Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 18, 2010 1:26 Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

Witam wszystkich zainteresowanych losem Maksa, kota z FIV, który już raz znalazł sówj dom.
Teraz po raz kolejny, i wszyscy mamy nadzieję, iż po raz ostatni :)

Noc i dzień pierwszy :)
Już w drodze powrotnej z warszawskiego tarchomina Maks otrzymał nowe imię.
Razem z córką uznałyśmy, że musi być ono dostojne i odpowiednio oddające zarówno wiek jak i temperament naszego nowego ulubieńca.
Tak więc, gdzieś na ul. Szwedzkiej, na światłach i skręcie w ul. Radzymińską pojawił się Pan Morris :))
Ci, którzy pilnie śledzą losy Harrego Pottera zwrócą uwagę na pewne podobieństwa do jego bohaterów.

Pierwszy dzień minął całkiem nieźle :)
Co prawda Pan Morris znikał w każdym możliwym zakamarku żeby móc podrzemać odrobinkę ale nie było najgorzej.
Córa zgarnęła go do swojego pokoju, i tam buszował w nocy.
Od razu dało się zauważyć, że mała powierzchnia kuchni mocno mu ograniczyła pole zachowawcze. Każda próba zaimplementowania naszego nowego członka rodziny do większej powierzchni kończyła się ucieczką do pokoju córki, który mniej więcej odpowiada wielkością powierzchni, w której dotychczas przebywał.
My się jednak nie poddajemy :)
Wbrew wczesniejszym obawom spał w nocy razem z córką w łóżku. Co prawda znikał w czeluściach zakamarków jej pokoju co jakiś czas (pewnie w pogoni za pająkiem, jedzonkiem lub kuwetą) ale zaraz wracał i kazał się miziać do białego rana :) więc w dzisiejszym planie dnia zaliczyłyśmy obie około godzinny poślizg ;)
Dziś więc plan dnia uległ zmianie i nie pozwoliłyśmy mu spać dłużej niż zwyczajowa drzemka.

A w załączeniu byłoby kilka zdjątek z pierwszego dnia. Wbrew wszystkiemu łózka i sofy to jego ulubione miejsca polegiwania zwłaszcza zakamarki pomiędzy poduszkami :) Ale jak je wstawić.....

PanMorris

Od: Czw lis 18, 2010 1:08

Post » Czw lis 18, 2010 1:53 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

Witam
PanMorris pisze: Ale jak je wstawić.....

Jedna z możliwości:
http://wstaw.org/
Klik na: wybierz
Otwiera się okno, w którym wybierasz zdjęcie
Klik na: wstaw
Kopiujesz kod umieszczony pod: Wklejka do umieszczenia miniatury (300x300) na forum
i wklejasz go do postu

Powodzenia i czekam na foty :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lis 18, 2010 6:37 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

oooo witam a ja ślepa kura nie zauważyłam tematu :lol: :lol: :lol:

Ależ się cieszę że jesteście na forum :) i dla porządku wrzucam tu link do pierwszego tematu kicia zdąrzyłam tam już wkleić dobre wieści :lol: viewtopic.php?f=13&t=118243&start=0
a ten temacik podlinkuję tam :) żaby wszystkie ciociofanki mogły zaglądać :)

co do zdjęć - ja używam http://imageshack.us/ tam po załadowaniu zdjęcia automatycznie pojawia się strona z gotowymi linkami do wklejenia na forum - ja używam miniaturek, bo admini ganiają za zbyt duże zdjęcia :mrgreen:
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Czw lis 18, 2010 7:06 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

Też polecam ImageShack :) On już na wstępie oferuje opcje zmniejszania fotek -
- po ostatniej zmianie regulaminu można wybrać z menu zmniejszanie do wielkości "640x480"
i tej wielkości fotki wstawiać na forum. Jak kto woli, można dawać miniaturki a fotki większe :wink:
Namawiam do zarejestrowania się na ImageShacku - wtedy ma się dostęp do wgranych
przez siebie fotek i innych fajnych opcji (rejestracja szybka i darmowa).
UWAGA: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Czw lis 18, 2010 9:28 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

