przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2011 20:28 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Witamy,

Kuwetka poszła dzisiaj w ruch i miseczki tez, okazało sie że Tojek ma lepsze jedzenie w misce niz uszatka a Uszatka lepsze niz Tojek. Nie chciała też siedzieć juz w pokoiku, wiec od poludnia do teraz kanapa wyglada tak:

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Uszata chodziła po domku, wpakowała sie do budki-domku, ktorego Tojek nie chcial nigdy uzywac, potem jednak stwierdzila ze zycie u nas toczy sie na kanapie (ma racje dziewczyna). Wiec tu lezy i mruczy. Interakcja z Tojkiem to powachanie sie i tyle, jutro posiedzi jeszcze w swoim pokoiku, a potem zostawimy drzwi otwarte i bedzie miala wybor! Wszystko w porzadku, dzisiaj dzien pieszczot. Leki wieczorne podane, Uszata definitywnie lubi poduszki, za pare dni sprawdzimy czy lubi szczoteczke do czesania. Jak naładuje lustrzanke to zrobie mala sesje i wrzuce troche fotek!!

Pierwsze koty za płoty :kotek:
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Od: Nie cze 05, 2011 19:01

Post » Nie sie 21, 2011 20:32 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Raczej pierwsze koty na kanapie :D SUPER!!! Oby tak dalej :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 21, 2011 20:33 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Jestem szczęśliwa tak, że brak mi słów :lol:
Poryczałam się :oops:

Zaraz mamie fotki pokażę.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie sie 21, 2011 20:45 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Jak cudnie!!! Przecudnie!!!
Dużo szczęścia dla Was, Duzi, i dla koteńków!
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Nie sie 21, 2011 21:18 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Właśnie poszła qpa w kuwete Tojka, nigdy nie widzialam ze oczy Tojka moga byc az tak duze :) Mała rozbrykała się , wyczaila punkt widokowy na parapecie z widokiem na ulice, mysle ze ona czuje sie juz jak w domu, chodzi ociera sie, biegnie do zabawek, glowe w poduchy wykreca i mruczy, toj siedzi i obserwuje, moze ona rozkreci chlopaka.

W nocy i jutro jak bedziemy w pracy, Uszata bedzie w swoim pokoiku, a razie bedziemy ja puszczac po domu pod kontrola.

Na razie Tojek chodzi zdziwiony i chyba sie jej boi, ona nic sobie z niego nie robi! Dziewczyna z charakterem.
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 21, 2011 21:43 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Ona miała dwa okresy aktywności - troszkę przed południem, krótko, a potem wieczorkiem dłużej. A przez większość dnia albo spała, albo polegiwała na kolanach.
Albo za mało bodźców u mnie miała, albo teraz wszystko dla niej nowe i dlatego bardziej aktywna.

jaaana

Post » Nie sie 21, 2011 22:08 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Jaaana zadnego ryczenia wszystko w porzadku: Uszata je, kuwetkuje, łazi bezstresowo i ma się dobrze. I tak jak obiecalismy: Zadnych experymentów medycznych :D No przynajmnej Adaś obiecał się powstrzymać na jakiś czas :kotek: Żart ( dla niewtajemniczonych).

Toj ma weta w tym tygodniu, ale na nastepna wizyte ( gdzies za 2 tyg.) bierzemy oba koty. Wet ma doswiadczenie z Fivkami i super podejscie do kotow, pracuje przy schronisku w Gdyni i mimo konsultacji z innymi wetami, zaden nie podwarzyl decyzji o leczeniu lub badaniach naszego weta. Wiec Jaaana nie martw sie o opieke lekarska!

Jutro zasadze w doniczce ziarna od Jaaany (proso?)

Uszatka już w swoim pokoiku, tatuś ukołysał ją do snu, pomruczeli sobie i teraz oboje kimają. Toj spi pod jej drzwiami, moze sie chopak zakocha?...
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 21, 2011 22:11 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Owies :D

Wiem, Uszata ma o niebo lepiej, niż u mnie :D

jaaana

Post » Nie sie 21, 2011 22:13 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Adaś chrapie... kotki nie.....do której sypialni powinnam pójść ? Hmmmm
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 21, 2011 22:17 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Ok owies,
Choć ani Uszata ani Toj dzis wołowinką nie gardziły
Jaaana, będzie dobrze, szykuj miejsce dla jakiegoś tymczasa, a my jak wybudujemy nasz domek to zrobimy Fivkowy zakątek bo widać jest potrzeba!

Idę popracować i lulu, jutro się odezwiemy! :kotek:
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 21, 2011 22:21 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Jak nazwać kotkę, która wygląda jak Chucky, a ma uszko obcięte jak Van Gogh?
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 21, 2011 22:34 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

I nie ma lepiej, tylko trochę luźniej, Jaaana!
przecież Pani ją kochała, my ją z czasem ją też pokochamy równie mocno,no i ma dla siebie Toj-Fivka- taka różnica, tak samo jak Pani było ciężko mieć Uszatą, tak samo nam byłoby ciężko miec zdrowego kota. Więc wszystkim Dużym i kotkom jest łatwiej! Będzie dobrze, a jak Pani zatęskni to serdecznie zapraszamy w odwiedziny!
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 21, 2011 22:56 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

co za wspaniałe wieści!!!
Uszatce należy się to co najlepsze!!!
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
takie posty czyta się z radością i ze wzruszeniem
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Nie sie 21, 2011 23:18 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

Mroczku!

Jest dobrze, siedze u nowej mamy na kolankach, mam braciszka, tęsknie za Tobą i Jaaaną, ale czeka nas dobre życie! Mam nadzieję że u Ciebie też wszystko w porządku!

Uszatka

„- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego. - zapewnił go Puchatek. - Posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika.”
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie sie 21, 2011 23:58 Re: przygarniemy spokojną kotkę z FIVEM

agatka13 pisze:Jak nazwać kotkę, która wygląda jak Chucky, a ma uszko obcięte jak Van Gogh?

:ryk:
Słonecznik?

Nie mogła to sobie Boznańska obciąć ucha? Byłaby kicia Olga i po kłopocie :wink:

jaaana

[poprzednia][następna]