Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 09, 2010 19:30 Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Witajcie,

Jesteśmy trzema czteroletnimi kotami. Mieszkamy w piwnicy Starszego Pana i od trzech lat nie wychodzimy na zewnątrz... Naszą codziennością jest chłód i samotność ale nie tracimy ducha. Wiemy, że jest gdzieś ktoś, komu jesteśmy przeznaczeni. Może to właśnie na Ciebie czekamy? Zadzwoń - 607-731-562 lub napisz shenn@op.pl i zapytaj o nas! Piwnica nie jest rajem dla kota ale może być nim Twój dom :-)

Obrazek

Dlaczego warto pokochać dorosłego kota?

Przeczytaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=23290

Dlaczego warto pokochać właśnie nas?

Urodziliśmy się na ulicy. Starszemu Panu i jego Żonie było nas żal, ale nie mogli nas zabrać do mieszkania, bo mieli już (i nadal mają...) wiele kotów. Przygotowali nam wspaniałe lokum w swojej piwnicy. Codziennie wieczorem wypuszczali nas na długie spacery. Wracaliśmy zawsze na brzęk kluczy. Niestety w okolicy mieszka wielu złych ludzi, którzy nienawidzą kotów i Starsi Państwo mieli wiele nieprzyjemności przez nas. Zaczęli bać się o nasze życie i przestali nas wypuszczać. Przychodzili jednak co wieczór, by pozwolić nam biegać po korytarzach piwnicznych i bawić się z nami. Lepsze to niż nic... Jednak Starsi Państwo postarzeli się jeszcze bardziej. Pani nie może już do nas przychodzić a Pan, po sprzątnięciu piwnicy, nie ma już siły na zabawy... Smutno nam tak i samotnie a jesteśmy towarzyskimi kotami. A co się stanie, gdy Starszych Państwa zabraknie i nikt nam nie otworzy drzwi? Dlatego szukamy, prosimy o dom. Taki po prostu: z kanapą, oknem, odrobiną wspólnej zabawy. Dla Ciebie to niewiele a nam może uratować życie.

Mała, Średnia i Kocurek-Rafałek

Obrazek
Mała
Obrazek
Średnia
Obrazek
Kocurek

---

Parę słów uzupełnienia od ludzi ;) :

Jesteśmy sąsiadami Starszych Państwa od niecałego roku. Niedawno dowiedzieliśmy się o tych piwnicznych kotach. Starsi Państwo zdawali sobie sprawę, że ta sytuacja jest nie do przyjęcia ale nie wiedzieli jak ją zmienić. Zaproponowaliśmy pomoc w znalezieniu domu/domów dla tych kociaków. Oni nie wierzą, że może się udać. Ja mam nadzieję, że ktoś pokocha te koty.

Sąsiad mówi, że wszystkie trzy to rodzeństwo ale kto wie, czy Mała na pewno jest siostrą Średniej i Kocurka-Rafałka, gdyż tamci są bardzo do siebie podobni z wyglądu i charakteru a Mała jest nieco inna. Nie jest to jednak istotne. Mała jest średniej wielkości burobiałym kotkiem o wielkim sercu i nieskończonej ufności. Spotkawszy mnie po raz pierwszy już po minucie łasiła mi się do nóg. Jest spragniona czułości a przy tym rozbrykana i radosna. Uwielbia się bawić. Średnia i Kocurek-Rafałek są większe i zachowują normalny dystans wobec obcych, ale ciekawość świeci się w ich oczach silnym blaskiem. Przyglądają się przybyszom najpierw zza winkla, potem przemykając korytarzem, siadając gdzieś w kąciku. Średnia podchodzi nieco bliżej lecz to Kocurek patrzy wzrokiem zaintrygowanego dziecka. Ale gdy w ruch idzie kawałek sznurka wszystkie trzy zapominają o strachu i biegną się bawić.

