PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 30, 2009 16:22 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. POTRZEBUJEMY BUDKI DLA KOTA.

:ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Czw gru 31, 2009 0:56 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. POTRZEBUJEMY BUDKI DLA KOTA.

Ja się odzywam w kwestii Izumiego - to nasz tymczasik od avild, śliczny "pingwinek", czyli tuxedo cat. Wzięliśmy go bodajże dwa tygodnie temu. Izumi na święta pojechał wraz z nami oraz naszymi kocicami Neti i Akari do moich rodziców. Skończyło się to wszystko tak, że na Izumiego chętny jest domek - a nawet dwa domki... Obiecaliśmy go znajomemu mojego TŻa, a w międzyczasie zakochali się w nim (w Izumim, nie znajomym męża :1luvu: ) moi rodzice.

Rozmawiałam dziś o tym wszystkim z avild. Idealnie by było, gdyby znajomemu TŻa udało się "sprzedać" innego z jej kotków (np. Gapcię), ale czy to się uda - nie wiem. Możliwe, że znajomy stwierdzi, że chciał tylko tego kotka, i żadnego innego. Albo że chciał kocurka, a nie koteczkę... A tym czasem Izumi przebywa u moich rodziców, którzy za nic w świecie nie chcą go oddać :mrgreen:

W najbliższych dniach czeka nas rozmowa z kolegą TŻa - trzymajcie kciuki, może uda się znaleźć domek dla któregoś z licznych avildowych podopiecznych...

A tymczasem wstawię kilka aktualnych fotek Izumiego. Ta buraska przytulona do niego to nasza Akari - świetnie się dogadywali. Izumi jest zarówno proludzki, jak i prokoci ;) U moich rodziców też będzie miał towarzyszkę, spokojną, starszawą Kicię Noemi.

Obrazek

Obrazek

A tutaj solo na fotelu - widać, jaki ma piękny brzuszek ;)
Obrazek

katia.seitz

Od: Wto lip 08, 2008 8:24

Post » Czw gru 31, 2009 1:09 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. POTRZEBUJEMY BUDKI DLA KOTA.

ale numer :ryk:

Jej, ogromnie się cieszę :1luvu:

Macie bardzo dobrą rękę do adopcji :wink:

Zdjęcia prześliczne i wyjątkowo ujmujące, że kociaki aż tak sobie do gustu przypadły.

Mam nadzieję, że znajomy zaadoptuje kotka od avild, bo aż szkoda by było je rozdzielać. Tym bardziej, że wiadomo, że koty w parach...

Trzymam kciuki za całą akcję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Daj znać, jak poszło :!:
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Czw gru 31, 2009 10:05 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

miauczy kotku, ten kotek, Akari, jest u katii, a Izumi będzie miał inną przyjaciółkę, której zdjęć jeszcze tu nie ma :D
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Czw gru 31, 2009 11:33 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

nanetka

Post » Czw gru 31, 2009 13:04 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

W kwestii ewentualnej adopcji z szepcikowa:

viewtopic.php?f=1&t=103559
viewtopic.php?f=13&t=103039

Tutaj są wątki kotków, które szukają domów w szepcikowie.
Są jeszcze dwie młodziutkie koteczki, biało-bure, po schronisku, z zaleczonym kocim katarem, o rewelacyjnych charakterach, ok 10 miesięczne. Wymagają nieco uwagi, są co prawda zaleczone, ale wymagają chuchania i dmuchania, ze względu na nadwątlone zdrowie. Zaszczepione i w dobrej kondycji, ale w grupie nieco podwyższonego ryzyka.
No i maleńka buraska Cykoria-Dzikunka. Ale ona wymaga dużo serca i socjalizacji - jest potwornie przerażona i najchętniej siedzi za pralką.
Wszystkie mają doskonałe charaktery, są łagodne i miłe. Emma i Miziak wymagają cierpliwości, bo są nieco wycofane i potrzebują serca, ale okazują wielką wdzięczność i coraz większa chęc zabawy i pieszczot. Buraski schroniskowe są wyluzowane, pełne radości i zaufania do człowieka. Najlepiej, żeby znalazły dom razem, bo wymagają towarzystwa innych młodych kotów.
W razie czego Avild ma mój numer kontaktowy. No i nie ukrywam - najlepsza byłaby po prostu wizyta, bo nie jestem w stanie odpowiednio w słowach i zdjęciach na forum oddać ich urok. Serdecznie zapraszam wszelkie potencjalne przyszłe domy do siebie - niech zobaczą sami.
Postaram się w przyszłym tygodniu podrzucić jakieś zdjęcia.
Pozdrawiamy wszyscy ciepło

