki do zainteresowanego domu i dam znać, co odpowiedzą.

joluka

Post » Czw cze 17, 2010 21:27 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

u nas dziś złapana została malutka pingwinka, zdrowa i nawet nie dzika. Jakieś 6/7 tygodni. Do jutra w lecznicy wet, potem nie mamy co z nią zrobić...
z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=112755

niestety nie ma jej zdjęcia, będzie jutro, śliczna jest
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt cze 18, 2010 9:42 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Georg-inia - czekam na zdjęcie malutkiej pingwineczki, bo bez zdjęcia to rzadko ludzie się zakochują...... :(

joluka

Post » Pt cze 18, 2010 9:55 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

Ja tylko chciałam dodać że transport zapewniamy :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt cze 18, 2010 9:57 Re: Domek w Warszawie szuka malutkiej, biało-czarnej koteczki!

A może koteczka z tego wątku? Ona musi być jedynaczką. Uratowaliby jej życie..

viewtopic.php?f=13&t=109677
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[następna]