Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 23, 2009 13:12 Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Bartoszka ma ok. 3 miesięcy, umaszczenie dymne z białymi skarpetkami, żabocikiem i brzuszkiem. Na grzbiecie futerko ma kolor cielisty. Poduszeczki łapek - w łatki.
Zabrałam ja w niedziele 20 wrzesnia z osiedla przy ul. bartoszka (Trasa Siekierkowska) - mieszkająca tam moja znajoma wypatrzyla bardzo chore i chude kocię. Z tego samego osiedla 2 lata temu zabrałam cały chory na kk miot wolno żyjacej kotki :(
A oto i ona
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia kiepskie, bo popsuł mi się aparat i musiałam skorzystać z tego w telefonie komórkowym.

Kicia była w kiepskim stanie, pojadła i usnęła. Rano zabrałam ją do weta (chodzimy do Kliniki Małych Zwierząt w Wawrze). Została odrobaczona i odpchlona (fenbendazol i advocat), dostała zastrzyki: Zylexis, Echinacea, Euphorbium, Catosal, Ceporex i Mucosa. W uszkach pełno świerzbowca, zapuszczam jej oridermyl. Wczoraj powtórna wizyta i znowu Zyelexis, Euphorbium, Ceporex i Catosal. Kolejne wizyty - codziennie aż do piątku. Potem dowiem się co dalej.

Równiez w poniedziałek byłam z nią u dr Buczek w Klinice Okulistycznej dr Garncarza, bo oczko naprawdę wygląda bardzo bardzo źle :(
Pani doktor stwierdziła w oku Symblepharon spojówkowo-rogówkowy, przyrosnięcie w dwóch miejscach trzeciej powieki, objawy herpeswirusowego zapalenia spojówek i rogówki. Mała na to oczko nie widzi wcale. Dostalysmy krople do zapuszczania: Difadol, Braunol i Tobrexan. Oko jest do uratowania, powieka wymaga korekty chirurgicznej (w poźniejszym okresie).

Mała mieszka u mnie w łazience. Jak tylko poczula się lepiej zaczęła bawić się futrzaną myszką. Ma apetyt, dzielnie znosi zastrzyki i zapuszczanie kropelek. Jest taka kochana!Mruczy jak tylko wexmie sie ja na ręce. Już zaczynamy rozgladać się za domkiem, ja niestety mam trudną sytuację (3 koty i 2 duże psy, ktore musza byc od siebie izolowane + malutkie dziecko i praca na cały etat) i nie moge poświęcic Bartoszce zbyt wiele czasu. A moze ktoś sie w niej zakocha ?
Kontakt do mnie: 605625797, am.traczyk@o2.pl
Ostatnio edytowano Czw wrz 24, 2009 9:24 przez Ania, łącznie edytowano 5 razy
Ania & Kama, Pusia, Misia, Skits, Rafa, Mimi, Misio

Ania

Od: Śro sty 29, 2003 9:56

Post » Śro wrz 23, 2009 13:20 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Śliczna malutka :1luvu:
Informację o niej umieściłam na wątku kotów z problemami ocznymi (wejście przez banerek w moim podpisie) - może tam ją ktoś wypatrzy :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro wrz 23, 2009 13:29 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Aniu, malutka jets sliczna, umieszczę jej ogłoszenie na nk w galserii kotków wyjatkowych, wklubie ślepaczkó jets juz na 1 stronie w maluchach :ok:
a Ciebie zapraszamy do klubu :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro wrz 23, 2009 13:32 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Śliczna jest, umaszczona troszke podobnie jak mój Dymek. I te poduszeczki łaciate :roll:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro wrz 23, 2009 13:35 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Dziewczyny, bardzo dziekuje za pomoc :1luvu: Dopisałam już do mnie kontakt bo jak pisałam wątek to zapomniałam :? .

Ania

Post » Śro wrz 23, 2009 15:42 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

hop!
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw wrz 24, 2009 8:41 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Wczoraj (23.09)kolejna wizyta u weterynarza: Echinacea, Euphorbium, Mucosa i Ceporex.
Lakarz bardzo dziwił się że jest taka grzeczniutka. Bartoszka albo przy zastrzykach mruczy :? albo spokojnie leży mi na rękach z zamkniętymi oczkami. Wraca do zdrowia bo zabawy z myszką i innymi kocimi gadżetami nie mają końca. Bardzo lubi biały serek, tacki ale na razie nie chce jeść suchego.
Ma do spania kilka posłanek ale najbardziej lubi spać na wadze mojej córeczki :ryk:

Obrazek

A tak Bartoszka zieeeewa 8)
Obrazek

Ania

Post » Czw wrz 24, 2009 8:54 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Myślę, że Bartoszce przydałyby się ogłoszenia, na Allegro i innych serwisach...
Cudna jest :1luvu:

Bazyliszkowa

Post » Czw wrz 24, 2009 11:47 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

miałam gdiześ zapisane serwisy z ogłoszeniami, postaram sie coś wygrzebać...

edit: niesttey, ci idioci informatycy to tez gdzies zapodziali po przeinstalownaiu systemu, sorry,
Ostatnio edytowano Czw wrz 24, 2009 11:58 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw wrz 24, 2009 11:51 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Pożyczam na weekend aparat i jak tylko będę miała lepsze zdjęcia to ruszam z ogłoszeniami. alessandra jak znajdziesz gdzieś te strony z ogłoszniami to przeslij mi prosze, napewno się przydadzą :)

Ania

Post » Czw wrz 24, 2009 20:26 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Ania, spróbuj dać małej trochę suchego Whiskasa Juniora - w tej karmie jest coś, co zachęca koty do jedzenia. Jak zje to do drugiej porcji domieszaj ciut RC Babycat, potem zmniejszaj ilość whiskasa a zwiekszaj RC - to działa, tak nauczyłam dzieci Whisky jeść suche, bo tez nie chciały :wink:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt wrz 25, 2009 8:45 Re: Malutka Bartoszka-ratujemy oczko, potrzebny kochający domek

Bartoszka szuka domku na zawsze :!:

Bazyliszkowa

[następna]