Charlie znalazł domek :) jego DT stał się DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lis 25, 2011 0:49 Charlie znalazł domek :) jego DT stał się DS

Witam
Dzisiaj (24.11.2011) na terenie Nowego Tomyśla znalazłam malutkiego kotka. Zabrałam go, gdyż boję się o jego życie. W pobliżu jest dużo samochodów, a maluch jest trochę nierozgarnięty (jak to malutki kotek). Jest strasznie miziastym kotkiem. Lata za człowiekiem i domaga się ciągłego głaskania.
Kotek jest kocurkiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

(zdjęcia niestety robione telefonem i przy świetle żarówek)

Jutro idę z nim do weterynarza. Kotek zostanie odrobaczony i zobaczymy też co powie weterynarz o jego stanie zdrowia. Chociaż kotek wydaje się zdrowy to jednak lepiej sprawdzić.
Bardzo chciałabym, aby kotek trafił do domu niewychodzącego.

Warunkiem adopcji kotka jest podpisanie umowy adopcyjnej.
W razie kontaktu proszę pisać tu na forum lub dzwonić pod numer: 532 775 570

Bardzo proszę o domek dla niego, ja niestety nie mam warunków by go zostawić u siebie (mam już swoje koty).

P.S. Podczas pisania tego posta, kotek leżał obok mnie i cichutko popiskiwał, aby go pogłaskać. Słodziak z niego :)
Ostatnio edytowano Nie gru 04, 2011 21:41 przez Penny, łącznie edytowano 3 razy

Penny

Od: Nie paź 16, 2011 0:12

Post » Pt lis 25, 2011 9:34 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

fajniutki
trzeba mu zrobić dużo ogłoszeń w internecie
ma już imię?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lis 25, 2011 11:42 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Patmol pisze:fajniutki
trzeba mu zrobić dużo ogłoszeń w internecie
ma już imię?

Jak na razie imienia nie ma (chyba muszę coś wymyślić).

Kotek jest izolowany od moich kotów w innym pokoju, ale nie jest sam.
O 15 idę z nim do weterynarza - zostanie odrobaczony i ogólnie zbadany. Zapytam też o to jak pozbyć się pcheł, bo niestety trochę ich ma oraz jak wyczyścić uszka. Jest maluchem więc wolę zapytać kogoś doświadczonego.
Kotek jest chudzinkiem. Na zdjęciach tego nie widać, ale gdy się go głaszcze to czuć pod palcami żebra. Bidulek mały.

Oczywiście nie wiedział, że jak chce coś zrobić to należy udać się do kuwety (kilka razy mu pokazywałam kuwetę kiedy myślałam, że coś chce zrobić) dlatego kiedy już zaczął tak na serio, to przeniosłam go w miejsce do tego przeznaczone. Niestety, niezbyt zdążyłam. Miał biegunkę i część została poza kuwetą (muszę o tym też powiedzieć weterynarzowi). Później zobaczyłam, że coś wystaje mu z tyłeczka, wzięłam więc ręcznik papierowy i wyjęłam (przepraszam, że piszę takie rzeczy, ale nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam) kawałek folii, chyba od zwykłej reklamówki. Kurcze, mam nadzieję, że ten kotek nie ma już w brzuszku więcej takiego paskudztwa.

Ogłoszenie zrobiłam tylko na tablicy.pl i na forum mojego miasta. Wieczorem zrobię ogłoszenia na innych portalach.

Penny

Post » Pt lis 25, 2011 12:15 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

napisz co stwierdził vet
na pchły dobry jest Frontline -vet go pewnie wypsika od razu na wizycie

Patmol

Post » Pt lis 25, 2011 13:31 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Sukces - kociak umie korzystać z kuwety :) Sam do niej wszedł.

