Szczecin - syberyjka do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 28, 2010 0:51 Szczecin - syberyjka do adopcji

Piszę tutaj, ponieważ obiecałam pomóc znaleźć dom dla pewnej przepięknej i przemiłej kotki - Marusi. Niestety z powodu nasilającej się alergii (obecnie już chyba u wszystkich domowników), dotychczasowi opiekunowie postanowili poszukać kotce nowego, dobrego domu. Decyzja nie była łatwa, z kotką wszyscy są bardzo związani, ale zapadła. I nie od razu po pierwszych problemach. Próbowali sobie jakoś radzić, próbowali przeczekać, trwało to półtora roku, ale w końcu się poddali. Nie chcę tego oceniać i proszę, żeby się powstrzymać od niepotrzebnych uwag na ten temat. Znam tych ludzi i skoro taką decyzję podjęli, obiecałam pomoc. I Was proszę o to samo.
Kotka przebywała u mnie przez jakiś czas w czasie wakacji, więc kiedy znajomi podjęli decyzję o jej oddaniu, przyszli do mnie czy bym jej nie wzięła na stałe. Ja bym wzięła w ciemno, bo to naprawdę uroczy futrzak, ale niestety z różnych powodów nie mogę. Ostatecznie obiecałam pomóc znaleźć kogoś innego, oczywiście tylko sprawdzonego, znanego i z okolic Szczecina (takie są warunki).

Kotka jest rasy syberyjskiej, pięknie umaszczona - pręgowana szylkretka, z rudymi przebłyskami (pewnie dlatego zwie się Marusia). W maju będzie miała dwa lata. Jest wysterylizowana, drobna, wesoła, bezproblemowa. Lubi się bawić, ale niczego nie niszczy, wie do czego służy drapak. Ufna, kiedy przebywała u mnie (w nowym, nieznanym miejscu) widać było, że tęskniła, ale nie chowała się po kątach, normalnie jadła i dawała się głaskać. Obecnie przebywa w domu z dziećmi, ale bez innych zwierząt, więc nie wiadomo jakby się zachowywała w ich towarzystwie, jest niewychodząca. Na znajomego psa reaguje zaciekawieniem, a nie strachem.

Może ktoś z Was kocha koty syberyjskie i ma w domu miejsce dla takiego. Kotka jest do oddania, ale tylko ludziom doświadczonym w opiece nad kotami. Na pewno nie oddadzą jej przypadkowym chętnym z ogłoszenia. Poza tym opiekunowie Marusi woleliby kogoś z okolic, żeby móc nawiązać bezpośredni kontakt, no i żeby w razie niepowodzenia czy niedogadania się Marusi z nowym domem, mogla do nich wrócić.

Nie pisałam żadnych innych ogłoszeń, bo wierzę, że tutaj się znajdzie ten najlepszy domek dla Marusi. A oto i ona:

Obrazek Obrazek

Prawda, że jest piękna?
Ostatnio edytowano Pon lip 12, 2010 11:26 przez anakolada, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

anakolada

Od: Nie gru 07, 2008 18:49

Post » Nie lut 28, 2010 7:51 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji

Czy hodowca wie? może będzie chciał ją odkupić,lub pomoze sam w znalezieniu domku?

za dobry domek :ok:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Nie lut 28, 2010 15:41 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji

Prawdę mówiąc nie wiem czy hodowca wie. Chyba raczej nie, na razie próbują na własną rękę wśród znajomych. Jeśli to się nie powiedzie, to wtedy pewnie zadziałają konkretniej. Póki co pytają najbliższych.
Obrazek

anakolada

Post » Nie lut 28, 2010 15:50 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji

wiem, że przydałyby się zdjęcia, ale mam tylko te nie najlepszej jakości z komórki, które zamieściłam w pierwszym poście
Ostatnio edytowano Czw mar 04, 2010 23:03 przez anakolada, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

anakolada

Post » Nie lut 28, 2010 20:51 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji

Piękna :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon mar 01, 2010 11:23 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji

Jaka śliczna:)
Szkoda, że obecni właściciele nie mogą jej zatrzymać, choć wierzę, że bardzo by chcieli...
Sama jestem alergiczką jak się okazało na kota, psa i całą resztę w postaci roztoczy ( i wszystko mam w domu) i do tego jeszcze doszła astma... no cóż takie życie;)

Agnieszka82

Od: Pon lip 14, 2008 16:27

Post » Pon mar 01, 2010 17:31 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji

Piękna. Szkoda, że Szczecin tak daleko. Szukam syberyjki-dziewczynki, a w Krakowie rodzą się ostatnio sami chłopcy. :(

Samira33

Od: Pon sty 05, 2009 23:10

Post » Wto mar 02, 2010 0:15 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji

Agnieszka82 pisze:Sama jestem alergiczką jak się okazało na kota, psa i całą resztę w postaci roztoczy ( i wszystko mam w domu) i do tego jeszcze doszła astma... no cóż takie życie;)

no właśnie u mnie to samo- psy, koty i od kilku lat ...alergia :( niestety objawy z wiekiem się nasilają i już nie mogę ich lekceważyć, gdyby nie to, Marusia byłaby już u mnie, a tak - ciągle szukam jej domu :( Swoje zwierzęta dochowam do końca, ale nowych już brać nie mogę :(
Obrazek

anakolada

Post » Czw mar 04, 2010 11:43 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji

przypominamy się nieśmiało :oops:
Obrazek

anakolada

Post » Czw mar 04, 2010 22:17 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji

wracamy na pierwszą, może ktoś nas tu wypatrzy
Obrazek

anakolada

Post » Pt mar 05, 2010 13:48 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji - już są zdjęcia

Marusia szuka nowego domku. Może możesz jej pomóc?
Obrazek

anakolada

Post » Sob mar 06, 2010 12:05 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji - już są zdjęcia

Ona jest przepiękna ! :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob mar 06, 2010 13:01 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji - już są zdjęcia

no to zabiłyscie mi ćwieka :1luvu: :1luvu: zakochałam sie............... zaraz pokaze ja znajomym..u ale doczytałam , nie pojedzie dalej..
Obrazek

bibuś

Od: Nie sty 03, 2010 18:49

Post » Nie mar 07, 2010 0:35 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji - już są zdjęcia

Ona jest piękna. Jak pisałam na innym wątku- puchaty kot to moje merzenie. Tylko ciekawe, kiedy się spełni :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Pon mar 08, 2010 21:31 Re: Szczecin - syberyjka do adopcji - już są zdjęcia

Podniosę chociaż kicię ;)
Obrazek

kinia098

[następna]