GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 05, 2009 10:56 GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Przy kiosku na ul. Matejki jest matka z 6 dzieci.Z pierwszego miotu przeżyły dwa kotki a z sierpniowego 4 Wczoraj zabrałam jedną kolorową kotkę,bo dała się złapać bez klatki.Jest strasznie chuda.Dzisiaj matkę piękną trikolorkę zawiozłam na sterylkę
Pozostałe maluszki są śliczne.Jeden jest rudo-biały....
Tam jest bardzo niebezpiecznie dla tych kotków
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw lis 05, 2009 23:06 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Hop
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw lis 05, 2009 23:55 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

HOP!!!
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt lis 06, 2009 14:09 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

hop!
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt lis 06, 2009 21:02 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Nikt nie chce rudasa?????
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt lis 06, 2009 23:13 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Sob lis 07, 2009 8:42 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Witam!!! Byłam dziś tam o 7 rano. Niestety nie ma rudego i biało czarnego. Zostawiłam swój numer telefonu pani z kiosku, która je dokarmia. Jeżeli się pojawią, jestem gotowa wziąć je na DS. Sa jeszcze małe dwa czarne, ale nie dają się złapać i dwa w wieku młodzieżowym. W krzaczkach leżała mama - pani z kiosku mówiła, że wczoraj miała sterylkę.
ObrazekObrazek

Melanka

Od: Pt sty 18, 2008 21:38

Post » Sob lis 07, 2009 15:39 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

O kurcze, po sterylce leżała w krzakach???
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Sob lis 07, 2009 16:26 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Godzinę temu wróciłam z Wrzeszcza - zadzwoniła Pani z kiosku, że jest u niej mały biało-czarny. Rudasa i małych czarnych nie było. Wzięłam do siebie malucha. Wspólną decyzją rodzinną, maluch zostaje u nas. :ryk: Oczywiście domek niewychodzący z towarzystwem psio-kocim przyjaźnie nastawionym do świata. :piwa: Jeśli znajdzie się Rudas to też będzie miał u nas DS. Pani z kiosku jest bardzo zaangażowana i widać, że leży jej na sercu dobro kotów. Nie dają mi spokoju te maluchy, które zostały. Wiem, że jest tam piwniczka, w której śpią. Widziałam ich mamę po sterylce, była w lepszej formie niż rano- też była u pani w kiosku. Nasz maluszek w drodze do domu ( mieszkam w Gdyni) zasnął w kontenerku. W domu zjadł dość sporo ( zależało nam, aby znalazł się jak najszybciej w domu, bo pani mówiła, że nie chciał jeść i był trochę apatyczny). Wydaje się, że wszystko jest w porządku, ale jutro i tak kontrola u weta i cały "serwis" z tym związany :twisted: .
ObrazekObrazek

Melanka

Post » Sob lis 07, 2009 16:46 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Malenka super,że go wzięłaś :1luvu:
Jego siostra,która jest u mnie dzisiaj była badana przez weta
Jest podejrzenie,że mała ma pp :(
Bardzo uważaj i obserwuj qpki.
Moja ma biegunkę i wymiotuje :(
Dostała kroplówkę i leki przeciwmymiotne.Nie chce jeść.Kupiłam rekonwalescenta ale też jej nie wchodzi
W poniedziałek znowu z nią jadę...
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob lis 07, 2009 16:56 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Dziękuję za ostrzeżenie, będę bardzo uważać. Maluch jest na razie odizolowany od reszty towarzystwa, a jutro rano jedziemy do weta. Maluszek śpi w kontenerku wtulony w podusię. Oby tylko było wszystko dobrze z jego siostrzyczką. Trzymamy wielkie przeogromniaste kciuki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Melanka

Post » Sob lis 07, 2009 20:44 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Malenka tam był taki biały kotek z czarnym n oskiem i czarnymi łatkami.Tego zabrałaś?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Nie lis 08, 2009 10:31 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Tak, to właśnie ten kociak. W nocy zrobił siusiu i qpala. Wyglądało ok. Właśnie wróciłam z lecznicy. Kotek okazał się chłopaczkiem ( zęby jak szpile, a z nas tylko krew się leje). Został odrobaczony i obcięto mu pazurki. Nie stwierdzono żadnych zmian chorobowych - ma wściekły apetyt. Około tydzień musi być odizolowany od reszty towarzystwa.
Pierwsze zdjęcie po wejściu do domu. Nie najlepsze, bo z telefonu.
[img=http://img134.imageshack.us/img134/1750/zdjcie032x.th.jpg]
A jak się czuje jego siostrzyczka???
ObrazekObrazek

Melanka

Post » Nie lis 08, 2009 10:55 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

To ten kociak :D
super,że zdrowy :ok:
Matejka chyba lepiej,zero wymiotów,jeden rzadki qpal
Ma lepszy apetyt
Ta Pani z kiosku wcale nie jest fajna,do sterylki dołożyła 20 zeta i robiła wielką łachę,że odbierze kotkę po zabiegu z lecznicy.Ma dosłownie 20 metrów.ja miałam jechać 30 km w jedną str aby to zrobić.Wychowała sobie pod nosem stado kotów a teraz szuka kogoś kto ją z tej opresji wybawi
Szkoda tylko tych kociąt co tam zostaną na zimę
Widziałam jeszcze dwa czarno-białe i rudaska.oprócz tego kilku podrostków i kilka dorosłych kotów
Dobrze byłoby zabrać stamtąd dziewuchy żeby nie zostały do przyszłego roku,bo stado się znacznie powiększy :roll:
Będą sterylki od miasta to zabiore kocice na zabieg,ale to dopiero za cztery miesiące.Do tego czasu nie wiadomo co będzie :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Wto lis 10, 2009 14:16 Re: GD Mały rudo-biały kotek szuka PILNIE DT !!! ul.MATEJKI....

Jak kociak?
Mam łapać rudaska?
Moja koteczka jest fantastyczna.Śliczna,grzeczna,miziasta :D
Czasami siusia poza kuwetę,ale mam nadzieję,że końcu przestanie :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

[następna]