Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 02, 2012 14:32 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Pasuje- :) Lucek zaczyna podgryzać Maxa do zabawy :D staruszek się denerwuje :( w mieszkaniu Maroko-a bąbel miska,zabawa,kuweta-i tak ciągle.

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Pon lip 02, 2012 17:59 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Szaruś w lecznicy jest świetny! Wulkan energii. Jest dosłownie wszędzie...no chyba, że jakaś zabawka okaże się wyjątkowo atrakcyjna. Dziś przez pół godziny bawił się jajkiem na sznurku :)

Mam teraz problem z Blanką która ma coś nie tak z płucami, ale Szarusiem muszę się zająć i znaleźć mu domek. Koci katar chyba już wyleczony, a szkoda, żeby takie maleństwo siedziało w transporterku. Jutro zrobię parę zdjęć tego szkraba.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon lip 02, 2012 19:00 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Byłam sama w lecznicy wieczorem, mnóstwo psów i nie było jak wypuścić kotów, ale po tym pomieszczeniu dla kotów biegały i trochę je wynosiłam na rękach.Szylcia jakby lepiej, ale nie jest jeszcze zdrowa.Szaruś jest już zdrowy, nie musi mieć zakrapianych oczek, jest bardzo wesołym, energicznym kociakiem. Zdecydowanie ładniejszy w realu niż na zdjęciach.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Szylcia
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 02, 2012 19:06 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Właśnie...nie dodałam o Szylci. Dziś zajęło jej godzinę, żeby zdecydować się na wyjście z klatki. Schowała się za ubikacją i zajęło jej pół godziny zanim zdecydowała się wyjść na sklep. Dużo zwiedzała i interesowała się wszystkim :) To bardzo dobry znak. Niestety po dwóch godzinach musiałam już opuścić lecznicę, więc kotka powędrowała z powrotem do klatki.
Obrazek

Katalina

Post » Pon lip 02, 2012 20:27 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Ale cudo z tego Szarusia :1luvu: :1luvu: nie wydaje Wam się, że jest podobny z pysia do Abi? Wydaje mi się, że mogą być spokrewnieni ale genetykiem nie jestem 8) :lol:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lip 02, 2012 22:03 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Lucek od rana rozrabia,podkradł Żwirkowi karmę,Maxa nie puszcza do kuwety :D a co-jak mu trochę lepiej to się szarogęsi :D
Ostatnio edytowano Pon lip 02, 2012 22:12 przez jaga666, łącznie edytowano 1 raz

jaga666

Post » Pon lip 02, 2012 22:07 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Cudowne koty :D teraz tylko domki :ok: Ogródkowe też nakarmione i jestem szczęśliwa że dymniaczka Sisi czekała,Zuzia prowadziła do misek,a Zygmuś po drodze robił fikołkiObrazek

jaga666

Post » Wto lip 03, 2012 5:57 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Goyka pisze:Ale cudo z tego Szarusia :1luvu: :1luvu: nie wydaje Wam się, że jest podobny z pysia do Abi? Wydaje mi się, że mogą być spokrewnieni ale genetykiem nie jestem 8) :lol:

To ten sam typ kotka, wilcze umaszczenie.Szaruś ma niebieskawy kolor futerka i ciemny pyszczek.To są najgorsze koty do fotografowania, w dodatku mój aparat nie jest dobry, ale Kasia na pewno zrobi lepsze zdjęcia.Maluszek jest kochany, lubi inne koty, zauważyłam, że ociera się o nie, tak jak Bohun.Wspina się na drapak, morduje myszkę, goni za piłeczką, no słodziak z niego.

ewar

Post » Wto lip 03, 2012 16:38 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Wulkan energii z tego Szarusia! Ten kot przemieszcza się z prędkością światła :) aż miło na niego patrzeć jak odbija się dwiema tylnymi łapkami jednocześnie i pędzi do przodu :) Zdarza mu się też czegoś wystraszyć, a wtedy podskakuje pionowo do góry na jakieś pół metra:) No i trzeba go zobaczyć jak się jeży w konfrontacji z innym kotem:) Jakby był podłączony do prądu, każdy włosek stoi dęba:)
No i kociak ciągle mruczy...jemu chyba samo życie sprawia tyle przyjemności :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto lip 03, 2012 17:57 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

