Strzygo- odeszłaś tak nagle i niespodziewanie[*][']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob mar 27, 2010 19:10 Strzygo- odeszłaś tak nagle i niespodziewanie[*][']

Strzyga to 7 miesięczna kotka... która ma trójkę dorodnych dzieci.
Szczerze mówiąc to dokładnie nie wiem, jak trafiła do panu, od którego ją zabraliśmy :oops:
Faktem jest, że jej właścicielowi brakowało pieniędzy zarówno na jedzenie dla niej jak i dla samego siebie... Nie mówiąc już o odpchleniu czy odrobaczeniu kotów. Niedługo idzie do pracy, nie miałby czasu zajmować się kotami.. To człowiek, który kocha koty, dba o nie jak tylko może, ale jednak- nie ukrywając- są one dla niego ciężarem. Pan ma jeszcze jedną kotkę- która została wysterylizowana w TOZ- jak i dokarmia dwa czy trzy koty na podwórku. Po rozmowie z panem stwierdziłyśmy, że zabieramy kocią rodzinę. Kotki trafiły do mnie na tymczas.

Jak pisałam- kocia mam ma 7 miesięcy, jest zdrowa i w miarę zadbana. Była niewiarygodnie zapchlona(jak i jej dzieci), ale poza tym nie ma żadnych oznak wychudzenia. Dlaczego Strzyga? Bo swoich dzieci broni jak lwica :mrgreen: Tak mi się skojarzyło po prostu :mrgreen:

Jej dzieci mają dzisiaj jeden miesiąc i jeden dzień( urodziły się 26 lutego 2010 roku). To dwie panny( czarno-biała i tricolorka) oraz jeden chłopak( biało-rudy)
Odpowiednio nazywają się i ważą:

Czarna- 0,9 kg
Rudy- 0,8 kg
Plamka- 0,75 kg

Prawda, że oryginalne imiona? :mrgreen:
Kociaki mają już zaklepane i sprawdzone domki stałe :D
Tak więc w odpowiednim czasie do adopcji będzie tylko Strzyga.

Jestem kompletnie zielona w wychowywaniu i zajmowaniu się kotką karmiącą z kociętami. Na razie jest odizolowana od innych moich kotów, dostała duży karton, miękko wyścielony i ciepły, kuwetę, jedzonko. Jest nieco zszokowana nową sytuacją, na razie leży razem ze swoimi dziećmi i udaje, że śpi( a co chwilę otwiera oko, i sprawdza okolicę).
Czy taką kotkę i jej dzieci można spokojnie połączyć z innymi, dorosłymi kotami? Mnie się wydaje, że może być to ryzykowne i niebezpieczne, a na pewno stresujące dla kotki, ale może się mylę? :oops: Jeżeli ktoś ma doświadczenie, to poproszę o jakieś rady :oops:

A oto fotki( robione jeszcze u pana) bohaterów tego wątku:
Strzyga:
Obrazek Obrazek

Rudy:
Obrazek Obrazek

Plamka:
Obrazek

Czarna:
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon kwi 12, 2010 5:55 przez sebriel, łącznie edytowano 3 razy
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Sob mar 27, 2010 19:38 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Strzyga jest rewelacyjna :D Ogromne kciukasy za domek :ok: ;)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob mar 27, 2010 20:54 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Banerek dla kici :P

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/hg5fr][img]http://tnij.org/gbii[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie mar 28, 2010 8:55 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Dziękuję bardzo :D

