Toruń/Czarny 4miesięczny Piotrello. Już w nowym domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 11:41 Toruń/Czarny 4miesięczny Piotrello. Już w nowym domu.

Piotrek vel Piotrello.
Kolejne czarnidło w moim domu, to już czwarte 8O
Piotrek jest z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120261 .
Trafił do mnie 14 listopada bardzo chory, zauważyłam, że jako jedyny z grupy kotów nie je i dziwnie miauczy-jakby z bólu. Decyzje była szybka, TŻ, który stał obok, prawie zabił mnie wzrokiem, bo mamy od maja tego roku 2 tymczasowe kocurki, które do tej pory nie znalazły domu i kotów więcej mieliśmy już nie brać. Po zabraniu Piotrka do domu widziałam, że coś jest z nim nie tak. Pod ogonem miał dziwny, twardy jak kamień "czopek" składający się z kału. Po namoczeniu cholerstwo się odczepiło jednocześnie rozrywając Piotrkowi odbyt. Trochę już widziałam, ale od widoku dziury zamiast odbytu zrobiło mi się słabo z nerwów. Sądziłam już, że chłopaka nie da się uratować. Zaraz trafiliśmy do weta, który Piotrka dokładnie zbadał, podał niezbędne leki i zdezynfekował dziurę. Wet mówił, żeby być dobrej myśli, bo to tylko tak strasznie wygląda i powinno się zagoić.
Po podaniu leków Piotrek ożył, zaczął jeść i pić. Przez kilka następnych dni męczyła go jeszcze silna biegunka, ale powoli wszystko się normowało. Bałam się czy będzie kontrolował wydalanie. Gdy pierwszy raz poszedł do kuwety, w której zrobił piękną kupę myślałam, że wycałuję Piotrka razem z kupą :1luvu:
Odbyt goił się w tempie błyskawicznym, teraz po strasznej dziurze nie ma śladu.

Piotrek rośnie jak na drożdżach, robi się z niego kawał kocurka, jest zdrowy i energiczny. Ma charakterek, jest niezależny, nie jest kłopotliwy, bawi się świetnie sam albo z moimi kotami.
Gdy przywiozłam Piotrka koci rezydenci byli wściekli, obchodzili go z daleka nie kryjąc obrzydzenia. Fakt, Piotrek nie pachniał zbyt ładnie przez pierwsze dni :ryk: Teraz to ma zapach wspaniały, pachnie jakby codziennie bywał w kocim SPA :wink:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Ktoś jest chętny na adopcję wspaniałego kociego 3-miesięcznego chłopaka? Jedyny taki oryginał, ma białe włoski na i w uszach.
:twisted:
Ostatnio edytowano Pon lut 07, 2011 11:06 przez agatka84, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Czw gru 16, 2010 11:48 Re: Czarny 10-tygodniowy Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Fajne zdjęcia! Zwłaszcza to z jęzorkiem :mrgreen:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw gru 16, 2010 12:00 Re: Czarny 10-tygodniowy Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

justyna p pisze:Fajne zdjęcia! Zwłaszcza to z jęzorkiem :mrgreen:

Chciałabym mu zrobić zdjęcia w słońcu, bo takie czarnidła ładnie się wtedy prezentują, ale aura nie sprzyja. Mróz, jak wracam do domu to już jest ciemno, a w weekendy i tak nie ma słońca. :evil:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw gru 16, 2010 12:03 Re: Czarny 10-tygodniowy Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

cudny kociak, za szybkie znalezienie domku :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw gru 16, 2010 15:31 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Czarne śliczności :1luvu:

Za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Czw gru 16, 2010 17:27 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

On jest bardzo ładny 8O Ja dokarmiam dzikiego, czarnego kocura, który ma podobną mordkę do Piotrella i jest śliczny, poprostu czarne kocury są cudne. A poza tym czarne kocurki przynoszą szczęście. Kto nie ma kotka to niech zaadoptuje Piotrka a w życiu czeka go sama radość i dostatek. I nie lekceważcie moich słów, bo ja wiem co mówię. :!:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Czw gru 16, 2010 20:53 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

golla pisze:On jest bardzo ładny 8O

A co, myślałaś, że brzydal z niego :?: :twisted:
Pewnie, że ładny jest, słodki, zabawny i rozczulający. Cwaniak, rośnie w zastraszającym tempie.
Niech ktoś go zabierze :mrgreen:
Dzisiaj jakiś niemrawy jest, mniej się bawi, ale apetyt ma, więc chyba to nic takiego. :roll:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pt gru 17, 2010 10:45 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Piotrello od wczoraj ma mamkę w postaci tymczasowego Krzysia. 8)
Wieczorem dorwał Krisa na kanapie i zaczął go ugniatać i ssać. Pomoczył mu cały brzuch, ale Krzyś był całkowicie wyluzowany. Kiedy Piotrkowi wydawało się, że może skapnie mu trochę mleka z Krzysiowych sutków ten się spokojnie mył.
Dzisiaj rano kontynuowali proceder.
:ryk:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pt gru 17, 2010 13:27 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

