Legnica Go uratuje-niewidomy kociak schron Głogów APEL str.3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 16:59 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Kurcze nie mogę dodzwonić się do schroniska po najnowsze wiadomości. Okazuje się, że podanego nr nikt nie odbiera, a ja nie mam w tej chwili auta żeby podjechać. Mam tylko wczorajsze wiadomości.
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Od: Sob lut 06, 2010 20:43

Post » Czw paź 21, 2010 16:59 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Legnica pisze:Wezme malca na tymczas,ale...mam aktualnie dwa nie zaszczepione maluchy a slepaczek z Głogowa ma kk.,mógłby na czas leczenia pobyć w szpitaliku u "mojego"weta,potem kiedy nie bedzie zagrozeniem zabieram do siebie.
Potrzebna tylko pomoc w opłaceniu pobytu w szpitaliku(ze znizka :wink: +leczenie).

Czy ktos mógłby pomóc?

Wysłałam PW
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Czw paź 21, 2010 17:24 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Za szczęśliwe zakończenie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Czw paź 21, 2010 18:14 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Dodzwoniłam się. Kota widział dzisiaj wet. Dostał krople do oczu i antybiotyk ale raczej w kierunku leczenia stanu zapalnego w oczach. Juto będę wiedzieć czy obecnie ma koci katar, czy już go przeszedł-osoba, która się nim opiekuje ma dopytać.
Jest możliwość podleczenia go w razie czego przez dwa tygodnie jeśli będzie taka potrzeba, aż do chili kiedy będzie mógł trafić do Legnica.
Oby wszystko się teraz dobrze układało.
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Czw paź 21, 2010 18:56 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

To byłoby chyba najlepsze rozwiazanie,byle nie był w tym czasie narażony na kontakt z innymi kotami bo chorowanie sie nie skończy.
W sumie w tym czasie moge porobić mu ogłoszenia,co Ty na to spreżyna?
Pytałam weta o szpitalik,lekko nie jest 30zł za dobę+leki.
Legnica

Post » Czw paź 21, 2010 19:29 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Myślę, że tak byłoby lepiej. 30 zł za dobę to sporo. Spróbuję jak najszybciej zrobić mu zdjęcia i mogłabyś już robić ogłoszenia. A jak już zaszczepisz maluchy to mogę go przywieźć do Legnicy.
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Pt paź 22, 2010 7:55 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Przypomnę o ślepince,moze trafi mu się domek na zawsze.
Czekamy niecierpliwie na fotki.
Legnica

Post » Pt paź 22, 2010 17:51 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Mam fotki. Zaraz je wstawię.
Ale jest coś jeszcze: kociak został dzisiaj wykastrowany 8O
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Pt paź 22, 2010 18:37 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Fotki na 1 stronie
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Pt paź 22, 2010 18:51 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

sprezyna pisze:Mam fotki. Zaraz je wstawię.

Obrazek 4 miesiace to chyba nie jest odpowiedni wiek do kastracji?
A uszek nie chca mu amputować z powodu choroby oczu?

Sorry,ludzie mnie czasem przerazają.Kot powaznie zainfekowany,od kilku dni intensywnie leczony i kastracja...
Legnica

Post » Pt paź 22, 2010 18:52 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Słuchajcie.
Po dzisiejszych wydarzeniach w schronie uzgodniłam z Legnica, że kociak jedzie do niej już jutro.
Ja jak najbardziej będę ją wspierać ale na pewno nie dam rady pokryć wszystkich kosztów. Kot na pewno wymaga konsultacji u dobrego weterynarza, leczenia itd. Dlatego bardzo proszę o pomoc dla Legnica.
Może ktoś mógłby poratować bazarkiem albo jakimś grosikiem? :oops:
Maluch jest naprawdę kochany i zasługuje aby dać mu szansę...
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Pt paź 22, 2010 18:53 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Legnica pisze:
sprezyna pisze:Mam fotki. Zaraz je wstawię.

Obrazek 4 miesiace to chyba nie jest odpowiedni wiek do kastracji?
A uszek nie chca mu amputować z powodu choroby oczu?

Sorry,ludzie mnie czasem przerazają.Kot powaznie zainfekowany,od kilku dni intensywnie leczony i kastracja...

:(
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Pt paź 22, 2010 18:55 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Również proszę o pomoc dla tego kocika.To bedzie 10 kot u mnie(oprócz swinek i królisi),chciałam aby sie podleczył,tak byłoby bezpieczniej,ale ciarki po plecach mi dzisiaj przeszły jak sie dowiedziałam o przeprowadzonym zabiegu kastracji.
Strach mysleć co jeszcze komus przyjdzie do głowy.
Legnica

Post » Pt paź 22, 2010 18:56 Re: Tylko cud Go uratuje-niewidomy kociak w schronie Głogów

Bardzo poratowałaby nas klatka kennelowa,mam jedną jest zajęta.
Moze ktos mógłby pożyczyć?
Legnica

Post » Pt paź 22, 2010 20:07 Re: Legnica Go uratuje-niewidomy kociak schron Głogów APEL str.3

Podniosę bo pilne
Obrazek
Obrazek

sprezyna

[poprzednia][następna]