Delikatna Trisia szuka DS! Lalunia i Chmurka już na swoim!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 22, 2010 9:08 Delikatna Trisia szuka DS! Lalunia i Chmurka już na swoim!!!

Ostatnio zaczęłam dokarmiać młodziutką koteczkę na mszczonowskim cmentarzu. Kotka jest bardzo miziasta, ma piękne zielone oczy i jest strasznie chuda. Głaskając ją czuje się pod ręką każdą kosteczkę. Niestety moje podejrzenia, że spodziewa się potomstwa się potwierdziły. Trzeba jej zorganizować sterylkę aborcyjną, bo z małymi to ona tam nie przeżyje. Sam ledwo co sobie radzi i śpi na GROBIE!!! Widok jest makabryczny, straszliwie ściska za serce. Wybrała sobie jeden i tam ciągle przesiaduje, czasami wychodząc na ścieżkę. Nie wiem co robić i proszę o pomoc. W Mszczonowie nie ma szans na sterylkę aborcyjną, a zresztą koszty zwykłej sterylizacji przekraczają mój i tak skromny budżet. Czy znajdzie się ktoś kto pomoże koteczce?????? Po sterylizacji kotkę będzie można wypuścić, no chyba że znjadzie się jakiś chętny domek ją zatrzymać.
Ostatnio edytowano Wto sty 11, 2011 22:44 przez magdajedral, łącznie edytowano 9 razy
magdajedral

Post » Nie sie 22, 2010 9:18 Re: Ciżęarna kotka sypiająca na GROBIE!!! Mszczonów-sterylka

Ostatnio edytowano Pon wrz 20, 2010 18:08 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcia zamieniłam na linki
magdajedral

Post » Nie sie 22, 2010 15:34 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE!!! Mszczonów-sterylka

Kto pomoże? Zupełnie nie wiem co robić? Jakoś trzeba pomóc tej kotce?
magdajedral

Post » Nie sie 22, 2010 15:45 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE!!! Mszczonów-sterylka

Dowieziesz ją na zabieg, zaopiekujesz się nią po zabiegu jeśli ktoś go sfinansuje? Czy pytałaś o możliwość przeprowadzenia zabiegu np. w Koterii?
Nie karm jej na płytach grobów, tylko gdzieś w pobliżu, bo narazisz ją na skrzywdzenie przez ludzi (niekoniecznie będą zachwyceni stołówką na drobie i zaschniętą karmą).
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie sie 22, 2010 15:55 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE!!! Mszczonów-sterylka

Na zabieg mogę dowieźć, ale po zabiegu to już problem może być. Mam dwie kotki na tymczasie i zupełnie brak miejsca na następną kotkę. Zupełnie nie wiem co robić. Kotka jest karmiona za grobem, dokarmia ją jeszcze jedna pani). Ona się stamtąd nie rusza. Na zdjęciu akurat nie miałam nic pod ręką i tak wyłożyłam jedzonko, na szybkiego, pierwszego dnia gdy ją zobaczyłam.
Sądzę, że gdyby udało się kotkę wysterylizować i doprowadzić do "stanu używalności" po zabiegu to może ona spokojnie wrócić na swoje miejsce. Myślałam też aby pogadać z tą panią, może ona mogłaby ją wziąć do siebie potem........ ale jak na złość nie spotkałam jej tam od trzech dni. A jutro wracam po urlopie do pracy, więc szansa na spotkanie maleje.
Ostatnio edytowano Śro sie 25, 2010 11:03 przez magdajedral, łącznie edytowano 1 raz
magdajedral

Post » Nie sie 22, 2010 16:15 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE!!! Mszczonów-sterylka

aha, na koterii nie pytałam, bo przepraszam, ale jestem totalnie zielona i nie wiem co i jak tam się robi....
magdajedral

Post » Nie sie 22, 2010 18:11 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE!!! Mszczonów-sterylka

www.koteria.org.pl - tu możesz zajrzeć :)
Jeśli kotka oswojona, to szkoda byłoby, żeby została na cmentarzu zimą :(
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie sie 22, 2010 19:00 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE!!! Mszczonów-sterylka

Śliczna kicia, szkoda jej bardzo...

Znajomi ostatnio robili dzikiej kotce sterylke metodą małego cięcia, już na drugi dzień można ją było wypuścić. Może to jest jakaś opcja? Ale nie wiem, czy u Was... No i jaka byłaby cena (w Krakowie bez zniżki to 200 zł, z tym że nie ma później żadnych dodatkowych wizyt).

Edit: aha, w sprawie pomocy dla kici warto poprosić o banerek.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie sie 22, 2010 20:16 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE!!! Mszczonów-sterylka

Same dobre wieści - Kicia już zabrana z cmentarza :) Jutro będzie miała zabieg. Obecnie jest u smarti i tam najprawdopodobniej pozostanie przez okres rekonwalescencji po sterylce.
Mama nadzieję, że obędzie się bez komplikacji i kiciunia przeżyje, bo wiele się niestety o stertylkach aborcyjnych naczytałam smutnego. Trzymajmy więc kciuki za malutką :ok:
Nie jest to jeszcze informacja potwierdzona, ale jest szansa, że kiciunia będzie miała gdzie wrócić, a nie na cmentarz. Ale to się dopiero okaże. Nie chcę zapeszać i mimo wszystko prosiłabym osoby mające wprawę o zrobienie koteczce banerka i szukanie jej domku., bo jednak szkoda jej na dwór, to taka mała delikatna księżniczka. Nawet jak miauczy to tak ciuchutko, żeby czasami kogoś nie urazić, mam wrażenie.
magdajedral

Post » Nie sie 22, 2010 21:51 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

Uff! To kciuki za malutką :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie sie 22, 2010 22:07 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

To dobrze,że koteczka już bezpieczna.Smarti :1luvu:

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Pon sie 23, 2010 12:51 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

:mrgreen: czekamy na daalsze dobre wieści. :ok: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Near vacco

Od: Nie maja 02, 2010 22:39

Post » Pon sie 23, 2010 13:06 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

smarti :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon sie 23, 2010 14:07 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

kicia już na zabiegu,do odbioru o 19-tej
czekam na nią bardzo bo to słodka kruszynka :1luvu: :1luvu:

jest dużo ładniejsza niż to widać na zdjęciach,taka błękitka,
no i jest bardzo grzeczna,bardzo lubi jeść,choć moja wet powiedziała że jak na bezdomniaczka to nieżle wygląda i że albo ktoś ją niedawno musiał wyrzucić albo sama uciekła i na gigancie zaszła w ciąże(jakieś 50 dni jest w tej ciąży),
w każdym razie że to ludzki kot na 100%

po 19-tej będzie więcej info :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 23, 2010 18:54 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

uf, super-akcja-błyskawica :ok: :ok: :ok:

smarti, jeśli domowa, to może przejrzeć ogłoszenia w necie, ew. dać własne?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[następna]