» Wto sty 05, 2010 17:06
BEZDOMNE!!!warm.-maz.ZDJĘCIA!!!!!!CO MU DOLEGA s7 :(:(:( ???
W bloku - obok mego miejsca zamieszkania, w piwnicy, mieszkają kotki (zapewne koci mix - kocury i kotki). Koty są dokarmiane, m.in. przeze mnie. Zaniepokoił mnie stan jednego kotka - bardzo malutki, wychudzony i ma oczka albo zarośnięte 3 powieką albo bardzo zaropiałe. Zobaczyłam go dopiero przedwczoraj, wyszedł by zjeść. Od osób dokarmiających te koty dowiedziałam się, że kociak jest tam od dawna ale bardzo rzadko wychodzi. Chciałam go wczoraj, dziś, zabrać do weterynarza, jednak kotek nie pojawił się - będę próbowała też jutro, pojutrze...Niestety nie mogę zabrać go do siebie, gdyż sama mam 3 koty i boję się, że zarażą się jakąś chorobą. W tej piwnicy jest ok 7 kotków- m.in. maluszek (ok pół roku - tylko psika) i kot - dorosły, który ma już wycieki ropne w oczach. Pozostałe koty wyglądają w miarę dobrze, oczka czyste, niestety psikające. Nie jestem w stanie wyleczyć i przygarnąć ich wszystkich (finansowo nie dam rady i muszę też uważać na moje koty w mieszkaniu). Może polecicie mi Państwo stowarzyszenia lub fundacje z woj. warmińsko-mazurskiego, podlaskiego - ja mieszkam w Ełku, które im pomogą? Słyszałam, że mieszkańców tego bloku bulwersuje fakt, iż mieszkają tam kotki, słyszałam też o tym, że były trute... jednak nie mam dowodów, są to tylko opinie przypadkowych osób.
Ostatnio edytowano Pt lut 19, 2010 18:33 przez
Satura, łącznie edytowano 5 razy