Tarnobrzeskie koty i psy.DRAMAT!!!!!!str.25

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 17:45 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

Tak, czeka.P.Małgosia jednak nie sprawdzi domku, nie mogłabyś Ty się tym zająć? Szukam im DT, pytam znajomych.Tak mi głupio,że DT się wycofał.Są pieniądze na sterylkę, na szczepienia, bo to trzeba koniecznie zrobić.
Paulina, nie znalazłby się w Tarnobrzegu jakiś DT? Kotki ogłosimy, znajdą domki, są takie śliczne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 25, 2011 17:53 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

My niestety same mamy pod opieką ogłoszeniową 5 kociaków, teraz jest straszny wysyp młodych a jak na złość nie ma domów tymczasowych.

Jeśli ta osoba będzie nadal zainteresowana to pociągnę rozmowę i dowiem się więcej skąd jest jakie warunki oferuje itd - to ułatwi sprawdzenie.

Paulina_mickey

Od: Pon lip 02, 2007 11:39

Post » Pon lip 25, 2011 18:18 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

Tak mi ich żal :cry: takie malutkie, śliczne....

ewar

Post » Wto lip 26, 2011 6:01 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

muszę napisać,że poczułam się niezręcznie i głupio...ewar -piszesz,że "głupio mi,że domek się wycofał" ale nie piszesz dlaczego a to rzuca na mnie co najmniej "cień";wytłumaczę wobec tego -dlaczego wycofałam się :oops:
mam pod opieką domową 26kotów w tym dużą ilość kotów "nieobsługiwalnych" dla jednej osoby a niestety wszystko robię sama-karmię,sprzątam,zadaję leki,szczepię jaki i łapię wolno żyjące-wszystko to robię w pojedynkę...
decydując się dać im DT polegałam na stwierdzeniu ewar,że są zdrowe,niestety ewar, nie widziała ich na zywo a na zdjęciach nie wyglądają na zdrowe...
Przyjęcie pod swój dach chorych kotów to byłaby z mojej strony duża nieodpowiedzialność bo mogłabym narazić koty przebywające u mnie na tymczasie jak i moich rezydentów..
mam nadzieję,że zrozumiecie moją decyzję ...
myślę,że odrobina dobrej woli i można byłoby znależć wolny kawałek łazienki....
tylko gdzie znależć dobrą wolę????

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto lip 26, 2011 8:39 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

J.D., decyzję być może podjęłaś pod wpływem chwili, nie stawiając żadnych warunków.Potem była kwestia finansowa, zdobyłam więc pieniądze na sterylkę, szczepienia i jeszcze trochę, podałaś mi ceny na pw.Kiedy rozpaczliwie szukałam transportu, wycofałaś się.Koci katar i świerzb,robaki to standard, nie są to chyba choroby wymagające wielkich nakładów finansowych, sama tymczasuję koty od kilku lat i rzadko zdarzają się koty bez takich problemów, w dodatku wiejskie.Obiecałam Ci,że nie zostawię Cię samą , że pomogę.Trudno, mnie jest głupio wobec kotów i ludzi, którym coś obiecałam.Nigdy więcej tego nie zrobię, nie będę szukała DT, jeśli sama nim być nie mogę.

ewar

Post » Wto lip 26, 2011 14:28 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

Po takich akcjach odechciewa się pomagać;Rozumiem się,że się bronisz szkoda tylko,że moim kosztem;pewnie,że koci katar czy świerzb to nie jest koniec świata,nie trzeba na to majątku i nie stanowi problemu dla tego kto miałby na DT tylko te koty;jednak ja mam pod opieką ok.40kotów [26 +dokarmiane] i 4suczki;zgłosiłam się nie pod wpływem chwili ale po twoim opisie,że koty są zdrowe ;obiecałaś mi pomoc -wybacz mi :oops: -przypomnij o jakiej pomocy mówisz?
odpowiedz mi -co stoi na przeszkodzie abyś wzięła koty do siebie i podleczyła je?przecież i tak transport do mnie będzie dopiero za 2tyg.?Weż je do łazienki na ten czas żeby nie było gorzej a jak już będzie transport to i koty będą w lepszym stanie siedząc nawet w łazience -ale w domu!wiem,wiem-masz koty z białaczką;nie jest to szczególny problem jeśli i tak musisz izolować kotkę i koty -białaczka nie przenosi się w powietrzu a ty nie bierzesz kociaków na całe życie... przepraszam bardzo ale to co napisałaś jest stronnicze i pokazuje,że to ja jestem ta zła -ja nie podejmuje pochopnych decyzji i wiele osób wie,że na dzień dzisiejszy biorę tylko zdrowe koty-taką mam sytuację;zanim napisałaś,że koty są zdrowe trzeba było się upewnić,że tak jest w rzeczywistości a przecież -jak sama napisałaś-ty ich nawet nie widziałaś;
to dla mnie jest głupio,że uwierzyłam ci na słowo o stanie zdrowia kotów;trzeba było poczekać,upewnić się ...
nie było moim zamiarem stworzenie takiej sytuacji ale ty też nie jesteś bez winy w tym wszystkim;na przyszłość rada-zanim coś napiszesz upewnij się,że jest to zgodne z prawdą bo inni biorą "za dobra monetę" to co piszesz..