Penny

Post » Pt lis 25, 2011 13:33 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

brawo :mrgreen:
kuweta -to ważna sprawa :mrgreen:

Patmol

Post » Pt lis 25, 2011 19:26 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Już po wizycie u weterynarza. Kotek był wystraszony i strasznie się trząsł.
Pan powiedział, że kotek jest bardzo chudy i zapewne nie przeżyłby sam zimy.
Uszka trochę wyczyszczone, ale i tak trzeba czyszczenie powtarzać co dwa dni, bo jeżeli jest to świerzb i się tego zaniecha to czekałoby go kosztowne leczenie, a tego nie chcemy. Odrobaczony został i również odpchlony.
Weterynarz mówił coś o szmerach w prawym płucu, ale prawdopodobnie jest to pozostałość po jakiejś chorobie, której już nie ma i również te szmery powinny zniknąć w niedługim czasie (trzeba będzie to sprawdzać przy każdej wizycie).
Pytałam też o test na białaczkę, aby sprawdzić czy jest nosicielem - zostanie wykonany jak kotek trochę nabierze sił.

W poniedziałek kolejna wizyta.

Kotek tak cichutko, fajnie miauczy. Jest naprawdę słodki.

Hm, jakieś nowe zdjęcia by się przydały, bo te które są wyżej to takie niewyraźne. Muszę się tym zająć :)

Penny

Post » Pt lis 25, 2011 19:36 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Jeśli to chłopak mógłby się nazywać Spot-po angielsku plama,a jeśli dziewczyna po polsku Plamka.
Ładnie raczej. :roll: Penny,może rozważysz moją propozycję? :D
"Najmarniejszy kot jest arcydziełem. "
Leonardo da Vinci

Shina

Od: Śro lis 23, 2011 15:34

Post » Pt lis 25, 2011 19:41 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

mnie kojarzy się z Wąsikiem,Charlie'm
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lis 25, 2011 21:04 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Shina pisze:Jeśli to chłopak mógłby się nazywać Spot-po angielsku plama,a jeśli dziewczyna po polsku Plamka.

Tak, kotek jest kocurkiem. Dziękuję za wymyślenie imienia. Spodobało mi się, jednak gdy zobaczyłam propozycję kolejnej osoby to pomyślałam, że będzie mu pasowało - i tak kotek ma imię: Charlie.

Charlie śpi teraz w transporterku. Niedługo pójdę się z nim pobawić.

Z moich wypowiedzi można by wywnioskować, że opisuję życie mojego kotka, ale tak nie jest, kotek jest u mnie na tymczasie - szukam mu domu, który pokocha go całym serduchem, on na to zasługuje :)

Penny

Post » Pt lis 25, 2011 22:13 Re: Charlie - malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Ślicznie masuje :)

Penny

Post » Sob lis 26, 2011 11:08 Re: Charlie - malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Charlie?Dobrze i tak! :ok:
"Najmarniejszy kot jest arcydziełem. "
Leonardo da Vinci

Shina

Od: Śro lis 23, 2011 15:34

Post » Sob lis 26, 2011 11:54 Re: Charlie - malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Nadchodzę z nowymi zdjęciami Charlie'ego (trudno robi mu się zdjęcia bo on taki ruchliwy jest i ciągle za mną biega):

Obrazek

Jak jest zamknięty to taki smutas z niego :(

Obrazek

A tutaj nasłuchiwał co się dzieje za drzwiami - moje koty stoją z drugiej strony i są ciekawe tego malucha.

Obrazek

Znów przy drzwiach.

Obrazek

Zbliżenie na słodki pyszczolek :)

Obrazek

Co ciekawe, to zauważyłam, że niezbyt lubi bawić się zabawkami, woli tulić się do człowieka i na nim leżeć. Jedynie zainteresowany był laserem. Może to przytulanie to dlatego, że tęskni za mamą?

Penny

Post » Sob lis 26, 2011 11:55 Re: Malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Shina pisze:Jeśli to chłopak mógłby się nazywać Spot-po angielsku plama,a jeśli dziewczyna po polsku Plamka.

Jak kolejny kotek będzie miał plamki to nazwę go Spot lub Plamka :)

Penny

Post » Sob lis 26, 2011 13:13 Re: Charlie - malutki kotek potrzebuje domu [Nowy Tomyśl]

Na facebook'u stworzyłam wydarzenie o kotku: https://www.facebook.com/event.php?eid=252348444818576

W związku z tym mam do Was ogromną prośbę, jeżeli posiadacie konto na facebook'u to udostępnijcie to wydarzenie. Bardzo proszę. Może właśnie na fb będzie osóbka, która pokocha Charlie'ego :)

Penny

[następna]