Astra już w domku u kamilka_04

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 19, 2009 11:21 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Dziewczyny, u nas wszystko dobrze. Asterka kicha baaardzo sporadycznie, oczęta ma normalne, bez ropki i niezałzawione. Nadal jednak dostaje Oxycort i Scanomune. Póki co odpuszczamy sobie wycieczki do weta, wszystko jest w porządku. Ale oczywiście obserwuję ją cały czas, także jeśli tylko będzie jakaś niekorzystna zmiana- wet. Ale wierzę, że już złe chwile mamy za sobą.
Dyzio lata już pod domku. Jest odrobaczony, szczepienia w poniedziałek. Założę mu osobny wątek, tylko wciąż brak mi na to czasu. Jak sobie pomyślę, że będę musiała się z nim rozstać... :cry:
Co do tymczasowania- rozmawiałam z dziewczynami z fundacji i będę im pomagać (chciałabym być z 2-3 razy w tygodniu w fundacji), ale dt odpuszczam. Moje dziewczyny, szczególnie jedna, bardzo źle reagują na nowe koty (nie są agresywne dla kociaków, ale dla mnie, robią się też "złośliwe"- nie wiem, jak to lepiej ująć), nie chcę wciąż ich stresować. Do tego dochodzi kwestia TŻ- nie zgadza się na dt (aczkolwiek powiedział, że po remoncie pomyślimy :twisted: ). Także ograniczę się póki co do pomocy w fundacji- dziewczyny mają 50 kotów, więc jest co robić.
Agn- dzięki za wszystko.
"Nagle w moim świecie zrobiło się tak cicho i pusto bez Ciebie"
Kostrzyńska Luna [*] 07.09.2009 viewtopic.php?f=1&t=99269
Obrazek

kamilka_04

Od: Czw lut 28, 2008 14:43

Post » Sob wrz 19, 2009 16:06 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Każda pomoc jest dobra. Nie każdy może być DT. Czasami względy mieszkaniowe, współmałżonków czy rezydentów nie pozwalają na to. A w fundacji tak jak mówisz, też jest co robić a pomoc będzie nieoceniona.
Dyzio :) to super imię, jeden z moich tymczasów też tam miał na imię i w DS już mu tak zostało :)
Cieszę się też, że z Astrą jest ok. Przypuszczam, że w tych oczkach to może chlamydia być i dlatego to łzawienie nawraca.
A scanommune to dobry pomysł :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw wrz 24, 2009 22:20 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

U nas wszystko dobrze :) Dziś fotki Asterki i jej nowego kumpla :wink:
Obrazek tulimy się :)
Obrazek wieczorne zabawy
Obrazek jestem Dyzio i szukam domku...
Obrazek ogonek coraz ładniejszy :)

Mam nadzieję, że zaspokoiłam ciekawość :) Asterka i Dyzio cieplutko pozdrawiają :)

A ja nieśmiało zapraszam:
viewtopic.php?f=20&t=100645 i viewtopic.php?f=20&t=100639
Ostatnio edytowano Pt wrz 25, 2009 1:06 przez kamilka_04, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kamilka_04

Post » Czw wrz 24, 2009 22:55 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Śliczna młodzież :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt wrz 25, 2009 7:38 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

ładniusie :) Asterka ładnie przybrała na wadze :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 25, 2009 7:58 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

oj Kamilko miód na moje serce :)
Asterka wygląda cudownie :) i jej ogonek także :)

Dyzio jest super, ma super literkę "M" na czółku tak jak mój Rikardo :D
Obrazek

magdaradek

Post » Sob wrz 26, 2009 10:26 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Asterka jaka piękna, taka szalona... Większość dnia spędza na gonitwach i zabawach z Dyziem, a wieczorem śpią wtulone :D Eh, tylko jak ją oduczyć budzenia mnie o 6 rano :wink: Widocznie to najlepsza pora na ciamkanie mojego prywatnego ucha :wink:
Obrazek

kamilka_04

Post » Śro wrz 30, 2009 13:37 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Witam. Kłopoty Astry z oczkami powoli odchodzą w niepamięć. Byle już nigdy nie wróciły... Napstrykałam nowe fotki, także zamieszczam :) Przy okazji, przedstawię resztę kociej rodziny...