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro lip 27, 2011 8:06 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

J.D., ja się nie bronię.Napisałam,że CHYBA zdrowe, sądząc po zdjęciach.Tak było w moim poście.Na forum jestem dłużej od Ciebie, od dawna tymczasuję i adoptuję koty.Byłam i jestem domem tymczasowym.Biorę koty i je doprowadzam do dobrego stanu, jeżeli tego wymagają.Wszystkie znane mi DT tak robią, tak to rozumiem.Nie pisałaś, że chcesz być płatnym DT, ani,że oferujesz im hotel.Obiecałam pomoc w szukaniu domów, pomoc finansową.Jaką? Opłacenie sterylki, pokrycie kosztów szczepień i jeszcze parę groszy.Na pewno postarałabym się o więcej( bazarki?).Dotrzymuję słowa.Przekazałam tyle informacji o kotach, ile mogłam.Sama zaproponowałaś im tymczas wtedy, kiedy miałaś taką samą sytuację finansową i taką samą liczbę kotów na stanie.Pisałaś na pw, że masz możliwość izolowania kociaków.Trochę doświadczenia już mam, nie spotkałam się z kotem zabranym ze wsi, który nie musiałby być odrobaczony,a w większości wypadków odpchlony i odświerzbiony.Koci katar to też norma i domy tymczasowe mają taką świadomość.Po to są, aby koty miały szansę na DS.Nie pouczaj mnie, co mam zrobić, bardzo proszę i co mogę, a czego nie, bo tego nie potrzebuję.Nie mam pretensji, że nie dałaś kotom DT, nie musiałaś, ale jest mi przykro, że dałaś im nadzieję i wycofałaś się dopiero wtedy, kiedy już szukałam transportu.
Zamykam temat, chcesz pomagać czy nie, Twoja sprawa.Koniec.

ewar

Post » Pon sie 01, 2011 8:51 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

Kira i jej kocięta znalazły dom tymczasowy.Kira w nim zostanie, a więc jest to dla niej DS.Ponoć domek dobry, koty odwiedziły weta, mam mieć zdjęcia.
tu koty do adopcji, na str.6 cudowny Gacek.http://www.tspz.pl/index.php?option=com ... 1&PageNo=5

ewar

Post » Nie sie 07, 2011 21:09 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

ewar

Post » Wto lis 15, 2011 17:28 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

Kilka dni temu na jednym z tarnobrzeskich osiedli została znaleziona taka piękna kicia. Potrafi chodzić na szeleczkach i psiaki nie są jej obce, kompletnie się ich nie boi, wręcz przeciwnie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Paulina_mickey

Post » Wto lis 15, 2011 21:27 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

Paulina, zróbcie jej ogłoszenia, albo zamówcie u CatAngel.

ewar

Post » Śro lis 16, 2011 12:19 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

Ogłoszenia ja będę robić, tyle że jeszcze chwile musimy odczekać bo może znajdzie się jej właściciel :)

Paulina_mickey

Post » Śro lis 16, 2011 12:51 Re: Tarnobrzeskie koty.6 tyg.( rude i tri).DT się wycofał.

szukałam kilka dni w necie ogłoszeń rudego cuda,które do mnie trafiło.Nie spotkałam by ktoś szukał takowej tri. Mojego rudzika też.Dziewczyny, znajdzie sie właściciel czy nie może dobrze sprawdzić i ew wyciachać?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lis 16, 2011 14:51 Re: Tarnobrzeskie koty.

Na pewno będzie wysterylizowana.
A z takich informacji jeszcze o niej: ma dwa latka, jest bardzo grzeczna i kontaktowa. Potrafi jeździć samochodem, chodzić na szelkach i kocha psiaki :)

Paulina_mickey

Post » Śro lis 16, 2011 19:16 Re: Tarnobrzeskie koty.

I jest prześliczna :1luvu:

ewar

[poprzednia][następna]