Częstochowa- 2 maluchy szukają domu - najlepiej razem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon lis 16, 2009 11:43 Częstochowa- 2 maluchy szukają domu - najlepiej razem

Dwa maluchy "odłowione" ze śmietnika, od czwartku przebywają w DT, szukają Domu. Szary Chłopak i Biało-czrna Dziewczyna, dwójka z czwórki rodzeństwa znalezionych na jednym z częstochowskich smietników. Możliwy dowóz na terenie Częstochowy i okolic, przy dalszych odległościach... coś wymyślimy...

Obrazek
Obrazek

Kontakt: tazb2@tlen.pl tel. 695544128 gg 1633921

tazbuch

Od: Pon sie 24, 2009 20:19

Post » Wto lis 17, 2009 11:40 Re: Częstochowa- 2 maluchy szukają domu - najlepiej razem

Kociaki coraz bardziej "przekonują się" do człowieka. Czasami jeszcze sykną, ale dają się już brać na ręce. Urządzają gonitwy po domu jak uda im się uciec z kojca ( z czym nie mają za bardzo problemów). Jak je wziąłem do domu, wyglądały jak nieszczęście - koci katar dał im się bardzo we znaki. Jutro kończy się kuracja antybiotykowa, uszy, oczy też już czyściutkie. Pani, u której przebywają trochę nie daje sobie z nimi rady. Wczoraj zadzowniła do mnie, żebym przyszedł, bo koty zniknęły. Siedziały sobie pod szafą... taka zabawa pewnie :) ... Potrzebują jeszcze troche czasu, żeby przekonać się, że człowiek chce dla nich dobrze.... Najważniejsze, że są zdrowe... teraz tylko żeby ktoś chciał je na stałe... Pomóżmy im znaleźć dom!!!

tazbuch

Post » Czw lis 19, 2009 10:56 Re: Częstochowa- 2 maluchy szukają domu - najlepiej razem

ale sie tu dzieje w tym wątku, nie nadazam... nikt nie podbije ani nic... kociaki juz sa prawie gotowe do przeprowadzki... spakowane, siedza na walizkach i czekaja...

tazbuch

Post » Czw lis 19, 2009 10:58 Re: Częstochowa- 2 maluchy szukają domu - najlepiej razem

Powodzenia w szukaniu :ok:

aguś

Od: Czw sty 29, 2004 20:51

Post » Śro lis 25, 2009 8:03 Re: Częstochowa- 2 maluchy szukają domu - najlepiej razem

No i niestety....

W sumie była 4-ka rodzeństwa. Te dwa, które są w tym wątku złpane były w czwartek, 2 tyg temu i były na tymczasie u mojej sąsiadki, 2 następne 2 dni później i te wziąłem do nas do domu. Najpierw chciałem znależć dom złapanym wcześniej, bo były trochę bardziej oswojone. Znalazł się dobry dom w Łodzi. W zaszłą niedzielę miały już wieczorem jechać... Rano zadzwoniła sąsiadka, że cos z jednym jest nie tak. Poszedłem zobaczyć, ale nawet nie chciałem dotykać, żeby nie przeniść choroby na te u nas w domu. Rodzina z Łodzi na szczęście zgodziła się wziąć te od nas zamiast tamtych. Mam nadzieję, że z chociaż z nimi wszystko ok. Dziś będę miał jakieś info. Jak tylko tamte pojechały, wziąłem od kociaki od sąsiadki do nas do domu, w poniedizałek do weta... Diagnoza- najprawdopodobniej penleukopenia (ale na 100% nie stwierdzą bez dokładnych badań). Chłopak bardzo lichy, dziewczyny póki co nie bierze wogóle, biega po domu, bawi się i wogóle wszystko ok (oby tak pozostało). Chłopak nic prawie nie je, od 2 dni chodzimy na zastrzyki z antybiotyku i kroplówkę. Jest bardzo słaby... Dzowniła do mnie Pani z Katowic i chyba jest skłonna poczekać jak kociaki bedą zdrowe... No i tyle.... Walczymy... Mamy nadzieję, że mały da radę....

tazbuch