Kićka kot idealny, zaufała i znalazła super domek!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 14:13 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

no a ogłaszałaś się gdzieś?
poproś CatAngel
za drobną opłatą zrobi ogłoszenia-no bo bez ogł to niby jak ma się znależć jej dom :roll:
Ostatnio edytowano Sob paź 23, 2010 12:39 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto paź 19, 2010 14:19 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

Wiadomo, że domek się odrazu nie pojawi. Ile z Iwonką czekałyśmy na dom dla Mrusi.
Ale ja wierze że koty znajdą domy, co zazwyczaj się sprawdza.

Potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 21, 2010 21:49 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

Kotkę miałam odwieźć wczoraj do schronu odwlekłam to. Wczoraj kotka ocierała się mrucząc o moje nogi przy szykowaniu jedzenia poza tym już tak od razu nie ucieka tylko pałęta sie między nogami czekając na jedzenie a dzisiaj sukces udało mi się ją pogłaskać. Jak zawsze po powrocie z pracy szykowałam jedzonko, kotka ocierała się o nogi po postawieniu miski na ziemi zaczęła jeść a ja delikatnie zew częścią dłoni ją dotknęłam nie odskoczyła jak zawsze no i spokojnie mogłam ją głaskać do woli gdy ta jadła mrucząc przy tym i podnosząc pupcie do góry;) jednak po skończeniu posiłku znów bała się dotyku i odchodziła ale nie uciekała na ślepo nie wiadomo gdzie. no i po grzbiecie głaskanie jest ok ale gdy głaskałam ku górze zbliżając się do głowy wystraszyła się i skuliła uszka. Gdyby zaakceptowała papugę co wiem że nie jest możliwe :roll: no i astma mojego TZ :roll: Co do psa jest ok chodzi pomiędzy łapami zbliża się do miski. Moja sucz jest cierpliwa i czeka grzecznie gdy kotka nagle podchodzi napić się wody, nie wchodzą sobie w paradę jeśli nie trzeba, kotka czasem syknie na psa ale sama podchodzi do niego z zaciekawieniem. No i przydałoby się jej imię jakieś nadać. Ogłoszeń nie robiłam bo to dzikusek i kto się na takiego kotka zdecyduje ale myślę że pomalutku mogę ogłosić z zaznaczeniem że potrzebuje cierpliwego opiekuna któremu nie straszne jej oswojenie

Manila

Od: Sob lip 12, 2008 13:53

Post » Pt paź 22, 2010 14:12 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

no to teraz możesz ją już zamknąć w łazience aby tam czekala na domek ale bez ogł.i tak nic nie wskórasz.
a z własnego dośw.wiem że jak idą ogl codziennie to i w tydzień można kotkowi znalezc fajny domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob paź 23, 2010 12:25 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

Dzisiaj byłam przez kotkę mile zaskoczona, z rana przyszła do mnie na łóżko i zaczęła się tulić ocierać i nawet na grzbiet brzuchem do góry się wywalała. Normalnie szok w ciągu 2 dni taka zmiana, jednak jak chodzi sobie po pokoju i chcę ją pogłaskać nadal ucieka, po prostu przychodzi kiedy ona akurat ma ochotę. Tak sobie leżałam na łóżku i miziałam ją i nawet o moją Milkę się ocierała a Milka ją po uszach lizała, tylko jak Milka kichła to kotka się wystraszyła a tak zero syczenia. Starałam się zrobić zdjęcia ale wszystkie poruszone bo nie ustała w miejscu ale zaraz zgram na kompa i może jakieś wyszło w miarę to wstawię.

Manila

Post » Sob paź 23, 2010 12:35 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

widzisz jakie to mądre i kochane stworzenia-tylko trochę serca im sie okaże a one już potrafią człowieka pokochać :ok: :1luvu:

smarti

Post » Sob paź 23, 2010 12:35 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

tylko 3 zdjęcia wyszły a i tak nie są rewelacyjne:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Manila