A to ja o Lucjuszu :D
Lucek jest póki co bardzo spokojnym kotkiem. Jest bardzo nieśmiały, zdecydowane przeciwieństwo Czesia, jak i Szarusia.
Nawet zwiedzać za bardzo nie chciał. Popił wody, podjadł z miseczki( warczy przy jedzeniu, co jest niesamowicie śmieszne u kota, który nie waży nawet 0,5 kg). Krystynka go obwąchała, polizała kilka razy. A Sara jest chyba obrażona, że zamiast jej ukochanego Czesia jest jakiś czarny maluch, niezbyt rozgarnięty ;) Ogląda go z daleka i póki co ma w nosie.
Lucek walnął kupsztalka, potem siusiu, więc chłopak wie po co jest kuwetka :)
Ja jestem już w pracy, ze zwierzarnią został wiewiór i będzie zdawał mi relacje 8)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Wto lip 03, 2012 18:00 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

A ja się pogubiłam :oops: Szaruś jest u kogo na Dt?Czy nadal w lecznicy?Jak z jego zdrowiem?I w jakim jest wieku?

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Wto lip 03, 2012 18:10 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Macie jeszcze jakieś zdjecia Szarusia?Jaki dom jest poszukiwany?Jak u niego z kuwetką?

KOTEK1988

Post » Wto lip 03, 2012 18:29 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Goyka pisze:Ale cudo z tego Szarusia :1luvu: :1luvu: nie wydaje Wam się, że jest podobny z pysia do Abi? Wydaje mi się, że mogą być spokrewnieni ale genetykiem nie jestem 8) :lol:

Niezaprzeczalnie Szaruś jest cudny, jak z bajki dla dzieci :ok: Czy podobny do Nesi?
Nesiowy pyszczuś: Obrazek
Nesiowy brzusio Obrazek
Nesiowy profil Obrazek
i do kompletu Nesiowe łóżeczko Obrazek
Podobieństwo oceńcie sami :kotek:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Wto lip 03, 2012 18:43 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Troszkę poczytałam,znalazłam inne zdjęcia Szarusia,nie znalazłam jednak informacji jak u niego z kuwetą.

KOTEK1988

Post » Wto lip 03, 2012 18:53 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Psotka i chora szyl

Odpowiadam po kolei.Szaruś jest w lecznicy, wetka prosiła Katalinę o znalezienie mu domku. Kotek jest w typie Nesi, też taki wilczek, ale ma niebieskawe futerko i ciemnoszary pyszczek.Ma ok.2 miesięcy, jest zdrowy.Był świerzb, robaki i kk, czyli zestaw, ale już jest OK.To cudowny kotek, uwielbia się bawić.Nie wkleję filmiku, ale robiłby furorę na YouTube.Wspina się na drapak Miki , to w ogóle akrobata.Bawi się wszystkim, co mnie wzrusza, bo zabawek ma niewiele.Je za trzech, uwielbia surowe mięsko, ale i puszki też wsuwa.Mruczy jak dwa traktory, ociera się o nogi i w ogóle jest przesłodki.Kocha inne koty, tak jak mój Bohun ociera się o nie.To, że w pełni kuwetkowy to chyba nie muszę pisać, jest oczywiste.Szuka oczywiście dobrego domku, nie wychodzącego z innym kotem do towarzystwa, umowa adopcyjna, jak zawsze.Widziałam już wiele bardzo ciekawie umaszczonych kotów, ale Szaruś jest pod tym względem niezwykły.Słowo, nie umiem zrobić mu dobrych zdjęć, a Kasia nie ma czasu.Spróbuję jutro przy świetle dziennym w pobliżu okna.
O Lucka jestem już spokojna, Wiewiórki, dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: .Wolałabym, aby był bardziej żywiołowy, miejmy nadzieję, że tak będzie.To maleństwo, jeszcze ma trójkątny ogonek i niebieskie oczka.

ewar

[poprzednia][następna]