Adopcja kociaka Warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 19, 2010 23:01 Adopcja kociaka Warszawa

Witajcie

chciałabym zaadoptować małego kociaka.
Poszukuje czarnego kociaka w wieku od 8- 12 tygodni. Płeć - kocica.
Kot musi być zdrowy, czysty (brak pcheł) i musi umieć korzystać z kuwety.
charakter: towarzyski (mam w domu już 1 kota), lubiący się przytulać.
Proszę o oferty tylko z Warszawy.
Proszę o maile ze zdjęciami i krótkim opisem kociaka na adres maxima161@wp.pl
Kociakowi, którego przygarnę gwarantuje ciepły dom i troskliwą opiekę.

Pozdrawiam
Ania :)

maxima161

Od: Pon kwi 19, 2010 22:41

Post » Wto kwi 20, 2010 11:09 Re: Adopcja kociaka Warszawa

Czy oferujesz dom wychodzący czy mieszkanie w bloku?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 20, 2010 11:49 Re: Adopcja kociaka Warszawa

Mieszkam w bloku ale na weekendy i świta jeżdżę do rodziców do domu. Mój obecny kot nie wychodzi na dwór.

maxima161

Post » Wto kwi 20, 2010 11:51 Re: Adopcja kociaka Warszawa

Jeśli w bloku, to muszę zadać kolejne forumowe pytanie. :)
Jak masz zabezpieczone okna, to zaraz kolejka kociaków się do Ciebie ustawi. :ok:
Obrazek

Agneska

Post » Wto kwi 20, 2010 12:01 Re: Adopcja kociaka Warszawa

Okna mamy zabezpieczone gdyż nasza kotka uwielbia przesiadywanie przy nich gdy są otwarte. Mam już 3 lata kota i odpukać nic mu się nie stało.

maxima161

Post » Wto kwi 20, 2010 12:16 Re: Adopcja kociaka Warszawa

U mnie jest 6 miesięczny Justyś, czarny jak smoła, świrnięty jak nastolatek, towarzyski i głośno mruczący. Zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany.

Gdyby był "za stary" :lol: , to podałam Twoje namiary do opiekunki mniejszych kociątek.
Obrazek

Agneska

Post » Wto kwi 20, 2010 12:26 Re: Adopcja kociaka Warszawa

taki stary nie jest :) ale chciałabym kocice :kotek: gdybyś była taka miła i przekazała swoje znajomej moje dane byłabym bardzo wdzięczna :)

maxima161

Post » Wto kwi 20, 2010 13:16 Re: Adopcja kociaka Warszawa

viewtopic.php?f=13&t=110120

tu są czarne kociaki, może transport by się znalazł
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Wto kwi 20, 2010 16:20 Re: Adopcja kociaka Warszawa

Poszukuje kociaka z Warszawy ponieważ nie mam możliwości wybrania się po niego do innego miasta.

maxima161

Post » Wto kwi 20, 2010 17:01 Re: Adopcja kociaka Warszawa

viewtopic.php?f=1&t=110264
Zerknij tutaj! Ja od kasi86 niedawno adoptowałam kociaka i choć nie był z W-wy, Dziewczyny dowiozły. :ryk:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Wto kwi 20, 2010 17:54 Re: Adopcja kociaka Warszawa

A w jakim wieku wzięłaś tego kociaka?? Czy one ukończyły już przynajmniej 8 tygodni? Z tego co się orientuje to zbyt wczesne zabranie kociąt od matki bardzo im zagraża dla ich zdrowia :(. Rozumiem te dziewczyny że nie bardzo mają gdzie trzymać kota ale zabranie kociaków od mamy zbyt wcześnie nie jest zbyt dobrym pomysłem :(.

Mam jeszcze pytanie gdzie wy szukaliście swoich kociaków?? Czy znacie jakieś strony z kociakami itp. Ja przewertowałam net od góry do dołu ale przeważnie do adopcji są oddawane koty dorosłe a ja potrzebuje małego żeby mi się zaaklimatyzował w nowym domu i polubił z moim obecnym kotem.

Jeśli masz do oddania małą czarną zdrową kotkę która korzysta z kuwetki albo znasz kogoś to jest w posiadaniu czarnych kociąt na terenie Warszawy daj znać :)

maxima161

Post » Wto kwi 20, 2010 18:03 Re: Adopcja kociaka Warszawa

maxima161 pisze:A w jakim wieku wzięłaś tego kociaka?? Czy one ukończyły już przynajmniej 8 tygodni? Z tego co się orientuje to zbyt wczesne zabranie kociąt od matki bardzo im zagraża dla ich zdrowia :(. Rozumiem te dziewczyny że nie bardzo mają gdzie trzymać kota ale zabranie kociaków od mamy zbyt wcześnie nie jest zbyt dobrym pomysłem :(.

