persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 07, 2014 13:24 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

AbraNN, a jakie dokładnie badania mu zrobiłaś?
Do podstawowego zestawu (morfologia, biochemia, jonogram i mocz) dołożyłabym hormony tarczycy i fruktozaminę zamiast standardowej glukozy.
Schudł przy ojazji tego incydentu?

Cieszę się, że z Maćkiem lepiej :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon gru 15, 2014 17:45 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

Dzień dobry, przycupnę, zaznaczę... :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto gru 16, 2014 12:24 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

Nowy, INNY kot w schronisku
Wallenrod
wiek- ok 1-1,5 roku
kastrat, bez czipa
w schronisku od 9.12.14
przywieziony z lecznicy,
miał liczne rany, wżarty w skórę puszorek, wychudzony, zapchlony...
tak wyglądał
Obrazek

teraz, po tygodniu już o niebo lepiej, wszystko ładnie się goi i troszkę przytył
Obrazek

będzie do adopcji, jeśli nie znajdzie się właściciel...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto gru 16, 2014 15:17 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

Piękny Wallenrod :1luvu: godny swojego imienia, ale mam nadzieję, to spokojny a nie waleczny rycerz :lol:
Z pewnością szybko się ktoś w nim zakocha :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto gru 16, 2014 17:49 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

:1luvu: No jest taki jeden zakochany dom od niedzieli, tylko ma jeszcze troche watpliwosci :roll:
Królowa Sasza i król Forest :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160259

Cookie <3, moja na zawsze [*]

monmar

Od: Śro sty 15, 2014 14:26

Post » Wto gru 16, 2014 20:32 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

to trzeba je szybciutko rozwiać :1luvu: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto gru 16, 2014 21:52 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

ruru pisze:to trzeba je szybciutko rozwiać :1luvu: :ok:

ruru pozwolilam sobie napisać wiadomość do anmajo, jako że on nas zapoznał ze srebrnym :twisted: ,
btw. Cookie też mi kiedyś przedstawił :p
ze wszystkimi naszymi rozterkami. Obiecal odpowiedzieć na wszelkie pytania. Wiec czekam na informacje :).

monmar

Post » Wto gru 16, 2014 21:52 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

monmar pisze::1luvu: No jest taki jeden zakochany dom od niedzieli, tylko ma jeszcze troche watpliwosci :roll:

przejrzałem Twój watek - piękne koty :201479
przykro mi z powodu Cooki [*], ale tak sobie myślę że nic się nie dzieje bez przyczyny - może zrobiła miejsce dla Wallenroda i będzie zerkać na Was z góry zza kociej tęczy :oops: :20141
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Wto gru 16, 2014 22:12 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

monmar pisze:
ruru pisze:to trzeba je szybciutko rozwiać :1luvu: :ok:

ruru pozwolilam sobie napisać wiadomość do anmajo, jako że on nas zapoznał ze srebrnym :twisted: ,
btw. Cookie też mi kiedyś przedstawił :p
ze wszystkimi naszymi rozterkami. Obiecal odpowiedzieć na wszelkie pytania. Wiec czekam na informacje :).

Odpowiadam :D jak wiem :D
Po pilotuję :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

anmajo

Od: Śro sty 30, 2013 15:28

Post » Wto gru 16, 2014 22:29 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

dobrze, dobrze, mniej roboty dla mnie :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro gru 17, 2014 8:33 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

No to Drogi Wallenrodzie, jeżeli domek rozwieje swoje wszelkie wątpliwości będziesz wiódł cudowne życie.
Mam nadzieję, że trafisz do Tego Wspaniałego Domku :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw gru 18, 2014 13:20 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

Kawaler patrzy tęsknie :wink:
Obrazek
Domek dla niego to skarb
Trochę nie chce jeść ale jest za to w pełni obsługiwalny.
Obrazek

Takim spojrzeniem na pożegnanie zostałem obdarzony :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

anmajo

Od: Śro sty 30, 2013 15:28

Post » Czw gru 18, 2014 19:18 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

Cóż mogę rzec :oops: Mój ci On :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

monmar

Post » Czw gru 18, 2014 19:40 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

monmar pisze:Cóż mogę rzec :oops: Mój ci On :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

monmar ale mu zrobiłaś świąteczny prezent :201461
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Sob gru 20, 2014 15:41 Re: persy i INNE,..dwie niebieskie panny od str.89

Sammy (Wallenrod) melduje się z domu! :D

Obrazek

W schronisku trafiliśmy na panią doktor nie od kotów i nie za wiele nam powiedziała...wogule to jakaś mało miła była (delikatnie mówiąc) i wszystko na prędkości. Najważniejsza informacja to ta, że kot nie miał testów na białaczkę zrobionych...już miałam kota zostawiać no ale serce mi bidy nie pozwoliło zostawić. Sama zrobię te testy w poniedziałek, mam nadzieję, że nikt się niczym nie zarazi do tego czasu. Zresztą będę spokojniejsza jak doktor Ania mi kota obejrzy...

Ogólnie kot jako kot boski :1luvu: . Szybko się zadomowił bardzo proludzki najlepiej mu na kanapie miedzy nami. Miziasty, mruczasy i wogule :1luvu: :1luvu: ... Pieknie zjadł Animodę :1luvu: , na razie nic się nie napił. Forest boski kot na dokocenie, zero problemu w zasadzie to olewka totalna. Ważne że Whiskas w misce jest. Sasza klasyczne fuczenie, z łapami incydentów jeszcze nie było, ale póki co się nie obraziła, siedzi grzecznie ze wszystkimi w dużym pokoju. Oczywiście chcieliśmy nowego odizolować ale się nie dało bo Saszka wlezie wszędzie. Forek ma swój świat i swoja miskę wiec wogule do nowego nie podchodzi. Kuwety są osobne... I było by wszystko idealnie gdyby nie fakt, że Sammiemu ogon nie działa :strach: . Przy samej doopie zwisa sobie luźno i nic, ani drgnie. Kupa była ogon umazany 8O ! I co teraz? Kota nie oddam do schronu bo mu ogon nie działa, a doświadczenia w takim przypadku nie posiadam. Więc pytam się czy ogon się usuwa w takim przypadku czy jakieś prześwietlenie bo może coś się da zrobić. Poproszę o jakieś info co w tym przypadku mam zrobić bo przecież nie może z takim umazanym ogońskiem chodzić i umazywać wszystko do okoła. Z grubsza chyba wszystko. Zaniedbany strasznie, za jaja bym powiesiła tego co się nim nie opiekował! Na szczęście trafił na mnie :twisted:

Obrazek

Teraz już zapraszam do naszego wątku, tam oczywiście sielskie życie puchatych w stosunkowo bieżących relacjach :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160259&start=285

Obrazek

monmar

[poprzednia][następna]