Nieustraszony HarrisonFord pojechał do swojego domu :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 23, 2010 17:31 Nieustraszony HarrisonFord pojechał do swojego domu :))

Kotek znaleziony na ulicy, przestraszony piszczał, utknął w masce samochodu, po kilku godzinach akcji ratowniczej trafił do mojej łazienki.
Ma teraz ok. 7-8 tygodni i śliczne czarno-białe umaszczenie. Został odrobaczony i odpchlony.
Umie korzystać z kuwety, szybko się uczy czego mu wolno a czego nie.
Kociakowi dopisuje apetyt, jada karmę suchą i mokre.
Najbardziej lubi się bawić, godzinami gania z zabawkami.
Jest wesoły i towarzyski, lubi i szuka towarzystwa innych kotów, które wciąga do zabawy.
Głaskany mruczy przepięknie, wieczorami chętnie wtula się w pluszaka, bądź przychodzi pomruczeć człowiekowi.
Naprawdę, jest wyjątkowy. I pilnie szuka swojego domu !!!

trochę zdjęć malucha:
poniedziałek - pierwsze godziny, obecność misia pomagała małemu się nieco uspokoić :
Obrazek Obrazek
wtorek - bathroom story, czyli jemy, bawimy się i ... tańczymy na rurze, ugniatamy misia na dobranoc
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
środa - na drapaku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
czwartek - przytulanka na dobranoc
Obrazek

i zdjęcia z tego tygodnia
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano Pon sie 16, 2010 17:11 przez dorot, łącznie edytowano 5 razy

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Śro cze 23, 2010 17:36 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

I dzięki RudyiSrebrnyKot jest już banerek :) Dziękuję pięknie, oryginalny wierszyk może przyciągnąć przyszły domek.
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=113193][img]http://tnij.org/kotek_duzy[/img][/url]

dorot

Post » Śro cze 23, 2010 17:45 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

I jeszcze jednen super plakat popełniony przez Poker71
Obrazek

Harrison Ford* się nie poddaje nigdy! :mrgreen:

*Bo kociak został znaleziony w masce Forda.

No to idę robić ogłoszenia. Plakat będzie idealny :D

dorot

Post » Śro cze 23, 2010 18:27 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

Ale cudo :D :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 23, 2010 19:01 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

Kotek przesliczny :1luvu:
i znając szczęście Dorot będzie z niego super towrzysz dla człwieka :ok:
ta kobieta ma farta do świetnych kotów, wiem z doświadczenia :D
Vici, Klarcia, Fire Dragon, PD i Asiczek
Obrazek

asiczek

Od: Czw sie 12, 2004 13:23

Post » Śro cze 23, 2010 19:05 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

ale cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
chciałoby sie powiedzieć - szybciorem znajdzie domek
czego i jemu i Tobie zyczę :D

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Śro cze 23, 2010 19:35 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

Dziękuję dziewczyny, miło że tak myślicie no i dzięki za życzenia. Domek się znajdzie, no musi, przecież maluch jest super 8)
Wrzuciłam ogłoszenia na adopcje.miau i gumtree, w domu net powolny, jutro c.d. lansowania kociaka. :)
W międzyczasie nieustraszony HF upolował kolejną myszkę i pilnie obserwuje ogon mojego kota, na szczęście dymu nie będzie, jego wszystkie koty lubią.

dorot

Post » Czw cze 24, 2010 6:40 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

ojejku, fantastyczny :1luvu:
w domu musicie mieć teraz wesoło :mrgreen:

za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Czw cze 24, 2010 12:04 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

Dorot, w przyszłym tygodniu już będę względnie wolna, mogę pomóc w ogłoszeniach słodziaka.

progect

Post » Pt cze 25, 2010 11:35 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

Mały bryka aż miło, teraz dla odmiany bardziej bawi się z Hieną. Oczka lepiej trochę. Rano stwierdziłam, że nieustraszony pogromca myszek zamiast na poduszce spał na moich nogach. W domu nie będę mieć sieci przez czas jakiś. Progect, każda pomoc w ogłoszeniach mile widziana :) Na razie nikt nie dzwonił.

dorot

Post » Pt cze 25, 2010 20:53 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

Doroy jakis tekscik chwytający za serce by się przydał, umiesz coś takiego napisać?

progect

Post » Sob cze 26, 2010 13:11 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

Hmm a to, co jest w pierwszym poście to nie rusza nikogo? Chodzi mi o to wyciągnięcie z maski samochodu. Jakbym szła drugą stroną ulicy to by go zmieliło w silniku.
Nie wiem, co można napisać jeszcze.

dorot

Post » Pon cze 28, 2010 7:55 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

Wzruszająca historia kociaka wyglada tak: poniedziałek, chyba 7rano, mam telefon. Dzwoni dorot ledwo ja słychać bo obok coś straszliwie miauczy. Dorot zamiast iść do pracy stoi przy samochodzie, pod maską którego utkął kociak. Masakra, nie wiadomo czyja bryka, jak dorot pójdzie a kociak zostanie to jeśli samochód zostanie uruchomiony.... szkoda słów. Kociak na prośby nie chce wyjść, na jedzonko nie chce wyjść, sytuacja staje się poważna.
Dorot wzywa na pomoc wszystkie możliwe siły, przyjechało ciapkowo i straz miejska, zamieszanie, szukanie właściciela, no kocioł; wreszcie udało się małego oswobodzić. Okazuje się że miauki spod maski Forda nalezały do małego, przerażonego acz walecznego kocurka. Dorot staje przed dylematem: w schronisku kocię ma małe szanse.... więc zamiast lecieć do pracy leci z małym do domu.
Nie wiem jak się wytłumaczyła w robocie :roll: kolejne kilka dni to intensywne dokształcanie się w opiece nad maluchem, szukanie odpowiedniego jedzonka, mleczko i strzykawka, weterynarz, obrażone dorosłe koty i coraz mniej przerażony, acz całkiem żwawy HarrisonFord w łazience....

Po kilku dniach oprócz strażników miejskich kociak poznał się też z policją i nawet pojeździł radiowozem, ale to już zupełnie inna historia :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon cze 28, 2010 8:05 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

progect pisze:Dorot, w przyszłym tygodniu już będę względnie wolna, mogę pomóc w ogłoszeniach słodziaka.

nie zapomnijcie o facebooku!

mantra

Od: Czw maja 17, 2007 14:46

Post » Pon cze 28, 2010 12:47 Re: Śliczny,wesoły 7tyg. kociak szuka swojego domu. Pilne !

jak tam HFdzisiaj? czy wszystkie myszki już zagryzione? 8)
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

[następna]