Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 12, 2010 18:45 Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Wiadomość dla wszystkich zainteresowanych. W sosnowieckim schronisku będzie wolontariat. Administrator schroniska podpisał umowę z Fundacja S.O.S. dla Zwierząt. Chętnych na wolontariat zapraszamy do zgłaszania sie wolontariat@fundacjasosdlazwierzat.org

lisek

Od: Pon lip 02, 2007 6:51

Post » Sob cze 12, 2010 23:33 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Jakie są warunki które musi spełnić wolontarisusz w schronisku w Sosnowcu? jak wygląda taka umowa?
Boże jak ja się cieszę, że wreszcie ktoś profesjonalnie zajmie się naszym schroniskiem i naszymi kotami :D czekamy na jakieś konkretne wytyczne, czyli jednym słowem mogę poprosić pracowników schroniska żeby telefony od róznych ludzi którzy szukają pomocy dla kociaków mniejszych i większych kierowali do Fundacji SOS a nie do mnie bo ja jako nieoficjalna osoba pomagająca kotom w tej chwili kiedy jest oficjalny wolontariat nie mam możliwosci pomagania schroniskowym zwierzakom, pytam bo nie wiem.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie cze 13, 2010 18:45 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Warunki wolontariatu są proste:
- podpisanie umowy wolontariackiej
- przyjęcie regulaminu wolontariatu w schronisku
Już w przyszłym tygodniu wszystko powieszę na tym wątku.
Nie ma przepisu, który zabraniałby prywatnym osobom pomagania zwierzętom generalnie, czyli każdy może pomagać potrzebującemu psu czy kotu poza schroniskiem.
Jeśli ma to być pomoc w schronisku, to poprzez formalny wolontariat. Nić nie stoi na przeszkodzie, żeby osoby dotychczas pomagające nieformalnie, robiły to oficjalnie w ramach podpisanego porozumienia. Czyli Ty też. Każda głowa i ręce są mile widziane.

lisek

Post » Pon cze 14, 2010 17:36 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Się cieszę i zaznaczam wąteczek :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon cze 14, 2010 17:44 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

:ok: :ok: :ok: :ok: trzymam kciuki za koteczki i zaznaczam

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Wto cze 15, 2010 11:25 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Czekamy na wytyczne dla wolontariuszy :lol:
MIKUŚ

Post » Wto cze 15, 2010 15:40 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Myślę, że w przyszłym tygodniu już będzie wszystko do końca opisane i wtedy zapraszam na stronę fundacji, tam będą :D wszystkie informacje

lisek

Post » Czw cze 17, 2010 11:10 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

No ludziska zgłaszajcie się do wolontariatu :) im nas bedzie wiecej tym lepiej :D

terenia1

Post » Czw cze 17, 2010 13:27 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

lisek pisze:Wiadomość dla wszystkich zainteresowanych. W sosnowieckim schronisku będzie wolontariat. Administrator schroniska podpisał umowę z Fundacja S.O.S. dla Zwierząt. Chętnych na wolontariat zapraszamy do zgłaszania sie wolontariat@fundacjasosdlazwierzat.org

Ja zgłaszam się tutaj bo coś z autluku mój komp nie daje rady :oops:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt cze 18, 2010 8:09 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

hop na pierwszą.Szukamy chętnych na wolontariat w sosnowieckim schronisku :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob cze 19, 2010 23:35 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Czy gdzieś została zamieszczona informacja o pierwszym spotkaniu dacie godzinie dla wolontariuszy w sosnowieckim schronisku, sprawdzałam na stronie schroniska i Fundacji takiej informacji nie ma, chyba że ta informacja zostanie tylko podana dla tych , którzy wyślą maila na podany adres. Wstępnie miała to być środa ranne godziny czy coś się zmieniło?

terenia1

Post » Pon cze 21, 2010 14:47 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

terenia1 pisze:Czy gdzieś została zamieszczona informacja o pierwszym spotkaniu dacie godzinie dla wolontariuszy w sosnowieckim schronisku, sprawdzałam na stronie schroniska i Fundacji takiej informacji nie ma, chyba że ta informacja zostanie tylko podana dla tych , którzy wyślą maila na podany adres. Wstępnie miała to być środa ranne godziny czy coś się zmieniło?

Myślę że dziewczyny z SOS jak założyły tu wątek to tutaj tez podadzą informacje.
Ja napisałam na pw że się zgłaszam i podałam maila - ponieważ coś u mnie nie działa autlok, a taka forma zgloszenia się uaktywnia w i ch kontakcie.
Narazie na mailu cisza, nikt tez nie dzwonił na mój telefon który podałam, więc chyba narazie nici ze spotkania.
mam nadzieję że SOS uwzględni to że część osób która zgłasza się na wolontariat pracuje i ustali takie godziny żeby odpowiadały wszystkim zainteresowanym :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro cze 23, 2010 23:26 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Byłam dziś na spotkaniu w schronie.
Jestem dobrej myśli. Mam nadzieję że współpraca się ułoży :P
MIKUŚ

Post » Nie cze 27, 2010 12:51 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

:ok:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon cze 28, 2010 17:17 Re: Schronisko w Sosnowcu - wolontariat rusza

Dziś było kolejne spotkanie O 10:00.