Obrazek - zapomniała schować języczka :D

Obrazek - wariactwa z Dyziem

Obrazek - cd wariactw

Obrazek - wielkie, przepiękne oczęta

A teraz reszta rodzinki (w kolejności jak się pojawiały) :)

Obrazek Kadet
Obrazek Tosia, ze wsi od znajomych
Obrazek Kika, z toruńskiego schronu, w wyniku choroby po pobycie w schronie wypadł jeden ząbek, dlatego tak śmieszna minka, ale poza tym całkiem zdrowa
Obrazek Zuza, wyciągnięta spod maski samochodu przez kuzyna jako kilkutygodniowy kociak, grzała się na silniku
Obrazek Kaja, z kieleckiego schronu, mieszkała w kieleckiej piwnicy, dużo blizn po walkach z innymi piwnicznymi kotami, płochliwa

Tak wygląda rodzinka. Dyzia i Asterkę już znacie. Muszę poszukać domku dla Dyziolka, choć jak myślę o rozstaniu z nim... :cry:
Obrazek

kamilka_04

Post » Śro wrz 30, 2009 13:48 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Kamilka, to masz 6 kotów i psiaka?
na jakim metrażu jeśli można spytać?
sporo ogoniastych :)
Ostatnio edytowano Śro wrz 30, 2009 13:54 przez dolabra, łącznie edytowano 1 raz
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro wrz 30, 2009 13:54 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Nie, 6 kotów. Z czego jeden na dt. A metraż? Bu, muszę męża zapytać bo nie mam pojęcia. Dwa spore pokoje, kuchnia, łazienka. Miejsca dużo, ale i tak planujemy przeprowadzkę, bo mało funkcjonalne mieszkanie. To poddasze, więc belki, skosy itp ograniczają wielkie przemeblowania. Ale koty belki akurat uwielbiają :)
Obrazek

kamilka_04

Post » Śro wrz 30, 2009 15:09 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

no proszę jakie śliczne stadko :) To Kadet nie mieszka z Wami?
Astra wygląda cudownie :) z Dyźkiem niezła kumpela widzę :)
oj cięzko się z tymczasami rozstawać, ciężko..... ale jak się chce pomagać, to miejsce trzeba zrobić...... :(
ja dla mojej tymczasowej Gajeczki chciałabym taki super hiper domek, bo ją wszyscy strasznie pokochaliśmy....... zresztą dla każdego chciałabym jak najlepiej. No ale Gajka to taka kruszynka delikatna i słodka i ufna bardzo bardzo.
No trzymam kciuki za super domek dla Dyzia :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro wrz 30, 2009 15:19 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Ola edytowała post, wcześniej napisała, że 7. Dlatego odpisałam, że 6 kotów. Ale Kadet oczywiście mieszka z nami. Przeszło 5 lat temu ktoś go przywiązał na 20 stopniowym mrozie do drzewa :( I to w miejscu, gdzie praktycznie nikt nie chodzi :? Najważniejsze, ze trafił do nas i ma się dobrze. Jest bardzo radosnym psem, więc mam nadzieję, że zapomniał o traumie.
Namawiam mamę, by adoptowała Dyzia...Sama nie ma kota, jedynie psa i "mopa" (tak mówimy na jej świnkę długowłosą, bo kiedy baraszkuje po podłodze, wygląda właśnie jak mop i zamiata wszystko,co tylko możliwe). Póki co jest nieugięta, ale widzę, że serduszko powoli jej topnieje, jak tylko widzi Dyziolka. Dyzio jest takim miziakiem, że brak słów. Wystarczy do niego podejść i już mruczy. Poza tym to bardzo ciekawy świata kociak, uwielbiający zabawy i harce. Trzymam kciuki za nowe domki dla Twoich ogonków i mojego Dyzia. :ok:
Obrazek

kamilka_04

Post » Śro paź 21, 2009 21:51 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

U nas bez zmian, czyli wszystko w porządku :). Zamieszczam obiecane fotki :)

Zabawa na całego...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek :twisted:

Uroki poddasza...
Obrazek

Pora na sen...
Obrazek

Pozdrawiamy!!!
Obrazek

kamilka_04

Post » Czw paź 22, 2009 7:53 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Jaka śliczna "moja" niunia Asterka :1luvu: widzę, że wesolutka i zdrowa. Bardzo się cieszę :) dzięki za fotki i prosimy częściej :D
Obrazek

magdaradek

Post » Czw paź 22, 2009 7:55 Re: Luna [*]......... Astra już w domku u kamilka_04

Śliczne szczęśliwe towarzystwo :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]