Domowe kotki będą oddane na wieś!Potrzebna pomoc!TYCHY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 20:56 Domowe kotki będą oddane na wieś!Potrzebna pomoc!TYCHY

Założyłam ten wątek na prośbę osoby z Tychów. Jej sąsiedzi przygarnęli z piwnicy dwa maleńkie kotki, kotki wychowały się w domu, mają już ok.1,5 roku, Amelka jest wysterylizowana, Kacperek wykastrowany. Niestety sytuacja finansowa tej rodziny zmieniła się na gorsze, borykają się z problemami finansowymi i podjęli decyzję o oddaniu ich do znajomych na wieś. Po uzyskaniu tej informacji osoba z Tychów jest przerażona, gdyż kociaki nie nadają się na wieś, miały trudne dzieciństwo, są bardzo bojące, nie znają świata zewnętrznego. Jeśli rodzina ta uzyskałaby systematyczną pomoc w postaci karmy, żwirku, kotki pewnie by zatrzymali. Rodzina mieszka w Tychach. Błagam pomóżcie w jakiś sposób, bo te kociaki przeżyją szok, przeniesione z domowych pieleszy do stodoły, gdzie będą musiały zdobywać pożywienie - to jest po prostu niemożliwe. Ludzie są zdecydowani i pewnie wkrótce to zrobią. Co możemy zrobić, żeby zatrzymali te kotki w domu, gdzie ubiegać się o pomoc?

malinka1

Od: Czw cze 28, 2007 8:27

Post » Wto kwi 27, 2010 21:01 Re: Domowe kotki będą oddane na wieś!Potrzebna pomoc!TYCHY

Te kotki miały swój wątek - viewtopic.php?f=13&t=82475&start=15. Ich rodzeństwo było w dt.u halbiny i nie przeżyło.

malinka1

Post » Śro kwi 28, 2010 14:01 Re: Domowe kotki będą oddane na wieś!Potrzebna pomoc!TYCHY

Podnoszę, pilne!

malinka1

Post » Śro kwi 28, 2010 15:55 Re: Domowe kotki będą oddane na wieś!Potrzebna pomoc!TYCHY

Może napisz pw do forumowiczek z Tychów, albo załóż wątek na Kotach?
Tutaj raczej nikt nie wypatrzy :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro kwi 28, 2010 17:41 Re: Domowe kotki będą oddane na wieś!Potrzebna pomoc!TYCHY

Witam. Niestety nie pomogę, mam na dt 4 dorosłe koty i kociątko. Tej parce wtedy się udało, zostały szybko zabrane z tej piwnicy i dlatego żyją, ich rodzeństwo spędziło w tej piwnicy kilka dni więcej i niestety cała trójka odeszła za TM.
Zdjęcia są absolutnie konieczne,żeby szukać im domów...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro kwi 28, 2010 17:46 Re: Domowe kotki będą oddane na wieś!Potrzebna pomoc!TYCHY

Słuchajcie, ja nie wiem, czy koty kosztują aż tak dużo że ich oddanie uratuje rodzinę przed katastrofą?? Przecież nie muszą jeść Royala, piasek czy ziemię można przynieść z dworu, każdy ma czasem chudsze lata ale to nie powód żeby pozbywać się "balastu" :roll:

Niech ktoś rozsądny pogada z tymi ludźmi, cholera, najłatwiej powiedzieć "nie stać mnie" i pozbyć się problemu :evil:

Druga rzecz, ze na wsi niekoniecznie musi być tragicznie. Zależy GDZIE na wsi :!:
Moje koty, nigdy w życiu nie wychodzące, zaaklimatyzowały się rewelacyjnie, czują się super i teraz przy przeprowadzce z powrotem do mieszkania nie wiem jak pogodzą się z odebraniem im wolności :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro kwi 28, 2010 20:34 Re: Domowe kotki będą oddane na wieś!Potrzebna pomoc!TYCHY

Sisay, one i tak jedzą tanią karmę. Faktem jest, że utrzymanie kotów jest kosztowne, znam ten bół. Ja bym kombinowała, może gotowała, to zawsze taniej, ale nie oddałabym ich. Ale ludzie są różni, skoro sami mają problem z jedzeniem, to biorą to na rozsądek, niestety. Postaram się o zdjęcia ich aktualne, może ktoś je adoptuje razem.

malinka1

Post » Śro kwi 28, 2010 22:46 Re: Domowe kotki będą oddane na wieś!Potrzebna pomoc!TYCHY

Nie do końca wierze, że powodem oddania kotów są problemy finansowe :oops: :(
Dwa koty to wcale nie są takie duże koszty.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11