Migotka-10-mies. słodka mikrokotka oraz Cuś - na swoim :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 24, 2010 22:59 Migotka-10-mies. słodka mikrokotka oraz Cuś - na swoim :)

Jeszcze nie ma imienia.

edit - imię jest - Migotka. Ale i tak wołam na nią Mała ;)

Jest u mnie na dt od dwóch dni. Czarna (właściwie rudo-czekoladowa - sierść po poprawie stanie się lśniąco czarna). Liczy ok. 8 miesięcy. Maleńka. Wielkościa Malachiasza, może mniejsza. Na pewno drobniejsza pod mojej małej Mgiełki.
Podopieczna Fundacji Azyl. Wyadoptowana 4 miesiące temu, wróciła z adopcji miesiąc temu. Powód? Wydaje mi się, że po prostu urosła i mimo że mała to jednak większa, może dom szukał znów małego kociaka? Jedno pewne - mała jest cudem kociego charakteru. Zero problemów z kuwetą czy w zachowaniu. Jest taka słodka, rozbrajająca.... i te śmieszne beczułkowate tylne łapki. Trochę zaniedbana.
Zabrałam ją z lecznicy. Wcześniej mieszkała w innym dt przez miesiąc - w łazience z agresywną kotką. Na początku niestety widać było, że boi sie moich kotów, skorych do zabawy, nie wiedziała, czy chcą ją atakować czy manifestują chęć znajomości. Dziś, na trzeci dzień, jest już zgoda między futrami, Jańcik łazi i grucha do niej, Amelka zabawia (a dwa razy większa i ze trzy cięższa od małej), reszta pokojowa.
Mała jest odrobaczona, wysterylizowana, podana pierwsza dawka felisvaca (grzyb). Za kilka dni będziemy szczepić (była szczepiona raz jako kociak). Potem drugie odrobaczenie. I leczymy pokaźne świerzbisko w uszach.
Na razie odpukać, jedna glista w kuwecie się objawiła. A grzyb - moje futra szczepione i tak felisvakiem pół roku temu. I bryka mała po pokojach.
Jak ona się mizia, jak przytula... śpi blisko człowieka, przytulona, cichutko mrucząca.
Niesamowity kociak.
Dziś ciocia Magija pomogła wykąpać małą - teraz malutka ma puszystą i lśniącą sierść bez łupieżu i pięknie pachnącą. Dziękujemy Cioci :1luvu:

Lubi piłeczki, myszki też, ale piłeczki są the best.

Obrazek
Obrazek

Podleczymy, zaszczepimy, i będziemy szukać super domu :)

Obrazek
Obrazek

i fotki jeszcze z lecznicy:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hgbwd][img]http://tiny.pl/hgbwp[/img][/url]

..........

edit: 14.05.2010

Dziś dołączył mały czarny z białym krawatkiem cuś zwany roboczo Cusiem.
Liczy ok. 6 tygodni. Zagilany i oczu nie widać. testy felv/fiv ujemne. Jeszcze nieszczepiony i nieodrobaczony - musi troszkę wyzdrowieć. Na stronie 4 watku więcej o nim ;)
Ostatnio edytowano Pon sie 09, 2010 13:09 przez Sis, łącznie edytowano 6 razy

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob kwi 24, 2010 23:33 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

ale cudo :lol:
śliczna:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Sob kwi 24, 2010 23:41 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

Jaka cudna :1luvu: Zachwycająca :1luvu:

Domki będą się ustawiać w kolejce do takiego skarbunia. :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie kwi 25, 2010 5:06 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

Mała to chodzące cudeńko. Kochane to jest na maxa, przytulaste, słodkie, wdzięczne.
Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek, w którym będzie pełno piłeczek do zabawy :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie kwi 25, 2010 6:41 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

Śliczna czarnulka. Kciuki za to, żeby kolejny domek był odpowiedzialniejsz
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie kwi 25, 2010 6:54 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

Śliczna koteńka!
Moja tymczaska Zoe też była taka maleńka.
Może imię Micra by się nadawało?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie kwi 25, 2010 9:01 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

oooo :) jaka pięknota :) :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie kwi 25, 2010 9:02 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

Śliczna :1luvu: kocham czarne koty :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie kwi 25, 2010 9:12 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

potwierdzam iście anielski charakter, nawet w kąpieli panienka nie wyciągała pazurków - po prostu cudo! Mała drobna i taka kochana, dla mnie to ona powinna mieć na imię pchełka ;)
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie kwi 25, 2010 9:22 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

śliczna kotunia :D u Cioci Sis wydobrzeje raz dwa!! :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie kwi 25, 2010 19:07 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

grzyb i świerzb do doleczenia. Zaszczepic w przyszłym tygodniu. Jeszcze raz odrobaczyć. Drugi felisvac za tydzień. Jest co robić :)
A potem naprawdę naprawdę dobry dom.

Sis

Post » Nie kwi 25, 2010 20:11 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

Mika?
:1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie kwi 25, 2010 20:31 Re: Mikrokociak - 8-mies. czarnulka co szuka imienia i domu

prawdopodobnie będzie Migotką, bo tak woła na nią syn TŻta. Znając życie, to będzie to jedno z jej wielu imion ;)

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hgbwd][img]http://tiny.pl/hgbwp[/img][/url]

Sis

Post » Pon kwi 26, 2010 8:26 Re: Czarna Migotka - 8-mies. słodka mikrokotka szuka domu :)

ooo, mała Małpeczka ma swój wątek :) w lecznicy jak została przeniesiona do większej klatki to wisiała na kratach jak małpiątko i płakała, żeby ją wypuścić, albo chociaż pomiziać troszkę...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon kwi 26, 2010 8:53 Re: Czarna Migotka - 8-mies. słodka mikrokotka szuka domu :)

Mała jest najgrzeczniejszym z moich kotów. Nawet jak się bawi, to delikatnie. Moje szałaputy wariują po łóżku, a ona leży na podusi i patrzy.
Wieczorkiem śpi z ludźmi, przytulona, rano też przychodzi, wtula się w człowieka, mruczy cichutko.
Niesamowity kot....

Sis

[następna]