Mam jeszcze pytanie gdzie wy szukaliście swoich kociaków?? Czy znacie jakieś strony z kociakami itp. Ja przewertowałam net od góry do dołu ale przeważnie do adopcji są oddawane koty dorosłe a ja potrzebuje małego żeby mi się zaaklimatyzował w nowym domu i polubił z moim obecnym kotem.

Jeśli masz do oddania małą czarną zdrową kotkę która korzysta z kuwetki albo znasz kogoś to jest w posiadaniu czarnych kociąt na terenie Warszawy daj znać :)

Maxima oczywiście zrobisz, jak zechcesz, ale kotek młody kilkumiesięczny też Ci się dobrze zaaklimatyzuje i polubi kotkę. W przypadku takiego sześciomiesięcznego masz dodatkowy plus. Wtedy juz najczęściej wiadomo, jaki kot ma charakter. Czy lubi mizianie i pieszczotki, branie na ręce i przede wszystkim, czy lubi inne kocie towarzystwo.
Oczywiście koty dorosłe oddawane tez się aklimatyzują i zaprzyjaźniają z innymi kotkami. To raczej zależy od charakteru niż od wieku.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto kwi 20, 2010 18:06 Re: Adopcja kociaka Warszawa

maxima161 pisze:A w jakim wieku wzięłaś tego kociaka?? Czy one ukończyły już przynajmniej 8 tygodni? Z tego co się orientuje to zbyt wczesne zabranie kociąt od matki bardzo im zagraża dla ich zdrowia :(. Rozumiem te dziewczyny że nie bardzo mają gdzie trzymać kota ale zabranie kociaków od mamy zbyt wcześnie nie jest zbyt dobrym pomysłem :(.

Szukaliśmy tu na miau, bo wiedzieliśmy, że są tu koty potrzebujące pomocy i na Allegro ( ale tam też wiele kotów stąd jest).
Pierwszą kotkę adoptowaliśmy z Koterii
http://www.koteria.org.pl/
Tam też kotki czekają na domki :)

My wzięliśmy kociaczka z innego miotu. Miała już 7 tyg. Ale tam chodziło o ratowanie kotków, więc kasia86 zabrała je z "mordowni" jak tylko zaczęły same jeść.
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Wto kwi 20, 2010 18:19 Re: Adopcja kociaka Warszawa

Ja mam dwie czarne kotki
Kosię 6 latObrazek
By jasdor, shot with L760 at 2010-04-08
oraz Pycią - 8-miesięczną kotkę.
Obrazek
By jasdor at 2010-04-08

Ale ich nie oddam nikomu :mrgreen:
Chciałabym jednak podzielić się swoimi doświadczeniami.
Przyniosłam małą z parkingu, gdy miała dwa m-ce. Kosia już była dorosłą wysterylizowaną kotką 6-cio letnią. Na począ tku fuczenie, wąchanie, po tygodniu Kośka dawała cmokać cyca malutkiej, a ona uważała, że to jej mama. Razem spały, myły się i kochały. Ale gdy malutka trochę podrosła zaczęła dominować nad Kośką i tak jest do tej pory. Staruszka to spokojny kot lubiący komfort i spokój, a mała to istny żywioł, jak to kocie dziecko. Dokucza dużej, nie daje jej spokoju. Gdzieś wyczytałam, że dorosłemu kotu raczej nie dobiera się do towarzystwa młodego kociaka. Ja to przeszłam na swoich i w pełni potwierdzam. Lubią się, ale mają inny temperament. Czekam, może jak mała dorośnie przestanie się Kosi narzucać, bo widzę, ża ją to męczy, wolałaby pewnie kogoś spokojniejszego i już ułożonego.
Się rozpisałam :oops: Czarnulka na pewno się znajdzie tu na forum, mała lub duża, powodzenia :wink:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto kwi 20, 2010 18:22 Re: Adopcja kociaka Warszawa

Agnieszka czy mogłabys mi wysłać na email zdjęcia Justysia?

Agneska pisze:U mnie jest 6 miesięczny Justyś, czarny jak smoła, świrnięty jak nastolatek, towarzyski i głośno mruczący. Zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany.

Gdyby był "za stary" :lol: , to podałam Twoje namiary do opiekunki mniejszych kociątek.

maxima161

[następna]