[Gliwice]DT sisay.Chwilowa przerwa :) Szukam TRANSP do W-wy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 18:02 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

sisay pisze:Bunia-Mamunia ma jeszcze jedną fajna cechę, która mnie rozwaliła - jak się weźmie pod paszki, to ona podskakuje do góry: HOP na rączki! :ryk:

:lol:
Nie mówiłam jak łapałam tę dziką kotkę... Wracałam z psami ze spaceru, kotka wyszła spod samochodu czekając na jedzonko. W pierwszej chwili chciałam biec do domu po transporter, ale się wystraszyłam, że może sobie gdzieś pójść, więc przykucnęłam, a Bunia - hop na rączki, co było robić, zaniosłam ją do domu :ryk:
coztego musisz chyba przeanalizować dokładnie jeszcze raz, kiedy ją pierwszy raz zobaczyłaś - i czy to na pewno było 7 lat temu? :lol:

No mówił mi dzisiaj, że nadziwić się nie może :lol: Ale jakbym nie patrzyła w książeczkę mojej Malizny - data urodzenia V 2006, a ta Mamuśka NA PEWNO już wtedy była na podwórku dorosłą kotką ;)
Właśnie leży u mnie na kolankach i przeszkadza w pisaniu, bo wpycha główkę pod ręce. I robi mi masaż uda :D Gdzie ona się uchowała, to sama słodycz jest :1luvu:

Moje słoneczko śliczne :1luvu:
Posmarkany Koral dostał zastrzyki, bo wyglada już naprawdę nieciekawie.

Co za smarkacz :ok:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Czw sty 05, 2012 21:53 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Jak tam Bunia i Smarkacze? :)

Przy każdym spacerze z psami rozglądam się czy Mamuśka nie wyskoczy gdzieś spod samochodu. :wink:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Czw sty 05, 2012 23:01 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Własnie leży mi na kolanach plaskata, żeby jak najwększą powierzchnią ciała się przykleić :roll:
Ale jest postęp, bo już nie trzyma mojej ręki łapkami i nie wali w nią głową - mogę pisać :lol:

Napadła nawet mojego syna, jak siadł przy kompie i władowała mu się na kolana, to chyba pierwszy kot w życiu który wszedł Michałowi na kolana 8O :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw sty 05, 2012 23:02 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sisay

Post » Czw sty 05, 2012 23:05 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Ej, od 2006 roku to minęło 5 lat 8) a nie siedem!można wiec teoretycznie zaniżyc jej wiek do 6 lat :wink:

sisay

Post » Pt sty 06, 2012 13:36 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Kichawka przeszła na Guliwera, biedak siedzi posmarkany i wygląda jak dziesiąte nieszczęście.
Koralowi poprawiło się po antybiotyku na chwilę, ale znów leci mu z nosa.

Muszę jednak powiedzieć, ze te kichawy jak z armaty są dosyć zabawne :lol: mimo tego ze biedaki są chore to jednak siłę w nosach mają dość dużą, i jak zaczną kichać seriami to prawie się podłoga trzęsie :roll:

Myślę, ze jest to kwestia czasu aż wszystkie po kolei się pochorują :roll:

sisay

Post » Pt sty 06, 2012 15:03 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

A masz możliwość odseparować je od reszty stada?

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt sty 06, 2012 16:10 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Niestety nie. W jedynym wolnym pokoju mieszka Bunia,a i tak drzwi są ciągle otwarte, Maciek opanował otwieranie wszystkich drzwi mimo okrągłych klamek.

Włos mi się jeży, jak widzę jak Koral pije wodę a jednocześnie do niej kicha :roll:

sisay

Post » Pt sty 06, 2012 20:59 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

sisay pisze:Napadła nawet mojego syna, jak siadł przy kompie i władowała mu się na kolana, to chyba pierwszy kot w życiu który wszedł Michałowi na kolana 8O :twisted:

Jak się przytula słodko :1luvu:

http://i301.photobucket.com/albums/nn78/jalopeura_pl/Adopcje/Bunia/100_4873.jpg

Guliwer zazdrosny? ;)

Ej, od 2006 roku to minęło 5 lat 8) a nie siedem!można wiec teoretycznie zaniżyc jej wiek do 6 lat :wink:

Mamy 2012 od kilku dni Obrazek Ale jeśli o mnie chodzi, to może mieć 3 lata :lol:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Pt sty 06, 2012 23:08 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

http://www.youtube.com/watch?v=aiJJklkxjxs

Zgadnijcie gdzie wskoczyła :mrgreen:

sisay

Post » Sob sty 07, 2012 13:48 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Na głowę filmującego? :lol:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Sob sty 07, 2012 14:40 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Aż tak to nie, ale na ramię :lol: to jest kot-papuga :)

Suka ze szczeniakiem znów przyszła na działki. Zaatakowała moje psy - dosłownie 8O
Miał przyjechać kierowca ze schronu, ale jakoś go nie widac :roll:

Swoją drogą, wiecie o tym ze taki człowiek ze schroniska przyjeżdża łapać psa gołymi rękami? Nie mają żadnego sprzętu poza samochodem.

W marcu jak łapaliśmy tą sukę, to przyjechał, zagwizdał - suka zaczęła szczekać i się wycofywać, więc powiedział ze on nic nie poradzi i że ja muszę ją jakoś zagonić, zamknąć gdzieś i on wtedy przyjedzie i ją weźmie.

sisay

Post » Sob sty 07, 2012 20:04 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

sisay pisze:Suka ze szczeniakiem znów przyszła na działki. Zaatakowała moje psy - dosłownie 8O

Nie mógł Twój pies jej za wszarz przytrzymać? :wink:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Sob sty 07, 2012 20:18 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Nie, on jest na lwy a nie na małe wściekłe suki :lol:

Ale historia zakończyła się jak planowałam - suka już w schronisku, a jej córcia u mnie, obszczekuje i obwarkuje wszystko co zobaczy. Nie da sie dotknąć. Dobrze ze mam kojec, wrzuciłam tałatajstwo razem do kojca, godzine się mordowały a teraz śpią :twisted:

Obrazek

Obrazek

sisay

Post » Sob sty 07, 2012 22:11 Re: [Gliwice]DT sisay. Koral i Helga - znowu rodzeństwo :)

Maluszek cudaczny :lol:
Dobrze, że sukę udało się odłowić :ok:
ObrazekObrazek

coztego

[poprzednia][następna]