Dam DS dla kotki-max 4-lub 5-mies.Gliwice i ok-nieaktualne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 02, 2010 14:21 Dam DS dla kotki-max 4-lub 5-mies.Gliwice i ok-nieaktualne

Witam.
Chyba tu nie powinnam zamieszczać tego ogłoszenia, ale nie bardzo wiem gdzie, więc tu napiszę.
Do zeszłego czwartku miałam dwa koty: siedmioletniego kocurka i niespełna czteroletnią kotkę. Kotka niespodziewanie nam umarła, zostawiając pustkę nam, ale przede wszystkim swojemu starszemu koledze :( .
Kocurek chodzi osowiały, cały czas jej szuka- boję się, że w koncu z tęsknoty przestanie jeść i wpadnie w jakąs depresję, bo słyszałam , że i tak się zdarza. Poza tym jest on po kastracji; z malutką cały czas się bawili, ganiali po mieszkaniu(byli razem od kiedy malutka miała 7 tyg jak do nas trafiła), i obawiam się , że poprzez brak ruchu może jeszcze się roztyć i rozchorować. Bawimy się z nim, poświecamy mu jeszcze więcej czasu niż przed tą stratą, ale to i tak nie to samo co towarzystwo drugiego kotka.
Dlatego szukamy kotkę, max do 5 miesiąca, tak , aby od początku sie do nas przyzwyczaiła, najlepiej, żeby nie była po jakiś traumatycznych przeżyciach związanych z psem, ponieważ naszą rodzinkę wypełnia również pies, który kotki uwielbia, ale wiadomo, że nie każdy kotek lubi pieski :)
Domek byłby nie wychodzący, oba nasze kotki nie wychodzily z mieszkania.
Kotka mogę przyjąć do siebie, gdzieś tak za dwa tygodnie.
Jeśli macie jakieś kociaki, które potrzebują ciepłego domku, miłości , opieki, to proszę o kontakt na priw :)
Ostatnio edytowano Wto sty 05, 2010 12:52 przez miki02, łącznie edytowano 3 razy

miki02

Od: Pt sty 01, 2010 21:49

Post » Sob sty 02, 2010 14:35 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4- lub 5-miesięcznej

To strasznie przykre, znam to z autopsji. Mam na tymczasem w domu 4-5 miesięczną burą koteczkę. Jest u mnie podczas rekonwalescencji po operacji złamanej nóżki. Niedługo ma mieć jeszcze wyjmowane gwoździe. Kokarmiałam ją wraz z jej braciszkiem i mamusią na działkach. Któregoś dnia okazało się, że kuleje i stąd operacja. W tej chwili już całkiem dobrze chodzi, jeszcze na trzech nóżkach, jest bardzo mądra, przymilna i przyzwyczajona do innych kotów (mam kilka w domu). Szukam dla niej domku, bo u mnie jest już za ciasno. Mieszkamy w Stalowej Woli, tel. 661 676 361. Proszę o kontakt.

Mrusiu

Od: Nie cze 21, 2009 5:24

Post » Sob sty 02, 2010 14:37 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4- lub 5-miesięcznej

aha, jeszcze zapominałam napisać, że jestem z Gliwic i nie posiadam auta, wię najlepiej , gdyby kotka była z Gliwc lub okolicznych miast

miki02

Post » Sob sty 02, 2010 14:39 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4- lub 5-miesięcznej

viewtopic.php?f=1&t=95863&start=510
Na tej stronie watku znajdziesz zdjecie Feluni urodzonej 26.06.09 jasnej szylkretki oraz Jandzi ur. 08.08 czarnej szylkretki. Jandzia jest wysterylizowana. Obie kotki sa bardzo proludzkie i uwielbiaja zabawy w moim DT. Podaj w tytule miasto skad jesteś, wtedy łatwiej zorganizowac transport. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A my jestesmy z Rudy Slaskiej i możemy kotke dowieżć bez problemu
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Sob sty 02, 2010 14:41 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4- lub 5-miesięcznej

No cóż daleko, ale może da się znaleźć jakiś dowóz. Okazuje się, że forumowicze dużo mogą.
Pozdrowienia

Mrusiu

Od: Nie cze 21, 2009 5:24

Post » Sob sty 02, 2010 15:48 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

Lilunia, miodowo bura pchełka, ma ok 6 miesięcy
To jej wątek.
viewtopic.php?f=13&t=97255&start=45
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mała dymna diablica tasmańska ;) Ma ok 4-5 miesięcy
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Transport znajdziemy
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob sty 02, 2010 17:03 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

CAMEO ma u siebie kotkę ISKIERKĘ. Miziastą, słodką panienkę i na dodatek jest ze śląska!!!!!!!!! brać, brać słodzinkę, póki jeszcze jest :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 8) 8) 8) 8) :mrgreen: :mrgreen: !!!!!!!!!!!!