sebriel

Post » Pon mar 29, 2010 15:39 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Podniosę cudną damę :) :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pon mar 29, 2010 17:02 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Uwaga, dzisiaj świętujemy :lol:
Strzyga po raz pierwszy zjadła prawie normalny posiłek. Jednak skusiła się na gotowane mięso z nogi kurczaka. Żeby nie było, nie bardzo chciała jeść z miski, musiałam nakarmić ją z ręki :mrgreen: Ale to i tak duży sukces, skoro je, to będę ją karmić z ręki. Szczerze mówiąc spodziewałam się wszystkiego, tylko nie problemów z jedzeniem- w końcu będąc u pana jadła o wiele gorsze rzeczy niż teraz, wsuwała suchą karmę, na którą nie chce teraz nawet patrzeć, jadła pasztet, i piła krowie mleko. A tutaj- księżniczka się znalazła :lol:
Dobrą sprawą jest to, że kociaki żywo interesowały się kurczakiem. Jutro kupuję gerberka i niech próbują go jeść.
Zła ciocia Patrycja pokazała kociakom, że za legowiskiem też jest fajnie :twisted: Takie pełzanie po dywanie może być fajne- więc kociaki popełzały( pewnie w ich mniemaniu to był bardzo szybko bieg :lol: ) a potem zasnęły kamiennym snem. Oczywiście najbardziej ruchome były dziewczynki, Rudy tylko przyssał się do cycka, i dalej ssać. A co, przecież facet musi być duży i silny, a chodzić to on zawsze zdąży się nauczyć :mrgreen:

sebriel

Post » Wto mar 30, 2010 15:22 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

No, wreszcie, Strzyga spojrzała przychylnym okiem na suchą karmę 8) Ale mięsko nadal smakuje i chce jeść :mrgreen:
A małe kotki są jak odkurzacze 8O Idą i wszystko zbierają z podłogi 8O Nie ma to jak mała, puchata motywacja do ciągłego sprzątania :lol:

sebriel

Post » Śro mar 31, 2010 20:07 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

o jakie fajne ;)
kiedy beda gotowe do adopcji???
u mnie tez maluchy ale mam ich mniej niz telefonow od osob szukajacych ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie kwi 04, 2010 11:12 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Maluszki na pewno się "rozejdą" :D
Strzygunia też jest urocza :)
Co do małych- chociaż sprzątać nie musisz. W końcu jakiś pożytek z tego jest :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Śro kwi 07, 2010 8:15 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

MartynaP pisze:o jakie fajne ;)
kiedy beda gotowe do adopcji???
u mnie tez maluchy ale mam ich mniej niz telefonow od osob szukajacych ;)

Kotek Rudy już w nowym domu :wink: Kotki już porezerowowane, czekają na nie wspaniałe domki :D

sebriel

Post » Śro kwi 07, 2010 8:46 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Ta czarna jaka śliczna. Ja uwielbiam pingwinki :1luvu: Jest niesamowita kluseczka. Ogromne kciuki za poszukiwania domków :ok:

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Śro kwi 07, 2010 14:17 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Śliczne wszystkie i Małe, i Duża :) Kciukasy! :D :ok:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Sob kwi 10, 2010 9:01 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Dzisiaj do nowego domku jedzie biało-czarna dziewczynka. W właściwie dziewczynka czarna dymna, gdyż tak jej się futerko wybarwia 8O Nie wiedziałam, że w tym wieku to możliwe, a jednak, Czarna ma do połowy białe futerko, a zakończenie czarne. Najbardziej widać to za uszkami i na brzuszku. Może ja wcześniej po prostu nie zauważyłam? :mrgreen:

Za to do adopcji- bez rezerwacji- jest Plamka
Obrazek

Lepszego zdjęcia na razie nie mam :oops: Może znacie kogoś, kto przygarnął by energiczną, ciekawską koteczkę, która uwielbia zabawę i skakanie po drapaku? :)

sebriel

Post » Sob kwi 10, 2010 16:30 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

Strzyga tez ma dom/jest dla niej dom?
Obrazek

kinia098

Post » Sob kwi 10, 2010 16:31 Re: Strzyga- kocia mama i jej trójka małych dzieci.

kinia098 pisze:Strzyga tez ma dom/jest dla niej dom?

Niestety, nikt nie chce rezerwować 8 miesięcznej kotki.
Jak tylko kociaki pójdą do adopcji to wystawię jej ofertę.

Czyli pewnie już jutro, bo po dzisiejszym wystawieniu oferty Plamki miałam już 5 zapytań o nią 8O

sebriel

[następna]