Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 13, 2012 10:21 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Kochany Zombinio :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 13, 2012 13:29 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Oby było wszystko dobrze!
adeeniet

Post » Pon sie 13, 2012 15:28 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Zombis, trzymaj sie chlopak, zeby wszystko dobrze u weta poszlo - mnie dalej ta lapunia twoja martwi czy Cie boli czy nie? :(

Wiem ze sobie chlopak radzisz super ale i tak sie martwie czy Cie ta lapina boli?

Emigrantka

Od: Wto lip 10, 2012 20:04

Post » Pon sie 13, 2012 22:07 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Czekamy na wiesci i fotki naszego pupilka :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto sie 14, 2012 12:38 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

I co?

Emigrantka

Post » Wto sie 14, 2012 12:58 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Byliśmy wczoraj u weterynarza i ta wypadnięta tęczówka bardzo mocno podrażnia powiekę. Oko jest wciąż bardzo załzawione. Pod okiem Zombino ma aż taką jakby odparzoną skórkę bo tak jest ciągle mokre :( dostałam póki co nowe kropelki do oka (bo pojawił się stan zapalny) i łagodzący płyn do przemywania na około oka. Weterynarze mają się zastanowić co dalej. Albo będziemy operacyjnie "wciskać" tęczówkę do gałki albo trzeba bedzie usunąć gałkę. Obecnie to łzawienie jest masakryczne. jeżeli z tą tęczówką nic się nie bedzie dało zrobić to oczko bedzie usunięte bo tak jak jest teraz to nie może być.. Zobaczymy, narazie trzeba wyleczyć to zapalenie..
a co do łapki to myślę że Zombisia nie boli. Raz jej używa, raz skacze na trzech. Różnie, jak mu wygodniej ale ogólnie jej często używa.
poza tym Zombino już ma nowe towarzystwo: dwie 7-8 tyg kociczki, narazie trochę dzikuski ale z Zombisiem już się zaprzyjaźniły..

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Wto sie 14, 2012 15:58 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Bidulec malusi.. ale jak ma go oczko bolec/lzawic/slimaczyc sie i skore draznic to chyba lepiej usunac i niech ma chlopak spokoj nie?

Emigrantka

Post » Wto sie 14, 2012 18:09 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Emigrantka pisze:Bidulec malusi.. ale jak ma go oczko bolec/lzawic/slimaczyc sie i skore draznic to chyba lepiej usunac i niech ma chlopak spokoj nie?

dziś byliśmy znów u weta i ogólnie Zombiś będzie miał niedługo operacje podczas której spróbują zrobić porządek z tęczówką a jak to się nie uda podczas operacji to oczko będzie usunięte. Tak będzie lepiej bo to łzawienie jest naprawde masakra..

Lacia

Post » Śro sie 15, 2012 21:59 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

No to trzymamy kciuki za malucha.. zeby go NIC nie bolalo....

Emigrantka

Post » Śro sie 15, 2012 23:29 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Emigrantka pisze:No to trzymamy kciuki za malucha.. zeby go NIC nie bolalo....

Ja też trzymam :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sie 16, 2012 9:37 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Zombiś - łobuziak wita wszystkich "z rana" :) maluch czuje się dobrze ale jego oczko wygląda strasznie. Tzn nie same oczko ale pyszczek pod oczkiem. Od ciągłego łzawienia bardzo podrażniła się skóra pod okiem. Wygląda to masakrycznie. Wszystko jest brązowe a w niektórych miejscach tak mocno się podrażniło że są nawet strupki :cry: mam płyn do przemywania skóry ale póki co to działa średnio. Jedziemy dziś z Zombisiem znów do weta już konkretnie się umawiać na operacje. Może uda się ją zrobić jutro. Nie było aż tak źle z tym oczkiem ale w ciągu ostatnich kilku dni zrobiła się naprawdę masakra. Dawno nie widziałam żeby od łzawienia tak mocno podrażniła się skóra pod okiem. Strasznie to wygląda. Zombisiowi to na szczęście nie przeszkadza w brojeniu i zagryzaniu wszystkiego co się rusza :lol:

Poza tym nie wiem gdzie w necie jest Zombiś (bo ja go nie ogłaszałam) ale odezwała się do nas pewna para, która chciała by zaadoptować Zombisia! ja w ogóle w to nie wierze i do mnie to nie dociera. Parka bardzo sympatyczna, mieszkanie w bloku. Mają już kota znalezionego - wykarmionego. Ogólnie ok tylko że oni mieszkają w Kielcach a to 350km ode mnie i 5,5h jazdy. Ja szczerze mówiąc nie wiem czy będę w stanie wydać Zombisia tak daleko. To jest mój skarbek, moje słonko i moja perełka :1luvu:
Ale czy znacie kogoś z tych okolic kto mógłby pójść do nich na wizytę? proszę o pomoc bo ja nie wiem jak mam kogoś znaleźć..
Jeżeli rodzinka okaże się fajna to albo Zombiś albo inny niewidomy kociak będzie miał szanse..
masakra, powinnam się cieszyć ale jakoś tak do końca nie jest..

Lacia

Post » Czw sie 16, 2012 9:46 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

Oby się wszystko ułożyło :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 16, 2012 9:48 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

:ok: :ok: :ok: za domek - jeśli nie dla Zombisia to innego ślepaczka :)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw sie 16, 2012 11:07 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

a wiecie jak znależć kogos do wizyty?

Lacia

Post » Czw sie 16, 2012 11:11 Re: Mały Zombie - bez oczka, łapki, niewidomy, ma 4 tygodnie

załóż osobny wątek na kociarni że poszukujesz kogoś na wizyte przedadopcyjną Kielce i napewno się ktoś zgłosi. A co do Zombisia to coś czuję, że poprostu skradł Twoje serce i zostanie u Ciebie na dobre :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]