Wszystkie są wykastrowane, zdrowe, dobrze nakarmione, mają lśniącą sierść. Ciekawskie, radosne i spragnione kontaktu z człowiekiem. Jeśli chcesz - umów się na spotkanie z nimi - zobaczysz na własne oczy :-). To nic nie kosztuje. Dzwoń - 607-731-562, pisz: shenn@op.pl i pytaj. Czekamy na Ciebie :-)

---
Jeszcze fotki:

Mała lubi się bawić:
Obrazek

Obrazek

Średnia też lubi zabawę. Widać tu jak te koty są zadbane :-)
Obrazek

Obrazek

Kocurek jest pocieszny i ma słodki pyszczek:
Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

shenn

Od: Wto wrz 11, 2007 7:18

Post » Pt kwi 09, 2010 19:50 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Piękne są ! Naprawdę zadbane :D :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt kwi 09, 2010 22:34 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Biedactwa, może znajdzie się jakiś kawałek domku z ogrodem....zasługują na to.. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob kwi 10, 2010 8:54 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

koty są super....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob kwi 10, 2010 9:01 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

czy one są wysterylizowane?

agiis-s

Post » Sob kwi 10, 2010 10:12 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Tak, są wykastrowane, wszystkie trzy. :-)

shenn

Post » Sob kwi 10, 2010 11:03 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

U mnie przy bloku od czasu kiedy musiałam poddać eutanazji Alberta stoi jego pusta budka.
Miejsce przyjazne kotom, spółdzielnia też.
Ale nie wiem jak można by koty przyzwyczaić do nowego miejsca.
Macie jakieś doświadczenie?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob kwi 10, 2010 11:04 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Koty piękne i zadbane, ale nie mogą tak nadal życ.
Na pewno trzeba trochę czasu i starań, ale domy uda się znależć. Kciuki. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie kwi 11, 2010 13:15 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

podrzucam bo ważne

agiis-s

Post » Nie kwi 11, 2010 13:32 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

agiis-s pisze:podrzucam bo ważne

dokładnie , ważne i pilne.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie kwi 11, 2010 13:41 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Wrzucę na stronę TOZ w dziale adopcje
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Nie kwi 11, 2010 14:09 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

sebriel pisze:Wrzucę na stronę TOZ w dziale adopcje

dzieki wielkie ...mam nadzieję że Pixia zadziała czarodziejsko i pomoże kociakom

agiis-s

Post » Nie kwi 11, 2010 14:19 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Strona Kociej Doliny i Allegro też obstawione pod względem ofert adopcyjnych. Wkrótce koteczki zostaną też dodane na kilku innych stronach (wysłałam już maila do wolontariuszy). Umieściłam też info o kotach na Kocim Szczecinie i w wątku adopcyjnym KD na forum.

Trzymam kciuki za domy dla trójkota :ok:

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Nie kwi 11, 2010 14:28 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Dziewczyny wklejcie jeszcze ogłoszenie na infoludka o poszukiwaniu dt dla nich.
Ja tak znalazłam dla Dziadka i Smyka, jak już będą w dt spokojnie będzie można szukać im ds.
Również puszczę informacje w teren, może dobra dusza pomoże.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Nie kwi 11, 2010 19:00 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Jejku, bardzo się cieszę z takiego poruszenia. Dziękuję wszystkim :* Najpóźniej we wtorek zajmę się tymi nieprawidłowymi zdjęciami dla kociej doliny, o których dostałam info w mailu. Dziś już raczej nie dam rady, poniedziałki odpadają.

Czy DT jest niezbędny? Nie wiem, jak zapatrywaliby się na to Starsi Państwo. Przywiązani są do tych kotów. Pan mógłby mi o nich opowiadać dłuugo. Kilka dni zastanawiali się nad moją propozycją poszukiwania domów. Pewnie chodzi o to, że lepiej to wygląda dla osób, które chcą adoptować, ale tak naprawdę te koty w piwnicy mają zrobione sympatyczne mieszkanko, tylko ludzi im brakuje i światła słonecznego. Sama nie wiem. Czy to nie będzie za duży stres dla kotów i ludzi?

ps-oczywiście najlepiej byłoby znaleźć jeden domek dla wszystkich trzech... Albo dla przynajmniej dwójki, raczej w dowolnej kombinacji, choć musiałabym podpytać Sąsiada, które najbardziej się lubią.

shenn

[następna]