Post » Sob paź 23, 2010 12:38 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

boze,jakie cudeńko :1luvu: :1luvu: :1luvu: jaka ufna 8O 8O 8O 8O 8O
na pewno ktoś ją pokocha-trzeba ja tylko pooglaszać. :piwa:

smarti

Post » Sob paź 23, 2010 13:12 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

ojj taka ufna to ona nie jest ale przed chwilą wzięłam ją na ręce;) Ja niestety marna jestem w interpretacji kocich zachowań więc prosiłabym o pomoc. Łobuzica daje się głaskać i sama się dopomina nadstawiając głowę jednak zdarza się jej przy tym drapnąć, nie poważnie nie wiem czy przypadkiem nie jest to w formie zabawy, źrenice ma maleńkie takie kreseczki cieniutkie. Jak mam teraz luzem rękę to się ociera i tak jakby głośniej mruknie i staje na 2 tylnich łapkach i czasem złapać ząbkami próbuje.Papuga jest wypuszczona bo w klatce non stop być nie może przecież, siedzi tylko na drzwiach więc kotka nie sięgnie jednak mimo wszystko pilnuje bo jest papugą zainteresowana. Gdzie ewentualnie mogę poczytać o kocich zachowaniach?

Manila

Post » Sob paź 23, 2010 14:05 Re: Pół dzika kotka 5 miesięczna DT na już lub schron!!!Katowice

Manila pisze:ojj taka ufna to ona nie jest ale przed chwilą wzięłam ją na ręce;) Ja niestety marna jestem w interpretacji kocich zachowań więc prosiłabym o pomoc. Łobuzica daje się głaskać i sama się dopomina nadstawiając głowę jednak zdarza się jej przy tym drapnąć, nie poważnie nie wiem czy przypadkiem nie jest to w formie zabawy, źrenice ma maleńkie takie kreseczki cieniutkie. Jak mam teraz luzem rękę to się ociera i tak jakby głośniej mruknie i staje na 2 tylnich łapkach i czasem złapać ząbkami próbuje.Papuga jest wypuszczona bo w klatce non stop być nie może przecież, siedzi tylko na drzwiach więc kotka nie sięgnie jednak mimo wszystko pilnuje bo jest papugą zainteresowana. Gdzie ewentualnie mogę poczytać o kocich zachowaniach?

sa takie "typy" kotów,nielubia na sile byc glaskane,brane na rece-chca i pozwalaja tylko wtedy jak same przyjda.
mysle ze nic na sile,jak przyjdzie to jak pisalas okaz jej duzo czulosci jak nie to nie-nie bierz jej na sile bo sie zniecheci a tak jak sama bedzie przychodzic to skojazy to z czyms milym i zacznie czesciej
i tak jest duzy postep u niej wiec teraz tylko do przodu
zrob ogloszenia napewno domek sie znajdzie-opisz dokladnie co i jak ze kotka dopiero przelamuje swoj strach ze trzeba cierpliwosci.
moge podeslac ci kilka stron do ogloszen
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob paź 23, 2010 22:13 Re: Najpierw przerażona teraz coraz bardziej ufna szuka DS Śląsk

Kotka dzisiaj przyjęła gości bardzo dobrze, ciągle siedzi z nami w pokoju i domaga się pieszczot, podchodzi i ociera się o obce osoby które widzi pierwszy raz. Dzisiaj ciągle chce być w centrum uwagi nie chowa się sama szuka towarzystwa. A oto wylegiwanie się na podłodze w pokoju:
Obrazek
Obrazek
nakręciłam jeszcze filmiki jak domaga się pieszczot ale to jutro wrzucę

Manila

Post » Sob paź 23, 2010 22:59 Re: Najpierw przerażona teraz coraz bardziej ufna szuka DS Śląsk

Jaka cudowna :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
jak można nawet pomyśleć o oddaniu takiego szczęścia do schroniska 8O 8O 8O

mam nadzieję że już sama to rozumiesz :)

ona jest bardzo mądra i zobaczysz,że z każdym dniem będzie tylko lepiej :D :D :D

smarti

Post » Pon paź 25, 2010 1:35 Re: Najpierw przerażona teraz coraz bardziej ufna szuka DS Śląsk

:ryk: :ryk: :ryk: przepiękna buraska

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 25, 2010 2:52 Re: Najpierw przerażona teraz coraz bardziej ufna szuka DS Śląsk

jak najszybciej nowy domek :ok: :ok: :ok: trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pon paź 25, 2010 15:26 Re: Najpierw przerażona teraz coraz bardziej ufna szuka DS Śląsk

zazaczę!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]