Więc tak:
1. Timur
Timur pochodzi z gospodarstwa z Boguszyc. Uratowała go od otrucia trutką na szczury CoolCaty
Posiedział dwa dni w lecznicy i przyjechał do nas. Dzikidzik, czyli syczący, warczący, prychający, groźny kot. 8 tygodniowy, dla pełnego obrazu Teraz jest już odrobaczony, raz zaszczepiony, dostaje od wczoraj Immunodol, bo potrafi kichnąć kilka razy z rzędu, ale może po prostu powinnam posprzątać?
To on, Timur Groźny, obecnie 10 tygodniowy

Już nie syczy, daje się brać na ręce, ale nie lubi jak go podnosić. Na ziemi, albo w koszyku to nawet brzuszek wystawia w tej swojej dzikości
2. Kilia
Miała mieć na imię Mruczek
zazwyczaj przeglądam kalendarze różnych krajów, z danego dnia. Ponieważ uważam, że Concepción ani Inmaculada nie pasuje, to niech sobie będzie fińsko-estońska, lekko spolszczona Kilia atla pisze:RATUJCIE!!!!
Przed chwilą z parkingu w pracy przyniosłam małego kociaka.Taki krówek trochę. chudzieńki, bidny. ale do domu nie mogę wziąć. może któraś może na tymczas?
atla pisze:żal mi go puścić z powrotem, bo tu obok są ruchliwe ulice. jak z nim pojadę do domu to TŻ mi zrobi eksmisję...
to było dziś, godz. 14.00
Kilia Pierwsza Wyjąca

TŻ jeszcze nie wrócił z pracy, jutro ma imieniny. Ja to go potrafię uszczęśliwić, nie?

.
czyżby miała charrrakterek?