WRO - Kropeczka uratowana przed schronem -juz w DS:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 12:55 WRO - Kropeczka uratowana przed schronem -juz w DS:)

Wlasnie moja 6-letnia podopieczna zabila mnie informacja, ze oddaja w sobote kotka do schroniska, bo tatus ma alergie ( no comments ).
Niewiele myslac ( wlasciwie wcale nie myslac :ryk: ) zlapalam na korytarzu szkoly jej matke i kazalam kota oddac sobie. Wiem tylko tyle, ze jest bialo-czarny, ma 11 m-cy, korzysta z kuwety i jest bardzo przyjazny. W zyciu nie byl u weterynarza!!! W amoku nawet nie zapytalam o plec, ale cos mi sie zdaje, ze to panienka ( mala kiedys opowiadala ).
Jutro powinnam miec zdjecia, jesli szybko uda sie znalezc nowy domek, to ominie mnie tymczas ( byloby super, bo sama mam rozpieszczona kotke w wynajmowanym w dodatku mieszkaniu i za kolejnego kota moglabym wyleciec z hukiem ).
Pomozecie? :wink:
Ostatnio edytowano Śro kwi 28, 2010 9:13 przez patinette78, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Od: Śro gru 16, 2009 10:52

Post » Czw kwi 08, 2010 14:43 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

patinette78 pisze:Wlasnie moja 6-letnia podopieczna zabila mnie informacja, ze oddaja w sobote kotka do schroniska, bo tatus ma alergie ( no comments ).
Niewiele myslac ( wlasciwie wcale nie myslac :ryk: ) zlapalam na korytarzu szkoly jej matke i kazalam kota oddac sobie. Wiem tylko tyle, ze jest bialo-czarny, ma 11 m-cy, korzysta z kuwety i jest bardzo przyjazny. W zyciu nie byl u weterynarza!!! W amoku nawet nie zapytalam o plec, ale cos mi sie zdaje, ze to panienka ( mala kiedys opowiadala ).
Jutro powinnam miec zdjecia, jesli szybko uda sie znalezc nowy domek, to ominie mnie tymczas ( byloby super, bo sama mam rozpieszczona kotke w wynajmowanym w dodatku mieszkaniu i za kolejnego kota moglabym wyleciec z hukiem ).
Pomozecie? :wink:

Rozumiem, że alergia jest na kocurzy smrodek? :?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw kwi 08, 2010 20:16 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

Na razie zaznaczam!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto kwi 13, 2010 6:12 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

no wiec sprawa jak najbardziej aktualna.
sadzilam, ze cos sie zmienilo, bo kobieta jakby mnie unikala, a dziewczynka ponoc strasznie plakala i przezywala rozstanie z kicia. niestety-znow podali termin do soboty. zdjec nie zrobili. ech :cry:
komu koteczke? w schronie nie ma szans, a jak ja wylece z mieszkania, to ze mna szans tez nie bedzie miala...
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Post » Wto kwi 13, 2010 15:11 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

nie chce zapeszac, ale mam dwoje chetnych na kicie. kolezanka z pracy ( z dobrym serduchem ) ma naradzic sie z mezem, ma rozsadne podejcie do sterylek ( mowi, ze bez tego koty sie mecza i zamierza raz dwa ciachnac kote ), drugim chetnym jest uczen i na tego mniej licze, bo moze sie historia powtorzyc z szukaniem domu wkrotce.
Czy chomiki u kolezanki moga byc zagrozone? kicia moze wsadzic lape do klatki? chcialabym, zeby kicia trafila do niej, kurcze...
a jesli kolezanka wezmie Kropke, a uczen bedzie sie upieral na kota, to dam jego rodzicom namiar na ktorys z wroclawskich dt lub schron. Poki co nie kombinuje- zobaczymy jutro.
prosze o kciuki!
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Post » Wto kwi 13, 2010 19:38 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

Patinett, może koleżanka z pracy mogłaby zaoferować kotce dom tymczasowy, jeżeli nie uda jej się uzgodnić z mężem, że przygarną kotkę? ;)

Mocno trzymam :ok: :ok: :ok:, żeby jednak się zdecydowali :)

Masz jakieś zdjęcia tej kotki? Czy "właściciele" zrobili jej chociaż jakieś ogłoszenia?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto kwi 13, 2010 19:39 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

W jaki sposób oni szukają jej domu?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto kwi 13, 2010 20:47 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

w tym rzecz, ze nie szukaja! :| zadnych ogloszen, zadnego rozpytywania. dowiedzialam sie od dziecka, ktore wczesniej opowiadalo mi o kotku. po prostu postanowili oddac do schronu i dlatego tez zareagowalam.
zreszta juz wczesniej mialam te rodzinke na oku, bo mieli do wyboru dwa koty od znajomego i mala mi wygadala, ze polecano im innego, ale byl "jakis taki za spokojny". zapachnialo mi to potencjalnym pozbyciem sie kotka, gdy wyrosnie z psot albo zacznie psocic za bardzo. dlatego wypytywalam mala co jakis czas, jak sie ma kocina.
dzieci sa szczere i latwo od nich wydobyc to, czego nie dowiemy sie od doroslych.
matke troche zjechalam, ale nie na tyle, na ile chcialam, bo niestety u nasz w szkole rodzic rzadzi i moglabym miec klopoty.
zdjec nie zrobila, bo "aparat sie rozladowal"...
dziekuje Wam za zainteresowanie, jakos mi lzej na duszy :1luvu:
kciuki nadal potrzebne.
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Post » Śro kwi 14, 2010 10:40 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

no i dupa:(
maz kolezanki zrobil jej afere i nie ma mowy o kocie.
czekam na decyzje od ktoregos z dzieciakow, pare osob pytalo, ale to moze byc slomiany zapal.
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Post » Czw kwi 15, 2010 12:22 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

no i co ja mam robic :(
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Post » Czw kwi 15, 2010 13:16 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

porób jej ogłoszenia i szukaj domku, oby się udało szybko znaleźć odpowiedzialny dobry domek.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt kwi 16, 2010 13:49 Re: WRO -pilnie do oddania - nowy domek albo schron!!!

no to od poniedzialku zostaje dt...
tymczaske zaraz po odebraniu zamierzam zawiezc do dr Wlodarczyka na przeglad i umowie sie na sterylke koniecznie. bedzie mieszkac w lazience, poki nie mam pewnosci, ze mi rezydentki czyms nie zarazi albo ze sie nie pozabijaja :twisted: .
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Post » Pt kwi 16, 2010 14:06 Re: WRO -uratowana przed schronem - dt bardzo tymczasowy!!!

Jak zmienic tytul??
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Post » Nie kwi 18, 2010 14:10 Re: WRO -uratowana przed schronem - dt bardzo tymczasowy!!!

Przydałyby się zdjęcia :kotek:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie kwi 18, 2010 14:17 Re: WRO -uratowana przed schronem - dt bardzo tymczasowy!!!

No szkoda, że koleżanka kici nie wzięła... A ludzie się często alergią wypierają chcąc oddać zwierzę... Szkoda malusieńkiej, bo jeszcze młoda kota z niej... Oby szybciuteńko domek znalazła, razem z mężem trzymamy kciuki :kotek: :ok: :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

[następna]