Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 25, 2010 8:14 Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Jasio to kolejny kot dokarmiany przez parę karmicieli w mojej wsi.
Przyszedł nagle, niewiadomo skąd już na jesień. I został. Wreszcie była pełna miska, a w zimowe dni mógł pomieszkiwać u karmicieli w domu.

Jasio jest zupełnie oswojonym kocurkiem. Musiał mieć gdzieś dom..dom niedobry. Taki który o Jasia nie dbał, nie wykastrował go, nie szukał, nie martwił się kiedy zaginął.
Dom niedobry, który nie zwrócił uwagi że z Jasiowym uszkiem się coś dzieje.

Kiedy Jasio pojawił się u karmicieli, miał łepek całkiem przekrzywiony na jedną stronę. W uchu ma potwornego świerzbowca, obecnie wreszcie jest porządnie leczony.

Niestety wet mówił że to "przekrzywienie" łepka raczej zostanie. Czy to znaczy że Jasio raczej zostanie kotem bezdomnym? Raczej nie ma szans na domek?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oto Jasio. Czyż nie jest cudny?
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt cze 25, 2010 8:33 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Cudny :1luvu:
Tak bardzo podobny do "krzywego Kikura", który jest u mnie na tymczasie, ale Kikur młodszy.

Mimo długotrwałego leczenia łepek pozostał troszkę skrzywiony, co rzutuje nieco na ocenę odległości przy skokach - Kikur nie zawsze trafia tam gdzie chce.
Trzymam kciuki za domek dla Jasia :ok:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt cze 25, 2010 8:51 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Idę popatrzeć na Kikura :D

Jasio niestety do młodzików nie należy :(
Średnio-starszy jest :wink: Wet go wycenił na 6-7 lat. Chociaż w sumie to dopiero połowa kociego życia.

berni

Post » Pt cze 25, 2010 11:21 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Fajny chlopak :1luvu: On chyba musi miec wychodzacy domek?
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Pt cze 25, 2010 11:32 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Jasio bardzo ładny jest. Oby się mu dom trafił.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt cze 25, 2010 17:57 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Banerek dla kotka :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/htb2g][img]http://tnij.org/hc6x[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt cze 25, 2010 18:41 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Amyszko bardzo dziękuję :1luvu:
Piękny banerek :ok:

berni

Post » Sob cze 26, 2010 7:31 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Jasiu, niech ktoś cię wypatrzy! Szkoda, że nie mam już więcej miejsca na banerek :(
Obrazek

miszelina

Post » Sob cze 26, 2010 14:30 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Jasio ma fajne pędzelki na uszkach :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob cze 26, 2010 14:30 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Bazarek dla Jasia i innych Bielskich Bied viewtopic.php?f=20&t=113342
Zapraszamy :ok:
ObrazekObrazek

katebush

Post » Nie cze 27, 2010 20:05 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Co nowego u Jasia? Jak uszko?
Obrazek

miszelina

Post » Pon cze 28, 2010 8:20 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

Uszko boli, oj boli...
Na szczęście Jasio to koci aniołek i daje sobie kropić grzecznie uszko...niestety jak drapie potem to aż krew leci :(
Co dziwne, drugie uszko jest całkiem czyste.

Bałam się, czy Jasio nie rozchoruje się porządnie, bo po kastracji Jasio miał zaropiałe jedno oczko i kichał. Bardzo się chłopak zestresował wizytą w lecznicy i zabiegiem, ale raz dwa doszedł do siebie i już nawet oczka nie trzeba kropić.

berni

Post » Pon cze 28, 2010 8:51 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

U Kikura też drugie uszko było na początku czyste, ale potem niestety pojawiły się pasożyty. A leczenie było długie i uciążliwe. Co prawda Kiki się nie drapał, tylko trzepał głową, zwłaszcza podczas jedzenia, ale co skończyliśmy kurację (3 tygodnie) i robiłam 3-4 dni przerwy, świerzbowiec wracał. Pomogła dopiero dwukrotna dawka strongholda połączona z oridermylem.

Kciuki za Jasia nieustanne!
Obrazek

miszelina

Post » Pon cze 28, 2010 9:03 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

biedne uszko, biedny Jasio :cry: Mocne kciuki za koteczka :ok: :ok:
ObrazekObrazek

katebush

Post » Wto cze 29, 2010 7:38 Re: Jasio- ma przekrzywiony łepek....czy ma szanse na dom?

katebush pisze:Fajny chlopak :1luvu: On chyba musi miec wychodzacy domek?

Właśnie się nad tym zastanawiam. Jasio nie ma ciągot do włóczęgostwa. Co jestem u karmicielki to Jasio jest w domu albo co najwyżej na fotelu na tarasie. Najgorzej, że nie mam jak sprawdzić jak Jasio zareagowałby na dom tylko niewychodzący-musiałabym go wziąść na dt.
Poprzednie koty stamtąd: Maciek i Bystrzak, zostały kotami tylko mieszkaniowymi i nie tęsknią za wychodzeniem. Bałam się jak Maciek zniesie "niewolę", bo to był wiejski zakapior, ale Maciek i u mnie i w nowym domu, conajwyżej posiedzi na parapecie i poogląda okolice.

Fajny dom wychodzacy byłby fajny, ale rzadko takie udaje się mi znaleść...
Ale w mieszkaniu myślę że Jasio by się dobrze odnalazł.

berni

[następna]