Tutaj jest jej wątek z mnóstwem cudownych fot!!!!!!!!!!!! ............... viewtopic.php?f=1&t=105137&start=210
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Sob sty 02, 2010 18:48 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

Jeśli chodzi o Iskierkę, to jest młodą koteczką, tak gdzieś do roku. To bardzo malutka i drobna koteczka. Strasznie kochana, uwielbia głaskanie, a kolana to chyba najbardziej :mrgreen: do Gliwic dowiozę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob sty 02, 2010 18:53 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

:1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Sob sty 02, 2010 19:58 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

Sally
Płec: kociczka
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: nie
Sterylizacja: nie
Sally to młoda koteczka, która razem ze swoja siostra Suzi została podrzucona na klatke schodową do jednego z kieleckich bloków. Maluszki przez trzy dni bigały z gory na dół i nie wiedziały co się dzieje i gdzie są. Niestety ich obecnośc stała się problemem dla mieszkańców i kotki musiały zniknąć. Dziewczynki zostały umieszczone w hoteliku gdzie czekają na adopcje. Obie dziewczynki są zadbane, odzywione. Ewidentnie wychowane w domu. Sally jest badziej smiała od siostry.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dt w Amicusie

Suzi
Płec: kociczka
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: nie
Sterylizacja: nie
Suzi to młoda koteczka, która razem ze swoja siostra Suzi została podrzucona na klatke schodową do jednego z kieleckich bloków. Maluszki przez trzy dni bigały z gory na dół i nie wiedziały co się dzieje i gdzie są. Niestety ich obecnośc stała się problemem dla mieszkańców i kotki musiały zniknąć. Dziewczynki zostały umieszczone w hoteliku gdzie czekają na adopcje. Obie dziewczynki są zadbane, odzywione. Ewidentnie wychowane w domu. Suzi jest przepieknie ubarwioną ciemną buraską z białym kołnierzykiem i skarpetkami.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dt w Amicusie

Sally i Suzi
Obrazek
Obrazek

Do dziewczynek ostatnio dołaczyła ich trzecia siostra z miotu Sana. Kicia wygląda jak Suzi i też szuka domku.

W razie problemu z transportem dowieziemy ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Sob sty 02, 2010 22:28 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

Ja tylko polecę domek ;)
To moja szwagierka i naprawdę kociak będzie miał tam super :)

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Sob sty 02, 2010 22:39 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

Mam do adopcji 5 miesięcznego kocurka.
Kociak sporo przeżył. Świetnie czuję się w towarzystwie innych zwierząt [mieszka też z dwoma psami], ale najbardziej odpowiada mu towarzystwo człowieka.
Wątek Strażaka viewtopic.php?f=13&t=104929

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kontakt w sprawie adopcji:
791-533-440
m.eneda@wp.pl
viewtopic.php?f=1&t=107508
=======================================
viewtopic.php?f=1&t=107441

eneda

Od: Pon lut 23, 2009 18:42

Post » Pon sty 04, 2010 20:09 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

w tarnowskich Gorach, na slasku:

www.azyl.org

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon sty 04, 2010 22:14 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

Maleńka trzy , cztero miesięczna koteczka z Gliwic szuka domku . Znaleziona jako bardzo chore kociątko , obecnie w domu tymczasowym czeka na prawdziwy domek . Uwielbia inne koty , psów się nie boi ,super niunia . Więcej informacji na wiadomościach prywatnych .

gonia37

Od: Nie sty 03, 2010 11:43

Post » Wto sty 05, 2010 12:48 Re: Dam stały dom dla kotki-max 4-lub 5-miesięcznej Gliwice i ok

Witam:-)
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, naprawdę wszystkie kociaki piękne i kochane.
Ale nie tylko na tym forum prosiłam o kociaka, również rozmawiałam o adopcji kotka z naszym weterynarzem, który z żoną prowadzi fundację dla zwierzaków. Wczoraj znalazł dla nas kociaka, i od dzisiejszego ranka jest z nami w domku. Jest nieco inaczej niz planowaliśmy, bo nie jest to kotka, tylko kocurek i jest starszy niż chicałam, bo ośmiomiesięczny. Ale jest niezwykle uroczy, wygląda jak brat bliźniak naszego Brutusa.
Rozmawiałam z wetem, twierdzi, że dwa wykastrowane kocurki, też się powinny dogadać, więc się zdecydowaliśmy i narazie wstrzymujemy poszukiwania. Jeśli w następnych dniach będzie wszystko ok między naszą gromadką, to Stefan(tak nazwała go nasza córcia), zostanie z nami. Mam nadzieję, że tak się też stanie, zresztą jesteśmy w stałym kontakcie z wetem, więc w razie jakis pytan, nie jesteśmy sami.
Jak tylko będę mieć więcej czasu, może założe im wątek, i dam parę fotek.
Jeszcze raz dziekuje za szybkie odpowiedzi i życzę wszystkim forumowym kociakom znalezienia kochających domków. Pozdrawiamy:-)

miki02

[następna]