HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice Wawy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 15, 2012 7:42 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

"Nie znaczy terenu - tak jak to jest u kotów pospolitych." - Nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać. Miałam persa z dobrej hodowli, który znaczył z pasją i obficie. Po kastracji mu przeszło.

Nie wiem, czy da się wyciągnąć koty bezpłatnie, przy pomocy organizacji. Jeżeli ludzie nastawili się na kasę, nie zrezygnują z niej. Można napisać do adminów, żeby zdjęli ogłoszenie, jako niezgodne ze stanem rzeczywistym, bo w ogłoszeniu deklarują oddanie kotów. No ale wtedy nie będzie można odzyskać kotów. Chyba jedynym wyjściem jest zakup kontrolowany.

Porażająca jest głupota ludzi!

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro maja 16, 2012 20:02 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Coś mi się wydaje nieprawdopodobne wyciągnięcie tych kotów przy pomocy jakiejkolwiek organizacji... koty nie są w złym stanie, kotka dostaje tablety i nie ma kociaków... tak na prawdę nie ma do końca się do czego przyczepić... przynajmniej póki komuś kotów nie sprzedadzą (właśnie taki zakup kontrolowany).
Masakra - ostatnio śledzę ogłoszenia psów "rasowych", które są do oddania za darmo, a jak się dzwoni to już się okazuje, że kosztują 800zł np :evil: A tablica.pl nie blokuje wszystkich takich ogłoszeń, pomimo zgłaszania ich. Wku**ić się tylko idzie :evil:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Czw maja 17, 2012 7:27 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Rozmawiałam z TŻ o tych persach- mówi, że obawia się, że jak je wykupimy, baba weźmie następne i znów sprzeda chętnym je uratować. Niestety nie bardzo mamy inny pomysł :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 27, 2013 0:02 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Niestety ogłoszenie wróciło :( a ja mam Albinkę na tymczasie i nie mogę przyjąć kolejnych... mogę je przejąć, ciachnąć, ale co dalej? może znajdzie się dla nich miejsce w czyimś domu albo nawet azylu który będzie wiedział jak się nimi zaopiekować?

sprawdziłam detale- miejsce się zgadza, opis zgadza, tel się zmienił. Na 99% te same koty.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/c ... -467957997 tel. 600239469

Mam do zaoferowania kotkę perską czarna z białymi skarpetkami i białą krawatką 3 letnia oraz kocura niebieskiego z białą krawatką i skarpetkami 2,5 letniego. Koty nie są wysterylizowane ani wykastrowane. Nie jest to rodzeństwo.Są karmione karmą Royal Canin , mają książeczki zdrowia. Jesteśmy zmuszeni oddać koty za symboliczną kwotę z uwagi na nasza pracę cały tydzień poza domem , a koty niestety potrzebują opieki, czesania i czułości. Ale tylko w odpowiedzialne ręce i najlepiej gdyby to była rodzina bez dzieci. Koty chowane są w mieszkaniu w bloku , nie wychodzące.Oczywiście oprócz tego kuweta, żwirek, drapak, karma, akcesoria do pielęgnacji za niewielką opłatą.
Więcej informacji telefonicznie udzielę.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro mar 27, 2013 0:20 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Wtrącę się do dyskusji.

Czemu miałby służyć ten "zakup kontrolowany" (którego de facto TOZom raczej nie wolno robić)?

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Śro mar 27, 2013 0:53 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

mapi_ pisze:Wtrącę się do dyskusji.

Czemu miałby służyć ten "zakup kontrolowany" (którego de facto TOZom raczej nie wolno robić)?

Z tego co wywnioskowałam, ukaraniu ludzi za łamanie ustawy.

Tym niemniej wydaje mi się, że ważniejsze jest uchronienie kotów przed pseudo, a osoba dająca ogłoszenie ewidentnie zachęca do rozmnażania ich.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw kwi 04, 2013 23:49 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Podnoszę - sprawa jest ważna :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon kwi 15, 2013 13:12 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

Jakieś ogłoszenia na FB są?
Mogę je najwyżej wstawić na stronkę Warszawskich Kocich Domów Tymczasowych, nic więcej :(

EDIT:
Tylko z tego co zrozumiałam to oni jeszcze kasę chcą za zwierzęta?

Nie wiem.. Piszcie czego trzeba :(

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro kwi 17, 2013 11:54 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

_ogonek_ pisze:Jakieś ogłoszenia na FB są?
Mogę je najwyżej wstawić na stronkę Warszawskich Kocich Domów Tymczasowych, nic więcej :(

EDIT:
Tylko z tego co zrozumiałam to oni jeszcze kasę chcą za zwierzęta?

Nie wiem.. Piszcie czego trzeba :(

DT, przede wszystkim. Nie sprawdzałam, ile ta symboliczna cena ma wynieść :roll:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto kwi 30, 2013 9:15 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

I jak sprawa tych kotów?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie maja 05, 2013 14:29 Re: HELP! Persy idealne do pseudo! Kto może pomóc? Okolice W

koteczekanusi pisze:I jak sprawa tych kotów?

Doradzono mi kontakt z jedną z fundacji. Napisałam, zadeklarowałam co mogę zrobić i cisza :( chyba że postanowili zadziałać beze mnie.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia]