Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2010 18:33 Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Parę tygodni temu pewien zwyrodnialec (podobno lekarz) postanowił pozbyć się kotów, które spokojnie żyły sobie na podwórku od lat kilkunastu.Podkarmiane były od zawsze przez zacną Panią,elegancką,kulturalną osobę.Oczywiście wszystkie koty były regularnie odrobaczane, leczone,jeśli była taka potrzeba.Nawet nie muszę pisać,że sterylizowane,bo to oczywiste.Zbudowano im bardzo porządną budę, z przedsionkiem,ocieplaną, nie miały prawa w niej zmarznąć.Surowe,albo gotowane mięsko,suchy RC były ich dietą.Wyglądały pięknie i były zdrowe.Żadne dzikusy.Dlaczego piszę w czasie przeszłym? Bo trzech już nie ma.Poszczuto je psami myśliwskimi i zabito w okrutny sposób.Kotka,która przerażona nie mogła wydostać się z budki,a pies próbował ją złapać, obtarła sobie łapki do krwi drapiąc w ścianę.Pani jakimś sposobem udało się pozbierać rozszarpane szczątki kotów,które tak kochała i pochować.Uratowała się jedynie 10-letnia Misia,bohaterka wątku.Patrzyła na śmierć m.in.swojej mamy,ale nie mogła jej pomóc.Siedziała na drzewie, przerażona i poturbowana,ale żyła.Siusiała krwią,była obolała,a więc zaniesiono ją do lecznicy.Jest już zdrowa,ma przepiękną,mięciutką sierść, a nawet bielutkie ząbki,bo przy okazji je wyczyszczono.Pani wzięła ją do domu.Misia jest bardzo spokojną,grzeczną kuwetkową kotką.Nie wychodzi,ale chyba chciałaby.Dogaduje się z pozostałymi kotami,ale jest ich za dużo,bo pięć jak na niewielkie mieszkanie.Poza tym Pani mieszka sama,nie bardzo już daje radę,co zrozumiałe.Czy gdzieś nie znalazł by się domek z ogródkiem dla pięknej Misi? Ona jest przepiękna,zdrowa,a futerko ma tak mięciutkie i gładziutkie jak jedwab.Wiem,bo głaskałam,tuliłam,trzymałam na kolanach.Zrobiłam też zdjęcia.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 26, 2010 19:02 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

O rany... kolejne cudo...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lut 26, 2010 19:04 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

i kolejny zwyrodnialec w ludzkiej skórze :evil:

Misia jest naprawdę bardzo piękną koteczką, aż żałuję że nie moją
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt lut 26, 2010 20:01 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Naprawdę jest piękna.W ogóle nie powiedziałabym,że ma aż tyle lat.Wygląda zjawiskowo pięknie.I to futerko! Nieco chyba dłuższe i takie mięciutkie.Wiecie jak przyjemnie było je głaskać? Kotka byłaby cudowną towarzyszką starszej osoby.Nie sądzę,żeby musiała mieć kocie towarzystwo.

ewar

Post » Pt lut 26, 2010 20:27 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

ewar co za koszmarna historia :cry: :cry: :cry:

nawet nie wiem co napisać, czuję się tak bezsilna wobec ludzkiego okrucieństwa wobec zwierząt.....
nie mogę takiego postępowania zrozumieć i przeraża mnie to że zawsze będą tacy ludzie, kaci zwierząt i nic tego nie zmieni

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pt lut 26, 2010 21:08 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Przepiękna :!: dostała szansę! komu, komu? iście bajeczną szylkretkę do domku?

ewar :king:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lut 26, 2010 21:12 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Piccolo, smutne to, zgadza się.Koty nie śmierdziały,miały posprzątane wokół,one same też zadbane,błyszczące.Zobaczcie jak wygląda dziesięcioletnia bezdomna kotka.Nie wspomnę o cudnym umaszczeniu,aż przyjemnie na takie zwierzątko popatrzeć.Co sprawia,że człowiek znajduje przyjemność w dręczeniu żywej istoty? Tego typu pytania pozostaną bez odpowiedzi.
Może ktoś słyszał o domku z ogródkiem? Niechby już Misia dożyła swoich dni będąc kochaną, bezpieczną i szczęśliwą.

ewar

Post » Pt lut 26, 2010 21:23 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Informacja o Misi jest już na wątku kocich seniorów - może tam wypatrzy ją odpowiedzialny dom? :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lut 26, 2010 21:43 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Ojej,dziękuję bardzo. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pt lut 26, 2010 22:29 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Kotka jest przecudowna, a ludzie wstrętni :|. Ale jak to mawiają, wyrządzone zło wraca z zwielokrotnioną siła..

myszka007

Od: Sob maja 09, 2009 18:21

Post » Sob lut 27, 2010 7:27 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Myślałam,że kotka bo takich przejściach będzie wycofana, będzie się bała wyjść spod łóżka.Nic takiego.Nie mruczała mi na kolanach, aż tak bardzo jej się to nie podobało-obca baba w końcu,ale była bardzo grzeczna.A to futerko! Celinka miała (no i ma) rewelacyjne, takie gładziutkie,śliskie,ale Misia jeszcze w dodatku ma dłuższe.A jakie kolorowe,cudne,prawda?

ewar

Post » Sob lut 27, 2010 7:55 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Misia jest już w pierwszym poście wątku seniorów.
A sprawcy oczywiście są bezkarni, szanowani, porządni obywatele....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lut 27, 2010 8:25 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Dziękuję bardzo :1luvu: Oczywiście postaramy się o transport,gdyby domek był nawet daleko.Gwarantuję,że nie przesadzam,że kotka jest bardzo miła,grzeczna i piękna.Była u weta, ma książeczkę zdrowia od dziesięciu lat, zadbana,domowa,chociaż jak twierdzi Pani,u której jest Misia,kotka miałaby ochotę sobie wyjść.Domek z ogródkiem byłby więc idealny.

ewar

Post » Sob lut 27, 2010 9:44 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Zauważyłam na miau, że domków z ogródkiem nigdy nie ma, jak są potrzebne :? Za to jak kot ma być niewychodzący, to same takie się zgłaszają :roll:
Trzymam kciuki, żeby się znalazł fajny dom dla Misi :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lut 27, 2010 10:40 Re: Misia ma 10 lat,urodę niezwykłą i straszne przejścia za sobą

Zaglądam do ślicznej Misi :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[następna]