Tymuś[*] bez oczka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2012 17:02 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Widzę, że tabo10 pewnie zajęta, więc ją wyręczę :D
Obrazek
oto kot bez oczka, obecnie Tymoteusz (na co dzień Tymek) w swoim nowym domu.
Kotuś jest już u mnie. Tabo10 dokładnie mnie sprawdziła i widać uznała, że może mi powierzyć swój skarb :D
Sama byłam pełna obaw, bo mój rezydent Rysio, od czasu odłowienia w blokowej piwnicy w okresie niemowlęctwa, nie miał kontaktu z kotami. Nie byłam więc pewna jak zareaguje. Dlatego początkowo zadeklarowałam DT. Teraz już jestem dobrej myśli i choć na razie nie ma komitywy, raczej fukanie, potyczki i gonitwy, to nie widzę w tym jakiejś szczególnej agresji. Liczę, że wszystko się ułoży. Tymoteusz, gdy minął pierwszy stres, próbuje walczyć o dominację, co jest tym bardziej zabawne, że jest o połowę mniejszy (a przynajmniej lżejszy :mrgreen: ) od rezydenta Rysia.
Ponieważ wiem, że Cioteczki zaangażowały się emocjonalnie w niedolę biedulka bez oczka (moim zdaniem to nie biedulek, lecz kot z charakterem :twisted: ) to obiecuję zdawać relację z tego co się u nas dzieje nowego.
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Śro lip 25, 2012 20:19 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

magdalena99, ale się cieszę :lol: Kotek jest prześliczny, uwielbiam buraski, a takie z białymi znaczeniami najbardziej.Miałam takiego Maciusia na DT, zgarniętego z działek i było to przeurocze stworzenie.A koty się dogadają, zobaczysz.Kochana jesteś, że przygarnęłaś tę biedę :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 25, 2012 20:50 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Bardzo się cieszę :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lip 25, 2012 20:54 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

:D :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lip 25, 2012 20:55 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Tylko kciuki zostaje trzymać :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lip 25, 2012 23:24 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Oj zajęta,zajęta,właśnie wróciłam ze śmietnikowego karmienia i spieszę donieść :pisanie: , mimo,że już wiecie,ale wybaczcie ja muszę jeszcze raz:

KOTUŚ MA DOMEK !!!!!!!!!!!!!!! :piwa: :dance: :dance2: :dance2: :dance: :piwa:
i TO NAJLEPSZY DOMEK POD SŁOŃCEM!!!!!!!!!!!!! Forumowy :D

Początkowo umawiałyśmy się,że będzie to kolejny BDT (kitek, jak pisałam musiał w końcu opuścić poprzedni DT z różnych względów-bynajmniej nie ze swojej winy), ale jest szansa ,że obecny zostanie DS!!! Jeśli tylko wkupi się w łaski rezydenta Rysia i skradnie serce nowej Pańci :1luvu: :1luvu: :1luvu: A Pańcia jest cudowna!!!!! Odpowiedzialna i troskliwa. Przedyskutowałyśmy wszelkie za i przeciw i chłopak ruszył w podróż po nowe,szczęśliwe życie.

Chłopak w podróży :)
Obrazek

Podróż,choć trochę trwała,okazała się być całkiem znośna. Kocurek był grzeczny,nie miauczał zbytnio i nie przeszkadzał przemiłemu Kierowcy (pozdrawiamy :D ). Choć kocurek postanowił uatrakcyjnić nieco drogę... zapachem kociej koopy :twisted: Ale potem skrzętnie ją sprzątnął zakopując pomiędzy włożonego pampersa i kocyk,i jakoś dotarli,ostatecznie niezbyt podduszeni :ryk:

