Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 11:56 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Rozmawiałam z Panią Agnieszką.
Może się uda :D
Jetem dobrej myśli :)
Obrazek

czaya

Od: Nie lut 20, 2011 10:25

Post » Śro mar 09, 2011 14:46 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Kiedy pierwszy raz rozmawiałam z Panią Agnieszką, wiedziałam, że mam marne szanse, jednakże wierzyłam, że może, może...

Później prosiłam ją o maila, chciałam wysłać parę info zebranych z forum rasowych brytyjczyków oraz te, które otrzymałam od zaprzyjaźnionej hodowczyni brytków.
Bez reakcji.

Dziś zadzwoniłam żeby zapytać o stan Prezesa i o to, czy znalazł dom.
Pierwsze pytanie "czy pani jest z Gdańska?", a potem ten sam schemat.
Utwierdziłam się w przekonaniu, że choćbym stanęła na rzęsach, to Poznania do Gdańska nie przysunę (nie pomaga fakt rodziny w Gdańsku i zach-pom (nawet gdy okazało się, że w tym samym mieście jest moja szalenie bliska kuzynka z którą często się widzę i rodzina p. Agnieszki).
Bardzo żałuję, ale to nie ma sensu. Skoro odległość jest ważniejsza niż starania.

Dlatego z góry uprzedzam osoby spoza Trójmiasta, że NIE MAJĄ SZANS NA ADOPCJĘ.
Obrazek

czaya

Post » Nie mar 13, 2011 23:10 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Nie znam akurat sprawy z tego watku,ale wiem czaya że Ty również nie jesteś osobą tak elokwentną i kulturalną za jaką chcesz uchodzić.
Pytałaś mnie o Bayera,bo byłaś zainteresowana adopcją.Obszernie odpisałam na Twój mail i co?
Nie pytam o powody rezygnacji.
Pytam czemu pozostawiłaś mnie bez jakiejkolwiek odpowiedzi.
Poswieciłam Ci swój czas(na korespondencje),wypadałoby odpisać:że rezygnujesz,prosisz o czas do namysłu,decydujesz sie czy cokolwiek.
Gdybym nie obserwowała jak smigasz po forum zainteresowana wciaz nowym kotem,Bayer do tej pory nie mógłby byc wyadoptowany,bo Ty nie raczysz wysłać odpowiedzi.
Ale wolontariuszy potrafisz ocenić natychmiast.
Legnica

Post » Pon mar 14, 2011 9:47 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Rzeczywiście, sprawdziłam skrzynkę i okazało się, że dostałam odnośnie Bayera. Mój błąd, bo nie pamiętam, abym czytała tą wiadomość.

Jeśli chodzi o śmiganie na forum i zainteresowanie kotami, to głównie pytam o wiek lub proszę o zdjęcie. Nie oznacza to, że już jestem zainteresowana.
To działa bardziej jak up czy też dopełnienie wiedzy, aby się zastanowić i aby wiedzieli inni więcej o danym kocie.

Wolontariuszy nie oceniam, częściej podziwiam. A jeśli chodzi o sprawę z aborcją jednej kotki, to po prostu zszokował mnie ten fakt, bo myślałam, że wręcz staracie się wszystko zrobić by ocalić. To jest kwestia moralna, która nie ma granicy dobre złe dla ogółu. Jak pisałam, zgadzam się, że jest to dobre wyjście.

Za maila i brak odpowiedzi raz jeszcze przepraszam.
Obrazek

czaya

Post » Pt mar 18, 2011 22:23 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Dzis spelnilo sie marzenie opiekunki Prezesa, znalazl domek razem z mloda koteczka whiskasowa Anabelle ;) tworzyli od dluzszego czasu nieodlaczna pare, a Anabelle byla w niego wpatrzona jak w obrazek :mrgreen: Panstwo przyjechali po Anabelle, pozniej zastanawiali sie nad Prezesem, a w koncu wzieli oba. Oby bylo im obojgu dobrze w nowym domku :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt mar 18, 2011 23:13 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Oby :)

Trzymam kciuki.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob mar 19, 2011 10:06 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

:ok:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob mar 19, 2011 10:18 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

:ok: :ok:
Obrazek

czaya

Post » Sob mar 19, 2011 13:23 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

to super wieści. razem im będzie raźniej :)
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pon mar 21, 2011 10:31 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Dzien dobry.
To my jestesmy nowymi wlascicielami Prezesa i Anabel. Sa juz u nas druga noc i wygladaja na calkiem szczesliwych. Nie mielismy serca rozdzielac tak cudownie dobranej pary wiec teraz zamiast malej koteczki mamy dwa szalone kociaki. Poki co nie daja nam spac a Anabel nawet jakims cudem zrzucila monitor na podloge lecz dostarczaja nam wiele radosci.
Moze napiszemy cos wiecjej o Prezesie? To jest wyjatkowy kot. Taki psi kot. Jedynym problemem z nim jest to ze non stop domaga sie glaskania. Nawet w nocy budzi nas w tym celu. Biega po pokoju od jednego czlowieka do drugiego i bez przerwy sie lasi. Chodzi za nami krok w krok nawet do toalety oczywiscie. W wolnych chwilach tuli sie do Anabel i wzajemnie dbaja o higiene. Mamy nadzieje ze beda u nas szczesliwe!
Co do Pani Agnieszki, to wspanialy czlowiek. A jej dom to oaza spokoju i relaksu dla ludzi ktorzy kochaja zwierzeta. Nie dziwie sie ze tak powaznie podchodzila do szukania domu dla Prezesa. Mamy nadzieje, ze nie zawiedziemy jej oczekiwan.

BeatazRufem

Od: Pon mar 21, 2011 10:09

Post » Pon mar 21, 2011 10:35 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Super wieści :ok: Będą fotki z nowego domku? :wink:

panda5

Od: Sob gru 18, 2010 20:45

Post » Pon mar 21, 2011 10:37 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Jak miło, że się odezwałaś :)

I jak dobrze, że koteczki dobrze się u Was czują.
A fotki będą?
* Semper eadem *

ksb

Post » Pon mar 21, 2011 14:41 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Jak tylko znajdziemy chwile to umiescimy jakies zdjecia. Tylko Prezes nie lubi byc modelem:-)

BeatazRufem

Od: Pon mar 21, 2011 10:09

Post » Pon mar 21, 2011 14:42 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Czyli brytek z charakterem :D

Uwielbiam takie :1luvu:
* Semper eadem *

ksb

Post » Pon mar 21, 2011 14:43 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Witajcie. Cudowne wieści :1luvu:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]