Jako wielka fanka Maxa (i w pełni akceptująca takie piękne, nowe imię, jak Pan Morris) melduję się na wątku :kotek:
Morris to kot, który ma potęgę w postaci setek fanów w internecie, wszyscy mu dzielnie kibicujemy, niech nowy domek pokocha go po całości, taki to genialny kocur :1luvu:
I czekam ze zniecierpliwieniem na zdjęcia :>
I z ciekawości jeszcze zapytam - gdzie wypatrzyłyście jego ogłoszenie? :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 18, 2010 10:01 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

No dobra...
Więc może teraz się uda :)
Oto Pan Morris

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PanMorris

Post » Czw lis 18, 2010 10:03 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: cudne fotki - ja nadal nie mogę wyjść z szoku, że on Klaudii tak na wszystko pozwala :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Czw lis 18, 2010 10:10 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

Szalony Kot pisze:Jako wielka fanka Maxa (i w pełni akceptująca takie piękne, nowe imię, jak Pan Morris) melduję się na wątku :kotek:
Morris to kot, który ma potęgę w postaci setek fanów w internecie, wszyscy mu dzielnie kibicujemy, niech nowy domek pokocha go po całości, taki to genialny kocur :1luvu:
I czekam ze zniecierpliwieniem na zdjęcia :>
I z ciekawości jeszcze zapytam - gdzie wypatrzyłyście jego ogłoszenie? :>

Szukałyśmy na różnych stronach, ale Pana Morrisa wypatrzyłysmy na aukcji allegro :)
Ponieważ dziś już nastał kolejny dzień naszych wspólnych zmagań z adaptacją w nowym domu, więc uprzejmie informuję iż po porannym starci z cięciem pazurów jest 1:0 dla Pana Morrisa.

Dał nam do wiwatu. Ale było to niezbędne cięcie, biorąc pod uwagę że słychać było jak chodzi ;)
My jesteśmy pozaklejane plastrami od stóp do głów a Pan Morris zachował pazury w przednich łapach.

Teraz siedzi obrażony i stanowczym miauczeniem daje nam niezłą burę...
Uwielbiamy go :1luvu:

PanMorris

Post » Czw lis 18, 2010 10:13 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

Jaaaki z niego przytulas wspaniały... i taki piękny jest, wielki, zupełnie inaczej się ogląda fotki z DT, gdzie kot mimo wszystko na tej fotce sam, jakiś taki wystawowy, a z prawdziwego, stałego domu - gdzie kot jest tulony, głaskany, zaspany, czasem z wyrazem mordki "dajcie mi wszyscy spokój", jakiś taki bardziej... osobisty.

I wiem, jak to jest z pazurkami, jak Fado do nas przyszedł, to tak gorąco wyrażał miłość, że uda to i przez grube dżinsy były podrapane.
W trzech ratach żeśmy go podcinali :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 18, 2010 10:29 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

:mrgreen:

[Już zirrael wie, dlaczego. 8) ]

Poproście moda o przeniesienie na KOTY.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw lis 18, 2010 10:35 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

również się melduję... i tym samym bardzo cieszę, że Max od teraz będzie już zawsze w objęciach :)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw lis 18, 2010 11:34 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

I ja się zamelduję, tak się cieszę, że Pan Morris do Was trafił :1luvu:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw lis 18, 2010 14:15 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

Cudnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
magdajedral

Post » Nie lis 21, 2010 13:22 Re: Maks z FIV w nowym domu czyli Pan Morris odłona pierwsza :)

Agn pisze:Poproście moda o przeniesienie na KOTY.

Przeniosłam.

A prywatnie bardzo sę cieszę z takiego domu dla Maxa / Morrisa :D
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52