Kota przygarnę | cała Polska

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 06, 2010 17:20 Kota przygarnę | cała Polska

Witam,

Szukam kota dla rodziców. Po tym jak ostatni staruszek odszedł, w domu zrobiło się pusto. Mama podjęła decyzję o przygarnięciu kolejnego futra. Wszystkie koty jakie się przewinęły przez nasz dom były z odratowań. Żyły jak mniemam szczęśliwe, nie wiem tego na pewno, bo kto tam kota wie :roll: . W każdym razie z pewnością były kochane, miziane i niczego im w kocim życiu nie brakowało.

Kot poszukiwany to kot:
- najchętniej roczny już ciachnięty
- najlepiej udomowiony, czyt. nie dziki (w domu są dzieci)
- zdrowy (będzie jedynakiem, ew. FIV nie stanowi dużego problemu)
- najlepiej nie bury (wszystkie nasze były bure)
- specyficznej urody (cokolwiek to znaczy :mrgreen: )

Zapewniamy:
- duży dom z ogrodem (może to być również dom niewychodzący, ogród jest dostępny, ale nie obowiązkowy :wink: )
- pełna micha
- sporo kolan i rąk do miziania
- pościgi, gonitwy, kompana wszelkich zabaw
- zaciszne miejsce do spania

Patrzyłam po tematach w poszukiwaniu kota, ale okazało się to dość skomplikowane, biorąc pod uwagę, że większość z nich jest totalnie zawalona postami i nie wiadomo, który kot do wzięcia, a który nie. Będę dźwięczna za pomoc stokrotnie.
Ostatnio edytowano Czw lip 01, 2010 15:05 przez Meruee, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Meruee

Od: Czw maja 20, 2010 18:34

Post » Nie cze 06, 2010 17:23 Re: Kota przygarnę | cała Polska

zobacz u : mirka_t
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Nie cze 06, 2010 17:42 Re: Kota przygarnę | cała Polska

olamichalska pisze:zobacz u : mirka_t

link do wątku Mirki : viewtopic.php?f=1&t=109633

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Nie cze 06, 2010 17:44 Re: Kota przygarnę | cała Polska

Tak byłam dziękuję :) Szkoda, że nie ma informacji o kotach przy zdjęciach, przekopanie się przez 99 stron to nie lada wyczyn :P
Obrazek

Meruee

Od: Czw maja 20, 2010 18:34

Post » Nie cze 06, 2010 17:52 Re: Kota przygarnę | cała Polska

na pierwszej stronie znajdziesz wszystkie koty do "wzięcia" - powodzenia :)
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Nie cze 06, 2010 17:57 Re: Kota przygarnę | cała Polska

viewtopic.php?f=1&t=111955&p=6049824#p6049824 - to jeden z wątków wrocławskich. Skontaktuj się z jessi74 - jest z Wrocławia i na pewno ma "na stanie" jakiegoś kandydata :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie cze 06, 2010 17:58 Re: Kota przygarnę | cała Polska

zaznacze sobie ;)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie cze 06, 2010 18:09 Re: Kota przygarnę | cała Polska

Zajrzyj na www.pkdt.pl
Wiem, że Trójmiasto to daleko od Wrocławia, ale jak warto to transport się znajdzie.

Ja mam same tymczasy "specyficznej urody" :roll: ale każdy z jakąś przypadłością
viewtopic.php?f=1&t=111608
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie cze 06, 2010 18:28 Re: Kota przygarnę | cała Polska

A ja pilnie szukam domku dla 7mio miesięcznej kotki, wysterylizowanej, musi opuścić dom który ją zaadoptował i nie ma w tym nic a nic jej winy, inne okoliczności sprawiły że dotychczasowy opiekun ją oddaje.
Kotka jest niewidoma, ale zachowuje się jak normalny zdrowy kot, świetnie odnajduje w otoczeniu, 100% trafień do kuwety, w pełni zdrowa, zaszczepiona, lubi się bawić, jeść bardzo lubi :) spi w łóżku z opiekunką obecną, lubi być w pobliżu człowieka. Umaszczenie niestety buraskowe :roll: Kotka bardzo potrzebuje domu takiego już na stałe, który ja pokocha i już nigdy nie odda :cry: . Jest przyjazna dla innych zwierząt, grzeczna, obecnie przebywa w Poznaniu. Kotka jest naprawde bezstresowa i zachowuje się jakby była normalnym zdrowym kotem, nawet idąc w odwiedziny w nowe miejsce, do nowych zwierzaków i ludzi, radzi sobie w otoczeniu i nie jest zestresowana.

Obrazek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie cze 06, 2010 19:00 Re: Kota przygarnę | cała Polska

Cudny roczny kotuś, zaszczepiony, wykastrowany, przemiły miziak - nie ma się gdzie podziać :cry:
Proszę, rozważcie przygarnięcie Julka...

