Wa-wa potrzebna pomocna męska dłoń do wiercenia dziur;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 25, 2010 13:04 Wa-wa potrzebna pomocna męska dłoń do wiercenia dziur;)

Zgłosił sie do mnie pod katem adopcji Lili - ale za późno - potencjalnie fajny domek dla przynajmniej rocznego kota/kotki w Warszawie.
Pani mieszka razem z 8-letnim synkiem. Bardzo fajna osoba, bardzo rozsądna. Nie ma doswiadczenia kociego, ale zawsze chciała mieć kota, czekała jednak, az synek na tyle podrośnie, zeby rozumial, ze kot to pełnoprawny członek rodziny a nie zabawka. Z uwagi na brak doświadczenia chciałaby kota przynajmniej rocznego, ale rzeczywiście zdrowego. Płeć nieistotna, wazny charakter - kot spędzałby około 8godzin dziennie sam - podczas, gdy domownicy sa w pracy/szkole. Z uwagi na chłopca ważne jest również aby kocio był/a łagodny, przytulaśny i miziasty, bez zapedów pazurkowo-zabkowych. Taka moja druga lilka :roll:
Bardzo proszę o propozycje tylko z Warszawy, gdyż Pani chciałaby przed adopcją odwiedzić kota, najlepiej kilkukrotnie razem z synkiem, zeby wykluczyc ewentualna alergie. Za to przynajmniej u mnie wielki plus!
Ostatnio edytowano Pt kwi 30, 2010 10:48 przez koconek, łącznie edytowano 1 raz

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Nie kwi 25, 2010 14:38 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

prosze o tel na numer 887 521376
mam kilka doroslych kotow do adopcji
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie kwi 25, 2010 16:23 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

Zapowiada się świetny domek dla jakiejś biedy :D
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie kwi 25, 2010 16:26 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

Ja mam przemiłą, łagodną, rozmruczaną koteczkę na tymczasie, Kajkę. Kicia została znaleziona przy ulicy Kwiatowej na Mokotowie, przez panią karmicielkę, kiedy był jeszcze śnieg. Kicia musiała być domowa, bo garnęła się do ludzi i nie potrafiła chodzić po śniegu - robiła to bardzo nieporadnie. Koteczka jest po sterylizacji, w przyszłym tygodniu będzie szczepiona. Koteczka ma rok, maksymalnie 2,5 roku (według oceny weterynarza).

Kici doleczam w tej chwili grzybka, który dość późno został zauważony i oddam ją dopiero, gdy kicia będzie w pełni zdrowa (chyba, że domek nie będzie miał nic przeciwko, żeby ją samodzielnie doleczyć - dwa razy w tygodniu smarowanie w trzech miejscach).

Kici nieco łzawią oczka, zwłaszcza jedno, ale to prawdopodobnie już jej zostanie (wpuszczam jej kropelki, ale na razie bez większych efektów). Jej poprzedni opiekunowie widocznie zaniedbali wyleczenie kotki z kataru i te łzawiące oczka mogą być tego efektem. Kici to w niczym nie przeszkadza i dla ludzi nie jest oczywiście w żaden sposób groźne.

Koteczka jest czarna, z białym małym krawacikiem, drobna.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pon kwi 26, 2010 8:46 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

Maryla pisze:prosze o tel na numer 887 521376
mam kilka doroslych kotow do adopcji

Proszę Cię prześlij mi proszę na PW troche informacji.
Prześlę tej Pani. Rozmowa telefoniczna w tej chwili mija się z celem, bo nic więcej niż napisałam nie wiem. Na pewno bedzie potrzebna wizyta przedadopcyjna.

koconek

Post » Pon kwi 26, 2010 8:47 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

Wejaga - odezwę się na PW

koconek

Post » Pon kwi 26, 2010 10:54 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Wto kwi 27, 2010 11:35 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

Dziewczyny - kontakty podałam, na razie cisza, zero odzewu :(

koconek

Post » Śro kwi 28, 2010 11:06 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

Jestem, jestem :)
Na razie szukam kogoś kto z zabezpieczeniem balkonu pomoże, bo bez tego to możemy o wszystkich kotach tego świata rozmawiać, a i tak żadnego nie dostanę :) U mnie balkon już coraz częściej otwarty, prowadzę zimny wychów rzeczonego syna :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Śro kwi 28, 2010 11:19 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

spinca pisze:Jestem, jestem :)
Na razie szukam kogoś kto z zabezpieczeniem balkonu pomoże, bo bez tego to możemy o wszystkich kotach tego świata rozmawiać, a i tak żadnego nie dostanę :) U mnie balkon już coraz częściej otwarty, prowadzę zimny wychów rzeczonego syna :)

Spinca zajrzyj proszę na ten wątek i pomyśl o Fiolce. To jest koteczka, która się tez pokazuje w moim podpisie. Jest biało srebrna, przepiękna i ma wesoły charakter. Jest przylepna i miziasta. Może na wątku niedługo bedą nowe zdjęcia Fiolki. To naprawde niezwykła kotka.

W jej sprawie trzeba napisać pw do Maryli.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro kwi 28, 2010 12:08 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

Może dopiszę, że wstępnie kocina wybrana, znalazłam ogłoszenie o mamie i maluchach, maluchy w zasadzie zarezerwowane, a ja chętnie przygarnę mamę tego towarzystwa. Też taka pomazana jak Lilka i Mozaika, jakoś te pomazańce szczególnie mi się podobają.
Naczytałam się jednak wystarczająco dużo na temat dwupaku.... nie wykluczam, nie wykluczam.
Tak czy inaczej, w pierwszej kolejności test Młodego na kota, w drugiej balkon.

EDIT: ale napisałam.... "wstępnie wybrana", jakbym dywan kupowała.... przepraszam. Kocinka musi spędzić z maluchami jeszcze około 2 tygodni, a ja cały czas podkreślam doświadczenie na żywym organizmie w sprawie "wszechobecnej" alergii, stąd to niefortunne sformułowanie.

spinca

Post » Śro kwi 28, 2010 13:59 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

Spinca - a test Młodego Dużego nadal planowany u mnie :wink: ? Świat jest mały :P - to ja, Asia od Mozaiki "pomazańca" :mrgreen:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro kwi 28, 2010 14:12 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

Witam, wiem, wiem :) na wątku Mietki się zorientowałam :)
Nadal się wpraszamy, oczywiście, tylko niech Młode przestanie kasłać.
Tyle się naczytałam, że z alergią na kota można żyć, byle się kilku prostych zasad trzymać, że chyba decyzja i tak może być tylko jedna.
Ale wpraszamy się, wpraszamy :)

spinca

Post » Śro kwi 28, 2010 14:21 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

a my zapraszamy, zapraszamy - jeśli nie przerazicie się zasikanego przez kota jednego z pokoi.... - ale to naprawdę niestandardowa sytuacja z kotem... :oops: (viewtopic.php?f=1&t=109829)

przy okazji Młody sprawdzi swoją reakcję na sierść i psa i kota, bo obie opcje u nas dostępne :mrgreen:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro kwi 28, 2010 14:38 Re: Mam potencj domek w Wa-wie - prosze o propozycje

O matko i córko! Jeszcze my Wam tam potrzebni przy takich kłopotach....
Poczekamy, nie chcemy przeszkadzać. Trzymam kciuki oczywiście

spinca

[następna]