:ryk:
A Krzyś jest na pewno Krzysiem a nie Krzysią? :lol:
Śmiszne chłopaki, jeden i drugi! Musicie mieć z nich niezły ubaw :ryk:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pt gru 17, 2010 13:38 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

justyna p pisze::ryk:
A Krzyś jest na pewno Krzysiem a nie Krzysią? :lol:
Śmiszne chłopaki, jeden i drugi! Musicie mieć z nich niezły ubaw :ryk:

Oj, ubaw na całego. Widok zabójczy :D
Krzyś był posądzany o bycie dziewczyną, nawet w jego wątku becia napisała, że to Maja :ryk: Jak się okazało to chłopak, ale z wnętrostwem, więc kto wie 8) Żartuję oczywiście, ale nigdy nie miałam takiego łagodnego i słodkiego kocurka jakim jest Krzyś.
Piotrek to jest cwaniak, bo sobie tak ustawił rezydentów, że wszyscy ( oprócz wielkiego kocura Mańka, który nie lubi dotyku ) go myją i się z nim "kotłują". Rwał się do nich od początku, ale moje koty trzymały się od niego z daleka, bo Piotrello brzydko pachniał. Po tygodniu wszystko się zmieniło, Piotrek stał się pachnącym i czyściutkim kociakiem a moje koty go zaakceptowały i polubiły. Widzę, że z Krzysiem bardzo się do siebie zbliżyli :mrgreen:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Sob gru 18, 2010 10:57 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Podniosę chłopaka z rana :wink:
Widzę, że mało komu się podoba, no, ale czego oczekiwać skoro to zwykły czarny kociak :roll:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Sob gru 18, 2010 14:19 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Czarne koty to najpiękniejsze koty a za nimi burasy :1luvu:
Za domki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Sob gru 18, 2010 23:47 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Taką malutką przytulaneczkę na zimne wieczory fajnie jest mieć. Kto nie ma kociaka to Piotrek byłby jak znalazł. Z zadartym noskiem - toż to cudo, a jakie lsniące. Ludzie bierzcie maluszka, bo takiego drugiego w całym Toruniu nie ma. :kotek:

golla

Post » Nie gru 19, 2010 0:00 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

Piotrello musi znaleźć domek. Jego opiekunka wzięła go w złym stanie, mimo, że sama ma duuużo kotków. Bardzo dobra dziewczyna, uratowała juz nie jednego biedaka. Ma jeszcze do adopcji Krzysia i Kamilka. Wszystkie kotki z tego domu są dobrze odkarmione i bez żadnych chorób, bo ta pani to bardzo ale to bardzo o nie dba.
Piotrek jest najmłodszy, ale jeśli lubi się juz odchowane koty to lepiej zaadoptować Kamila bądź Krzysia. Wszystkie czekają na fajnych opiekunów, koty to sama radość w domu, a najnowsze przeprowadzane badania mówią, że ludzie którzy posiadają kota, aż o 50% mniej mają zawały serca od tych ludzi, co kotów nie posiadają, bo koty wyładowują napięcie i stres. :kotek: :kotek: :kotek:

golla

Post » Pon gru 20, 2010 12:48 Re: Toruń/Czarny 10-tyg. Piotrello. Może to Ty go pokochasz?

golla pisze:Piotrello musi znaleźć domek. Jego opiekunka wzięła go w złym stanie, mimo, że sama ma duuużo kotków. Bardzo dobra dziewczyna, uratowała juz nie jednego biedaka. Ma jeszcze do adopcji Krzysia i Kamilka. Wszystkie kotki z tego domu są dobrze odkarmione i bez żadnych chorób, bo ta pani to bardzo ale to bardzo o nie dba.
Piotrek jest najmłodszy, ale jeśli lubi się juz odchowane koty to lepiej zaadoptować Kamila bądź Krzysia. Wszystkie czekają na fajnych opiekunów, koty to sama radość w domu, a najnowsze przeprowadzane badania mówią, że ludzie którzy posiadają kota, aż o 50% mniej mają zawały serca od tych ludzi, co kotów nie posiadają, bo koty wyładowują napięcie i stres. :kotek: :kotek: :kotek:

To Gosia nasłodziłaś. Nie przesadzaj. :twisted:
Piotro nadal do wzięcia. Wczoraj ubieraliśmy choinkę i Piotrello daje radę, tzn. jeszcze jej nie zdemolował. Ukradł nad ranem tylko jedną bombkę. :twisted:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[następna]