Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 10:24 Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Pilnie szukamy DT dla dwóch kociąt w wieku około 6-7 mies.
Gucio - czarny kocurek, milutki , przylepny i ciekawski ( chyba zbyt wiele w swoim życiu nie widział gdyż może byc tylko w jednym malutkim pokoju )
Maja - drobniutka, chudziutka , milutka kotka .Cudna buraska.która jednak okazała się kocurkiem :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Po telefonie od właściceli kotów - w stylu " MUSICIE coś z nimi zrobić" :evil: - koleżanka pojechała zrobić zdjęcia ,żeby ogłosić maluchy.
To co zastała na miejscu to totalny i niewyobrażalny koszmar. Z przekazu wynika,że:
Ludzie starsi - wiek około 80 lat.Sami o siebie nie bardzo potrafią zadbać .

Koty mieszkają w jednym malutkim pokoju. Są schorowane, zabiedzone i niedokarmione .O jakich kolwiek wizytach u weta nawet mowy niema...
:( Mają bądź to początki lub może raczej niedoleczone nigdy objawy KK.
W całym domu panuje potworny " syf" - i to faktycznie jedyne słowo ,które pasuje do opisu panujących tam warunków.

Sytuacja jest patowa jak zwykle. Ludzie oczekują cudów ...
Byli bardzo zawiedzeni,zniecierpliwieni że narazie możemy zrobić tylko fotki i ogłoszenia i ,że maluchy muszą tam zostać.
Swoją drogą , po obejżeniu zdjęć wiadomo,że nie powinny tam zostać ani chwili dłużej...
Dlatego prośba o pomoc i DT dla tych kocich bied :cry:

Dodam tylko,że koty napewno wymagałyby pilnego ' przeglądu " u weta ,ale jak je zabierzemy od tych ludzi, nie będą miały gdzie wrócić.
Możliwości tymaczów we własnym zakresie już nam się wyczerpały.
Dlatego prośba o pomoc....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Aktualne fotki braci - tylko podziwiać jakie z nich przystojniaki :1luvu: no i nadal do wzięcia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 08, 2011 13:07 przez becia_73, łącznie edytowano 11 razy
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw maja 27, 2010 10:34 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

O matko, jakie biedne pszczółeczki :(
Podrzucam! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 27, 2010 10:34 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

to ja podrzucam bidule..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw maja 27, 2010 10:44 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

dokładnie - określenie biedne pszczółeczki do nich pasuje :(

Maluchy praktycznie skóra i kości.
Hop po dom
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw maja 27, 2010 11:20 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Te ich oczy ... :( Takie proszące. Serducho boli ... nie wiem jak pomóc ... :oops:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw maja 27, 2010 11:26 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

No własnie, nie ma ruchu....
Jak je weżmiemy nawet na przeglad do weta ..to lipa....nie wezmą ich już do domu.
To starsi ludzie, bardzo zaniedbani . Mało kontaktowi....
Nie są chętni do współpracy....chcą się poprostu pozbyć kotów.
No a my mamy je zabrać . bo tak :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw maja 27, 2010 11:47 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Nie ma wyjścia - trzeba szukać DT. One sa takie chudziutkie 8O Szczególnie burania :(
Czy widziałyście czym oni je karmią, bo chyba nie karmią się same tym co złapią ... tam jest taki syf, że myszy są zapewne.

Mamy jakąś cioteczkę, któa sie ulituje i umie zrobić banerek ? :roll: Taki łzawy krzyczący o DT ...
Obrazek

psiama

Post » Czw maja 27, 2010 11:51 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Do góry!
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw maja 27, 2010 12:07 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

psiama pisze:Nie ma wyjścia - trzeba szukać DT. One sa takie chudziutkie 8O Szczególnie burania :(
Czy widziałyście czym oni je karmią, bo chyba nie karmią się same tym co złapią ... tam jest taki syf, że myszy są zapewne.

Mamy jakąś cioteczkę, któa sie ulituje i umie zrobić banerek ? :roll: Taki łzawy krzyczący o DT ...

mam nadzieję,że czymś karmią...pewnie tym co spadnie ze stołu. :roll:
Kurcze, tymczas potrzebny...

Jedna nadzieja,że to stosunkowo młode koty i jak by doszły do siebie to może DS by się znalazł...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw maja 27, 2010 13:19 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

podrzucam kocie bidule
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Czw maja 27, 2010 18:13 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

:(
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pt maja 28, 2010 11:34 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

RATTTTUUUUNKKKKUUUUUUU!!!!!!
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pt maja 28, 2010 12:37 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Takie piękne koteczki muszą zostać zobaczone !!! :ok:

Rany, jakoś bardziej mi do nich serducho bije ... :roll: Gdyby nie to, że mam już 5 ogonów ... :roll: I wyjeżdżam za tydzień. Dla nich DT bardzo potrzebny. Beciu, one są w samym Toruniu czy gdzie ? I czy gdzieś na trasie k-ce - pomorze środkowe ?
Gucio taki w typie mojej Zuzinki :1luvu: , a Majusia, serduszko taka słodziutka chudzinka ... :(
Obrazek

psiama

Post » Pt maja 28, 2010 12:42 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Koty są w Toruniu.
Ale mam też dodatkowe informacje.
Oprócz tych kotów, ludzie mają 3 '" swoje" czyli tak jak by te skąś przygarnęli, i dodatkowo kilka w ogódku pod balkonem.
Więc jak widać , nie ma się co dziwić ,że sytuacja finansowa tam jest kiepska.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt maja 28, 2010 12:47 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

I wszystkie pewnie w takim stanie ... niedokarmione, niesterylizowane :cry:
Obrazek

psiama

[następna]