ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet- sla listy z DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 23, 2010 0:51 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

Podrzucę też. :D
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Wto mar 23, 2010 15:13 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

bury duecik czeka :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw mar 25, 2010 12:53 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

Procent i Promilka cd. (niektórzy rezydenci też się załapali)

Bure koty śpią
Obrazek

No co, to wcale nie jest 69 ;)
Obrazek

Prawdziwi mężczyźni śpią w wannie
Obrazek

No albo w umywalce ;)
Obrazek

A najlepiej się śpi na ręcznikach. No do momentu, gdy pani je wyrywa spod kota, bo chce się wytrzeć...
Obrazek

Kontrola czy pani się porządnie kąpie. Jeszcze uszy! No!
Obrazek

No co się gapisz? Przecież Ci nie ukradnę korka od wanny (bo go gdzieś schowałaś, niedobra!)
Obrazek

Wujek kazał mi spać w wannie...
Obrazek

Ale chyba jednak wolę pójść do siostry
Obrazek

Ale mam głupiego brata...
Obrazek

Chciał spać w wannie jak tu są 2 miękkie posłanka!
Obrazek

Oj, chyba się zdrzemnę...
Obrazek

Łóżko też jest niezłe
Obrazek

Ale dopiero w nocy robi się super wygodnie! Patrzcie jak fajnie sobie tyłek ułożyłem!
Obrazek

Moja siostra świeci! Może nie powinienem się do niej przyznawać?
Obrazek
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon kwi 05, 2010 2:03 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

ekstra historyjka obrazkowa :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob kwi 17, 2010 7:02 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

:?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 17, 2010 10:13 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

W tajemnicy cichutko powiem, że jest szansa na wspólny dom dla burasków.
Kciuki się przydadzą na pewno...
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob kwi 17, 2010 11:45 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

Aleba pisze:W tajemnicy cichutko powiem, że jest szansa na wspólny dom dla burasków.
Kciuki się przydadzą na pewno...

:ok:
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 18, 2010 17:02 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

Z maila od jopop :D
Ostatnia sesja Procenta i Promilki...

Trzeba skontrolować czy pańcia się porządne myje:
Obrazek

Halo, czemu zabrałaś głowę? Na co mam teraz polować?
Obrazek

No to sobie tylko popatrzę co robisz...
Obrazek

Co mówisz? Jak to ogon mi się moczy?
Obrazek

Chodzenie po wannie jest jednak ryzykowne...
Obrazek

Lepiej pobawię się mokrą myjką do naczyń... Tylko gdzie by tu najwygodniej? Wiem!
Obrazek

Koty dziś pojechały na swoje. Będą mieszkać w centrum Warszawy, ich nowy opiekun rozpoczął od pytania "czy mogę wziąć od razu dwa, to będzie im raźniej jak będę wychodził do pracy". Jestem pełna dobrych myśli.

Z nowym Panem da się pobawić już po paru minutach jego pobytu w naszej kuchni, pokochamy go i u niego w domu, prawda?
ObrazekObrazek
Alfons Allais

Aleba

Post » Nie kwi 18, 2010 17:11 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

]
Dzieciaki powodzenie :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 18, 2010 19:35 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

Dzieciaki, udowodnijcie Panu, że para oczu na parę kotów to w zupełności wystarczy. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon kwi 19, 2010 6:50 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

pa ,pa Dueciku :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon kwi 26, 2010 0:16 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

:P :P :P ale dobre wiesci :) :ok: :ok: Kciuki trzymaja sie dalej :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lis 26, 2010 11:50 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

Dostałam właśnie przemiły mail od domku Procenta i Promilki. Dostałam zgodę na wklejenie, więc wklejam. Rozczulcie się tak, jak ja :)