magdalena99 jest przekochana :1luvu: ! Nawet wzięła dzień urlopu, by nadzorować wstępną kocią aklimatyzację :D .Jesteśmy w ciągłym kontakcie tel,smsowo- mmsowym i forumowym. Myślę,że kociak nie mógł lepiej trafić. Teraz już tylko kciuki trzymać,by z dnia na dzień było coraz lepiej :ok: . A wg mnie jest. Z początku lekkie syczenie Rysia powoli zamienia się w zainteresowanie. (Uwielbiam relacje magdalena99,że w pobliżu Tymka Rysiowy ogon zamienia się w kitę,której mogłby pozazdrościć niejeden lis :mrgreen:) W pierwszych relacjach obu kocurków nie polała się krew,nie było pazurzenia i zębów,więc idzie ku dobremu. No i kotek nie zaszywa się już i nie kuli w kącie,tylko pozuje jak widać całkiem odprężony :mrgreen: I apetyt powoli wraca,czyli stres nowego miejsca opada.
Myślę,że z czasem Rysio będzie miał fajnego kompana do zabawy. Nawet jeśli nie będą się kochać, to na pewno nie będą się nudzić.W końcu co dwa koty ,to nie jeden. A chłopaczki są w podobnym wieku.

Tymku,błagam tylko nie biegaj jak stado koni :mrgreen: ,jak poprzedniej nocy,daj Pańci i sąsiadom się wyspać .

:1luvu: magdalena99 :1luvu: jeszcze raz baaaaaardzo Ci dziękuję za to,że wzruszył Cię los kocurka bez oczka i że znalazł on miejsce w Twym życiu i domu. Pozostaję do Twojej dyspozycji dzień i noc.Zawsze,jeśli tylko będę mogła i w czym będę mogła, służę radą,wsparciem i pomocą. Jestem z Wami stale myślami,a teraz głaszczę wirtualnie obu chłopców i życzę wszystkiego dobrego. Dziękuje magdalena99 tym bardziej,że tacy ludzie jak Ty pozwalają mi wierzyć,że warto pomagać i że na tym świecie są jeszcze prawdziwe Anioły. Anioły takie jak TY.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Czw lip 26, 2012 5:29 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Chyba zacznę lubić czwartki, skoro we czwartek czytam takie fajne wiadomości :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 26, 2012 8:17 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

cieszę się i kciuki ogromne :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 27, 2012 6:14 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

co dziś ciekawego słychać?

czy nocny tętent koni ustał :mrgreen: ?

tabo10

Post » Pt lip 27, 2012 7:50 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Gosia, może zmień ten dramatyczny tytuł :D
Tymuś dziś w nocy też trochę biegał i szalał ze swoją myszką, ale już zdecydowanie mniej.
Myślę, że chłopaki się docierają, bo fukania już raczej nie ma, jedynie różne zaczepki, ale myślę że to raczej dla zabawy.
Zgodnie przychodzą na jedzonko i konsumują "łeb w łeb". Rysio często zostawia coś w misce na później (zawsze tak robił), ale Tymek tego nie rusza.
W ogóle to nie zauważyłam, by Tymek jadł jakoś dużo. Podobno w DT wciągał wszystko ze swojej miski i innych. Może to dlatego, że była większa konkurencja. U mnie na początku był strajk głodowy, teraz już je ładnie, ale się nie objada. Może bierze przykład z nowego kolegi.
Co do integracji, to wczoraj przeżyliśmy wizytę "fachowców", którzy narobili wiele hałasu i zamieszania. W związku z tym chłopaki przez kilka godz. siedzieli zamknięci we wspólnym, niewielkim pokoju. Skoro się przez ten czas nie pozabijali, to chyba nie jest tak źle :wink:

magdalena99

Post » Pt lip 27, 2012 9:27 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - DT/DS PILNIE POTRZEB

Wspanialego zycia w nowym domku :ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pt lip 27, 2012 11:00 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - NARESZCIE MA SWÓJ DS

zmieniłam :D uczyniłam to z największą przyjemnością :D

tabo10

Post » Pt lip 27, 2012 11:02 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - NARESZCIE MA SWÓJ DS

A ja z przyjemnością odpięłam banerek i życzę wielu szczęśliwych lat w nowym domku :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lip 27, 2012 11:07 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - NARESZCIE MA SWÓJ DS

Pięknie dziękujemy za życzenia :kotek:

magdalena99

Post » Nie lip 29, 2012 15:31 Re: KOT BEZ OCZKA - OFIARA BŁĘDU WETA - NARESZCIE MA SWÓJ DS

głaski przesyłam dla obu chłopaczków :D

tabo10

[poprzednia][następna]