szept

Od: Sob wrz 26, 2009 20:21

Post » Wto sty 05, 2010 23:28 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

nie było mnie trochę... bo niestety brak czasu wziął górę. Na dodatek po przeprowadzce nie mam stałego i siedzę na pożyczonym od czasu do czasu modemie.

Avild, czy coś w kwestii kotki wiadomo?

Pan karmiciel za bardzo się rozochocił i podał telefon do mojego narzeczonego??? który z kotami nie ma za dużo wspólnego, jakiejś kobiecie, która ma problem z przymarzającym kotem na osiedlu w Warszawie.

Ze względu na osobistą sytuację zmuszona byłam odmówić zabrania kota od siebie.

Oczywiście owa pani też nie może go wziąć na tymczas, ale to raczej standard, sama nie wiem, czemu mnie to ciągle denerwuje... :?:

Pozdrawiam i czekam na info.

maskota

Post » Sob sty 09, 2010 0:23 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

KOTKA NIESTETY DZISIAJ ZOSTAŁA WYPUSZCZONA :cry:

NIE ZNALAZŁ SIĘ DLA NIEJ ŻADNY DOMEK :cry:

maskota

Post » Sob sty 09, 2010 0:25 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

ale ma ciepłą budkę i jedzenie, niektóre koty z "właścicielami" mają gorzej
AnielkaG

Post » Sob sty 09, 2010 18:10 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

Mała poprawka.

Kotka nie została dziś wypuszczona... ponieważ, gdy dotarliśmy do lecznicy okazało się, że się małpa jedna dała oswoić :mrgreen:

Mruczy, daje się wziąć na ręce, nie atakuje, języczek wystawiony, barankuje... Normalnie domowy kot!

Nie potrafiłam jej wypuścić. Chcę dać jej jeszcze jedną szansę. Obfocić, spróbować znaleźć domek.

Chwilowo siedzi u nas w łazience. Za bardzo zestresowana na spotkanie z resztą stada. Ale zostać u nas nie może, bo po prostu nie mamy wystarczająco miejsca.

W sypialni na razie odizolowane mamy dwa Pędzelki - Jasia i Małgosie, które dochodzą do siebie i jeszcze nie były przedstawiane rezydentom. Kocince została łazienka, którą właśnie demoluje (słyszę przez drzwi...)

Ktoś tu oferował DT po panleukopenii. Kotka jest zaszczepiona (ponad 10 dni temu), wysterylizowana i zdrowa. Może trafić do takiego domku...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Nie sty 10, 2010 1:56 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

Zostaję przy tytule :D

Avild cieszę się bardzo, że jednak kotka nie zostanie wypuszczona na taką pogodę...
Wiem, że to dla Ciebie wielkie obciążenie i postaram się jakoś pomóc.
Pewnie nie za dużo, ale mimo wszystko...

DT/DS PILNIE POTRZEBNY :D

maskota

Post » Nie sty 10, 2010 12:58 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

nanetka

Post » Nie sty 10, 2010 17:15 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

POTRZEBNY DT DLA MIZIASTEJ CZARNEJ KOTKI - HOP :!:

maskota

Post » Nie sty 10, 2010 19:35 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

miauczy kotek pisze:POTRZEBNY DT DLA MIZIASTEJ CZARNEJ KOTKI - HOP :!:

:!:

nanetka

Post » Pon sty 11, 2010 22:10 Re: PILNIE POTRZEBNY DT lub DS. DLA CZARNEJ KOTKI -WARSZAWA/ŁÓDŹ

Hmmm, a transport do Poznania dałoby radę załatwić? :wink:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

[poprzednia][następna]