Futrzane termofory grzeją na zimę :) Melduję, że wszystko jest bardzo dobrze. Obawy i strach przed kimkolwiek dawno minęły, goście (zwłaszcza kobiety) są witane radośnie, co wieńczone jest wskoczeniem na kolana. Potem jednak często wracają obydwoje na moje kolana... heheh Na ręce można dzieciaki brac, choć nie robię tego zbyt często bo jak jeden jest na rękach to drugi też chce :) - więc raczej jak mam kogoś do pomocy ;) Ale lubią i mruczą.
W nocy oczywiście na początku pod kołdrą, a rano pobudka informująca o pustych miskach (mają dwie, żeby się nie tłoczyły przy jednej). Ostatnio zauważyły, że po obudzeniu się sięgam po leżący przy łóżku telefon, więc teraz same sięgają po telefon i ciągają mi go w zębach po kołdrze :) Zabawki szybko się zużywają, ale i tak najlepsze są paski folii po otwartych opakowaniach ze szpinakiem. Zwłaszcza o 3 w nocy.

skłonność do wanien pozostała. Jak się kąpie to siedzą ze mną w łazience (właściwie to zawsze siedzą ze mną), a jak wyłączę wodę to wrzucają zabawki (folijki) do środka wanny, które ja odrzucam, a one wrzucają, które ja odrzucam.... no a potem to do pracy muszę iść :) Zwłaszcza promilka lubi aportować.

Był okres kiedy ciężko było zasnąć, bo aportowały zabawki do łóżka, skacząc mi po brzuchu. Ale i na to był sposób: ręce trzymałem na kołdrze i jak tylko zabawka z kotem wskoczyła, podnosiłem się i odrzucałem zabawkę. I tak cyklicznie. Oceniam, że za 30-40 razem udawało mi się zasnąć, ale nie wiem z jakiego powodu, czy one przestawały wskakiwać, czy ja przestawałem odrzucać.... tego nie pamiętam ;)

Musiałem dokonać pewnym modyfikacji w okablowaniu, bo przegryzały kable niskiego napięcia, lampek choinkowych, kabli sieciowych, anten WIFI a zwłaszcza przewodów od ładowarek Nokia (3szt.). Co ciekawe pozostałe ładowarki (Sagem, alcatel) pozostawały nietknięte choć przewód wydawał się idenyczny. Włamały się tez do środka komputera i nadgryzły kilka kabli - tu też informatyk Promilka była liderem. literat Procent z radością ćwiczył za to na okładkach od książek. Ale te "problemy" już opanowałem. Do drapania najlepszy okazał się kosz na bieliznę z IKEA. Tyle tylko, że częściej muszę teraz odkurzać.
Procencik okazał się tez miłośnikiem kolb gotowanej kukurydzy, które porwał i gryzł. Marchewka też jest dobra i sałata też :) Po jakimś czasie udało mi się też przyzwyczaić je do tego, że jak ja jem to one nie siedzą na tym stole na którym ja jem. To znaczy właściwie powinienem napisać, że "mam pewne sukcesy na tym polu"... ;))

Koty są zawsze w tym samym pomieszczeniu co ja. Jak siadam do komputera to (wedle relacji innych... mi nie przeszkadza hihihi) natrętnie pchają się na mnie i zwykle kładą się na moich rękach, co jednak nie przeszkadza w pisaniu i korzystaniu z myszki.. .więc w czym problem? Nie rozumiem tych obserwatorów ;)

Piasek bentonitowy zamieniłem jednak na silikonowy, bo ten bentonit miałem wszędzie, a zwłaszcza w łóżku. W łazience robiło się błoto... teraz wszystko moge szybko ogarnąć odkurzaczem. Zmiana wkładu do kuwety zaszła bez problemu, nigdy, od samego początku ich pobytu u mnie, nie znalazłem żadnych niespodzianek- tylko kuweta.

W czasie paru parodniowych wyjazdów przychodzili dwa razy dziennie rodzice karmić i zabawiać :) Jak oprózniałem kuwetę po powrocie to nasuwała się refleksja, że .... dobrze jadły :D

żadnych innych problemów, zawirowań, kłopotów... wszystko dobrze :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lis 26, 2010 18:01 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

Cudnie :D
Przydałoby się ten domek sklonować...
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt lis 26, 2010 22:01 Re: ostatnie tymczasy Jopop-półślepy duet-szukają wspólnegoDS!

Właśnie dostałam jeszcze zdjęcia :)

Obrazek Obrazek Obrazek

mam łzy rozczulenia w oczach :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

[poprzednia][następna]