*Schr.Op. - Maluchy, maluszki. Proszą o pomoc, o domy!*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 26, 2011 18:23 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Przebywający w DT u Patrycji Radeczek i Mała Bura Ziuteczka - dzisiaj pojechały do swojego nowego domku.

Obrazek

Powodzenia Kocinki. :)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pt kwi 01, 2011 13:00 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

-Buffy- pisze:Piękna, ale smutna Nala.

Obrazek

Boo pisze:Domek znalazł się z przypadku można powiedzieć. Pani Luiza napisała do mnie z zapytaniem o Nalę. W rozmowie wyszło, że szukają "parki". Skorzystałam z okazji i "sprzedałam" naszą Gówniarzerię ;) Oczywiście jak tylko Młodzi pojadą do Bydgoszczy, Nala trafi do nas, mam nadzieję, że uda nam się zwiększyć jej szanse na adopcję.

Czy Nala jest już na tymczasie, bo nie wiem czy ją przenieść do działu kotów z dt?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pt kwi 01, 2011 13:02 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Nie. Póki co, wciąż jest w schronie.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob kwi 02, 2011 8:07 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Zapraszam do licytacji! Bezczelne!, niemoralne!, kontrowersyjne! przyciski do papieru na opolskie koty :mrgreen:
viewtopic.php?f=20&t=126135

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pon kwi 04, 2011 20:05 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Do swojego nowego domku pojechał Monti.

Obrazek

Powodzenia Kocurku. :)

-Buffy-

Post » Wto kwi 05, 2011 19:40 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Zapraszam na bazarek Ciuchy,buty viewtopic.php?f=20&t=126273
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Czw kwi 07, 2011 19:13 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Spieszymy poinformować, że - po prawie rocznym pobycie w Schronisku - nasza przekochana Nala już jest w swoim nowym domku.

Obrazek

Powodzenia Koteczko. :)

-Buffy-

Post » Czw kwi 07, 2011 19:17 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

W swoim nowym domku jest też już przecudowna Astrid.

Obrazek

Powodzenia Koteńko. :)

-Buffy-

Post » Czw kwi 07, 2011 19:27 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Zwracam się do Administratora strony www.koty.opole.pl o wycofanie burej kotki Selmy ze strony.
Jak się bowiem dowiedziałam, kotka jest dzika i została przyniesiona na zabieg sterylizacji i szczepienie. Kiedy tylko będzie to możliwe, zostanie odniesiona na swoje "stare" miejsce.

Obrazek

-Buffy-

Post » Sob kwi 09, 2011 18:49 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Wielbicieli sióstr pragniemy poinformować, że Ira już jest w swoim nowym domku.

Obrazek

Powodzenia Koteczko. :)

-Buffy-

Post » Sob kwi 09, 2011 19:02 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Czy do Igry uśmiechnie się szczęście i ktoś ją pokocha?

Obrazek

-Buffy-

Post » Sob kwi 09, 2011 20:37 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

violavi pisze:
-Buffy- pisze:Piękna, ale smutna Nala.

Obrazek

Boo pisze:Domek znalazł się z przypadku można powiedzieć. Pani Luiza napisała do mnie z zapytaniem o Nalę. W rozmowie wyszło, że szukają "parki". Skorzystałam z okazji i "sprzedałam" naszą Gówniarzerię ;) Oczywiście jak tylko Młodzi pojadą do Bydgoszczy, Nala trafi do nas, mam nadzieję, że uda nam się zwiększyć jej szanse na adopcję.

Czy Nala jest już na tymczasie, bo nie wiem czy ją przenieść do działu kotów z dt?

Dla osób próbujących łapać mnie za słowa i pilnie strzegących mojej prawdomówności i "aby-na-pewno" robienia wszystkiego dla kotów :mrgreen: wyjaśniam co następuje:

Tak jak pisałam wcześniej, Luiza, która razem ze swoim TŻetem adoptowała Radeczka (teraz Miszkę) i Józefinę Śmietniczankę, napisała do mnie w sprawie adopcji Nali. Dopiero w rozmowie okazało się, że szukają dwóch kotów, tylko Luiza miała znaleźć dziewczynkę a Rafał kocurka. Kiedy dostali zdjęcia i opis moich Dzieci, oboje zdecydowali natychmiast. Wtedy ja zobowiązałam się, że wezmę Nalę do nas. W tym samym czasie, kiedy toczyły się rozmowy adopcyjne Dzieci, rozmawiałam z potencjalnym domem tymczasowym o tymczasowaniu Irka, Iwy, Igry i Iry. Jak Irek poszedł do domu, padła propozycja by na jego miejsce na tymczasie wskoczyła Nala. Było to o tyle dobre rozwiązanie, że Nala poszłaby na tymczas z jedną z dziewczynek z jej boksu. W czasie rozmów z DT z Krakowa, dostałam maila z zapytaniem o Nalę. Równocześnie pisałam więc i z potencjalnym DT i DS. Żeby nie mieszać Nali w głowie i nie dodawać jej dodatkowych stresów nie brałam jej do siebie. Końcem końców DT z Krakowa zrezygnował a DS zdecydował się. Dziś dostałam maila:

Pani Martyna pisze:Pani Patrycjo,
Nala ma się w nowym domu coraz lepiej, Negra [nasza schroniskowa Amanda sprzed 3 lat] już nie tylko ją akceptuje ale i uważam się nią opiekuje :) Liże ją, daje dojść pierwszej do miski (daję im w 2 oddzielnych, ale początkowo Negra syczała mimo że sama nie jadla). Wszystko jest na jaknajlepszej drodze i nie ma szans, bym oddała Nalusię w czyjekolwiek ręce, choć wiem, że w schronisku dbano o nią :) Z czasem zapewne nabierze pewności, tupetu i ciałka :)
Pozdrawiam serdecznie Panią i całą ferajnę schroniska :)

To, że jest mnie w tej chwili mniej na forum, z wiadomych względów, nie znaczy, że nie jestem słowna, czy, że przestałam pomagać...
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie kwi 10, 2011 8:32 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Boo pisze:Dla osób próbujących łapać mnie za słowa i pilnie strzegących mojej prawdomówności i "aby-na-pewno" robienia wszystkiego dla kotów :mrgreen: wyjaśniam co następuje...

Boo pisze:To, że jest mnie w tej chwili mniej na forum, z wiadomych względów, nie znaczy, że nie jestem słowna, czy, że przestałam pomagać...

A czy ktoś tak twierdzi?
Brak wpisów na forum, nie oznacza, że nic się nie robi.
Poza forum istnieje realne życie i ono jest najważniejsze, bo przynosi realną pomoc.

(ja zapytałam, bo lubię mieć aktualne informacje na stronie)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Czw kwi 14, 2011 19:36 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Ogromną szansą dla Igry jest zabranie jej dzisiaj przez DJ'ów do DT.

Obrazek

DJ'om ogromnie dziękujemy. :1luvu:
I czekamy na relacje. :)

-Buffy-

Post » Czw kwi 14, 2011 19:51 Re: *Sch.Op-Dzieci i Młodz. Potrzebne DT/DS! Podaruj 1% dla Op.*

Piękne, niechciane, porzucone.

Bogusię
ktoś "humanitarnie" zostawił pod Schroniskiem.
Kotka ma około 8 miesięcy. Jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona.

Obrazek

-Buffy-

[poprzednia][następna]