Opis kocurka:
Kotek jest wesoły, lubi w błyskawicznym tempie przemieszczać sie po pokoju, jest czyścioszkiem, nie wejdzie do brudnej i niesprzątniętej kuwety, bardzo lubi ocierać swoja główkę o główkę człowieka jak mu się przystawi... :-D rano wchodzi do pokoju i tylko słychać mraaauuuuu :love: Jak wcześniej wspomniałam kotek nie wyjdzie to nieposprzątanej kuwety i wtedy kreci się jak piesek pod drzwiami, żeby wyjść na dwór :laugh: jest spokojny raczej, ale rano wariuje, bawi się myszka, albo do buta się dobiera

kontakt do koleżanki nadzorującej adopcję: ewelinus87@interia.pl gg:7277233

Zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dopiszę jeszcze, że kocio mieszkał już z dziećmi.

edit: Juleczek spełnia wszystkie warunki oprócz tego, że jest w połowie bury :wink: ale za to specyficznej urody, a cudowny charakter wiele znaczy 8)
Ostatnio edytowano Nie cze 06, 2010 19:10 przez Gretta, łącznie edytowano 2 razy
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie cze 06, 2010 19:05 Re: Kota przygarnę | cała Polska

A może jakąś biedę z FIV,bez szans na adopcję? Wśród nich są piękne koty.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 06, 2010 19:20 Re: Kota przygarnę | cała Polska

becia_73 pisze:Może Olek, kocurek któremu zmarł właściciel i kot przebywa obecnie w pod opieką Fundacji. Jest zagubiony, bo zawalił mu się cały świat :( Ma około 1,5 roku. Grzeczny i toleruje inne koty.
ObrazekObrazek
Albo młodziutka Zwinka.ObrazekMłoda około 7-8 mies kotka. Uwielbia się bawić, idealna jako towarzyszka zabaw dla innego kota.
No i oczywiście ciagle są do wzięcia maluchy Obrazek :wink:

To tylko niektóre propozycje :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie cze 06, 2010 19:23 Re: Kota przygarnę | cała Polska

Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie cze 06, 2010 20:09 Re: Kota przygarnę | cała Polska

viewtopic.php?f=1&t=71188&start=1455 - tu masz wielki wybór kotów z Krakowa, ze wspaniałego domu tymczasowego, z gwarancją :wink:
Rustie pisze:1) MILA - ur. 07.2007, u nas od wiosny 2008, zaszczepiona, kastratka. Dominantka, jak ma dobry dzień, to obdarza człowieka uprzejmym zainteresowaniem. Piękna. Moze być wychodząca.
Obrazek

2) FIGA - ur. 09.2007, u nas od wiosny 2008, zaszczepiona, kastratka. Piękna i niesmiała, boi się człowieka, przyjaciółka wszystkich kotów. Tylko niewychodząca.
Obrazek

3) WOJTEK - ur. 07.2007, u nas od lata 2008, zasczepiony, kastrat, FelV(-). Słodki głupol, po miesiącach dzikowania, największy pieszczoch w stadzie. Może byc wychodzący.
Obrazek

4) PTYŚ - ur. 02.2008, u nas od stycznia 2009, zaszczepiony kastrat. Kot urodzony i wychowany w domu, jednak bity, może nigdy nie zaufać człowiekowi (ucieka na widok ręki). Do podziwiania, do towarzystwa dla kotów. Tylko niewychodzący.
Obrazek

5) LALUNIA - ur. 06.2009, u nas od lata 2009, zaszczepiona, kastratka. Płochliwy dzikus, świetna towarzyszka dla drugiego kota, jako osobista instruktorka fitnes ;) Drobna figura, beżowe futro w cętki i oczy w kolorze mandarynki sprawiają, że wygląda jak dziki gatunek kota, a nie jak pospolity mruczek.
Obrazek

6) CZESTER - ur. 06.2008, u nas od lata 2009, kastrat, FelV(-), FIV (-), nie szczepiony, ciągle w leczeniu, od przyszłego tygodnia interferon, bo brak nam juz pomysłów :(
Obrazek

7) ZEFIR - ur. 06.2008, u nas od jesieni 2009, zaszczepiony, kastrat. Gruby płochliwy koteczek, o ogromnym instynkcie macierzyńskim. Na zdjęciu z synem, którego próbował wykarmić własną piersią, mały ma już dom. Zefir wymaga diety, u nas nie do zrealizowania.
Obrazek

8-9) MAŁA i MINI - ur. 10.2009, u nas od wiosny 2010, zaszczepione, kastratki. Upolowane w miejscu, w którym male dziewczynki nie powinny mieszkać, zostały, oswajają się powoli, marzy mi się wspólny dom.
Obrazek

10) ŻANETA - ur. 01.2010, u nas od wiosny 2010, zaszczepiona, kastratka. Po kastracji pojawiły się objawy rujkowe, do sprawdzenia. Malutka, milutka, rozrabiajaca, jak to kociak.
Obrazek

11) STEFANIA - ur. 100 lat temu ;), u nas od wiosny 2010, kastratka, FelV(-), jeszcze nie szczepiona. Wyniki morfologia/biochemia wzorcowe, usunięte wszystkie ząbki. Całe życie dzika i bezdomna, szybko oswoiła się, zachwycona własnym kocykiem i regularnymi posiłkami.
Obrazek

12) ŚNIEŻEK - ur. 05.2008, u nas od wiosny 2010, kastrat, nie szczepiony, w leczeniu (zapalenie oskrzeli).
Obrazek

Na "już" adopcyjne są Wojtek, Mila i Żaneta, za niedługo Stefania i Miniaturki, Śnieżek po wyleczeniu. Z resztą może być problem, one juz tak długo są pod naszą opieką, ale na rezydenture nie ma szans. W dodatku przyzwyczajone do wygód i opieki niemozliwa jest zsyłka np. na wieś, do stodoły, choć charakter by to sugerował :(

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie cze 06, 2010 20:27 Re: Kota przygarnę | cała Polska

Jowita, też właśnie miałam zgłosić kandydaturę Adasia :)

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

[następna]