PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2012 15:27 PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Wiadomość o nim dostałam już 3 tygodnie temu... Zadzwoniła wetka z naszej lecznicy żeby poprosić o założenie mu ogłoszeń i poszukanie domu. Bo piękny - rudy, puchaty i złotooki, młody - ma ok. 2 lat, a do tego przytulas, łaszący się do człowieka non-stop, wywalający brzuch do mizianek, ocierający się nawet o kraty. Po prostu ideał! Każdy, kto go zobaczy w lecznicy chce brać natychmiast... - dopóki się nie dowie :( . Że Rudy ma FeLV+...

Trafił do lecznicy z ulicy - nie wiadomo, czy zawsze był bezdomny, czy zgubił się komuś, czy może ktoś pozbył się kłopotu. Ale Rudy jak na bezdomnego dzikusa jest oszałamiająco proludzki. Taka totalna przylepa, płacząca żałośnie zza krat. W lecznicy został wykastrowany, przybrał już trochę na wadze - bo apetyt ma podobno obłędny. Wygląda w tej chwili jak brytek - taki okrągły puchacz z przepięknym pysiem.

Zrobiłam mu ogłoszenia - ale przez 3 tygodnie zero odzewu. Dzisiaj byłam w lecznicy - rozmawiałam o nim z wetką. Pytałam, co zrobimy, jeśli nikt nie zgłosi się przez kolejne 2, 3, 4 tygodnie... Wetka popatrzyła na Rudego, który wtulał łepek w moją rękę... "Będę musiała pomóc mu odejść - nie mogę go wypuścić, a przecież nie może też spędzić reszty życia w tej małe klatce...". Serce mi pękło :crying:.

Nie wiem, jak mu pomóc - w akcie desperacji postanowiłam jeszcze założyć ten wątek. Może trafi tu cudem ktoś nie zakocony, kogo nie przerazi nosicielstwo FeLV. Rudy jest bezobjawowy - jest młody, silny, może zwalczy wirusa w przyszłości. Albo przynajmniej nie da mu się przez długie lata. Ale do tego potrzebny byłby mu dom i troskliwa opieka - i człowiek, który wspierałby go w tej walce.

Tak bardzo chciałabym, żeby mu się udało. Czy widok świata zza krat malutkiej kratki to będzie naprawdę jego ostatnie wspomnienie???? :cry: :cry: :cry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ogłoszenia kocurka:
http://www.morusek.pl/ogloszenie/94487/ ... EGO-DOMU-/
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z356519117
Ostatnio edytowano Pon lut 20, 2012 12:22 przez joluka, łącznie edytowano 1 raz

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob lut 18, 2012 15:34 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Ale cudo :1luvu:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob lut 18, 2012 16:00 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Zaglądnij tu:
viewtopic.php?f=13&t=135038
Felv+ to nie wyrok... Może dziewczyny z wątku Felvków coś podpowiedzą...
Uśpić nie wolno. Jaki lekarz uśpi kota nawet chorego, ale bez objawów?

Trzeba mu domku szukać koniecznie. Felvki też znajdują.

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob lut 18, 2012 16:01 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

I podaj link do ogłoszeń w necie. Roześlę do ludzi.
Wydarzenie na FB ma?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob lut 18, 2012 16:09 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Nie ma wydarzenia na FB, bo nie mam tam konta.

To są jego dzisiejsze ogłoszenia:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z355678291
http://tablica.pl/oferta/piekny-rudy-sz ... DLMKw.html
ale co 1-2 dni staram się je odnawiać, żeby zawsze był na pierwszej stronie, więc linki niestety się zmieniają.

Moja wetka wcale nie chce go usypiać - za wszelką cenę chce właśnie tego uniknąć. Ale ile można trzymać go w tej lecznicowej klatce - miesiąc, trzy miesiące, rok...? Sama nie wiem, co możemy zrobić...

Na temat FeLV już trochę wiem - trafiła do mnie kiedyś na tymczas białaczkowa koteczka. Udało mi się znaleźć jej dom - cudem wręcz. Ale wiem też, co działo się u mnie w domu przez te miesiące, kiedy Muszelka musiała być totalnie odizolowana od moich rezydentów... :(

joluka

Post » Sob lut 18, 2012 16:13 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Ojej, identyczny jak mój Garfieldek (czytaj: najpiękniejszy na świecie)
kciuki za domek :ok:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Sob lut 18, 2012 16:33 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

psotny kot pisze:Ojej, identyczny jak mój Garfieldek (czytaj: najpiękniejszy na świecie)
kciuki za domek :ok:

tez mam Garfieldka
ale mój nie jest taki puchaty
i niestety nie mam warunków na kota którego trzeba izolować - całe mieszkanie mam jak izolatka bo 31m
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Sob lut 18, 2012 16:34 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Wielkie podziękowania dla Karolek(ona) za cudny banerek dla Rudaska - zrobiony w megaekspresowym tempie!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joluka

Post » Sob lut 18, 2012 16:36 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

joluka pisze:Wielkie podziękowania dla Karolek(ona) za cudny banerek dla Rudaska - zrobiony w megaekspresowym tempie!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

nie ma problemu i tak siedzie w domu calymi dniami wiec o kazdje porze praktycznie moge robic tylko niestety nie umiem takich wypasionych - ale sie naucze moze kiedys :wink:

Karolek(ona)

Post » Sob lut 18, 2012 16:37 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

jest przepiękny i wypasiony! :D - dziękujemy! :1luvu:

joluka

Post » Sob lut 18, 2012 16:47 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hjz7k][img]http://tiny.pl/hjz7v[/img][/url]

zmieniłam kolor trzcionki bo ta zieolna sie zlewa za bardzo a mojemu rudemu z czerwonymi szelkami jest ładnie :D

Karolek(ona)

Post » Sob lut 18, 2012 16:49 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Karolek(ona) pisze:zmieniłam kolor trzcionki bo ta zieolna sie zlewa za bardzo a mojemu rudemu z czerwonymi szelkami jest ładnie :D

:mrgreen:

joluka

Post » Sob lut 18, 2012 17:13 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

i ja zagladam :!:
Cudny kot!!!
Uda się, Asiu.Zobaczysz.
Kocie.Hopkaj na górkę strony!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lut 18, 2012 17:58 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Boziuuu ale piękny i fakt jest brytkopodobny :kotek: :1luvu: i RUDY :P musi znaleźć dom :ok:
Karola podejrzewałam że to banerek Twojej roboty i Masz w podpisie i se weszłam.Mordkę ma inną przyciąga kocurek oko :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lut 18, 2012 19:13 Re: PRZEPIĘKNY, RUDY, BRYTKOPODOBNY - DO TEGO PRZYTULAK!!!

Coraz więcej kotów z FeLV +, co oznacza, że po prostu koty są testowane.Zauważyłam, że FeLV-ki są wyjątkowymi miziakami.Mam przecież takiego w domu, drugiego w lecznicy, a na forum jest ich też cała masa.To nie wyrok, zwłaszcza, jeśli kot nie ma objawów.Czytałam, że ktoś odkrył po dziesięciu latach dopiero, że jego kot jest pozytywny.W dobrych warunkach takie koty mogą żyć wiele lat i wirus nigdy się nie obudzi.Kciuki za domek dla pięknego kota :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[następna]