CZERWIENIAMI MALOWANE - posty archiwalne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 18, 2012 22:01 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

domku szuka mały puchaty rudy kociak z wątku viewtopic.php?f=13&t=148225

Arcana pisze:Namowilam kolezanke na tymczasowanie malego slodziaka, ktoremu chce szukac domu. Okazuje sie, ze musze go szybko zabierac, bo dziecko zaczyna sie dusic od alergii, i to nie jest wymowka, bo znajomi sa kotkiem zachwyceni i pewnie by zostal na stale.
Bede dopiero oglaszac, bo maly raptem od wczoraj jest w Warszawie. Kocurek cudo, puchaty, ciut dluzsza siersc, przeslodki, bezstresowy, wesoly. Lubi dzieci, uczestniczy w ich zabawach, nie uzywajac pazurkow. Ma ok. 2 miesiecy.
Foty nie oddaja jego urody :)
Szukam najlepszego domu niewychodzącego z zabezpieczonymi oknami. Transport nie bedzie problemem.

Obrazek Obrazek Obrazek
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Nie lis 18, 2012 22:23 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Emil z Zielonej Góry z wątku viewtopic.php?f=13&t=147724

Edzina pisze:FB:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 545&type=1
Otrzymaliśmy prośbę o znalezienie domu dla pięknego biało-rudego kocurka. Tak piszą o nim jego tymczasowi właściciele:

Pilnie oddamy w bardzo dobre ręce pięknego rudo-białego kota do adopcji. Kot został znaleziony w Zielonej Górze na Osiedlu Piastowskim. Od ponad miesiąca przebywa u nas w domu lecz niestety nie może zostać na stałe, gdyż nie został zaakceptowany przez nasze dwa starsze koty. Emil (takie dostał imię) jest pod stałą opieką weterynaryjną. Został odrobaczony i wykastrowany. Weterynarz jego wiek określił na przedział od półtora do dwóch lat.

Wygląda na to, że Emil jest kotem po niełatwych doświadczeniach, bo bywa czasem płochliwy. Lecz jednocześnie "garnie się" do
ludzi. Coraz częściej "pakuje się" na kolana i domaga głaskania. Lubi bawić się zabawkami na sznurku.
Na pewno wymaga dużo ciepła, a jego sytuację w obecnym domu komplikuje fakt, że pozostałe koty wciąż reagują na niego agresją.
Myślę, że będzie dobrze czuł się w towarzystwie osób dorosłych, lub starszych dzieci. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt telefoniczny pod nr tel. 603 909 122 lub z Alternatywą Zielonogórską w dni powszednie w godz. 13-18.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Pt lis 23, 2012 12:28 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... nt_count=1

Pilna (do 27.11.2012) adopcja rudej koteczki z Koterii:
Całkiem spora ruda kotka :) Tak, nie myli Was wzrok - ruda samiczka kota europejskiego. Na razie przestraszona, przykula się przy dotyku, ale już po chwili zerka, gdzie jest ręka, która głaszcze.
Rokowania określające miziastość - dobre.

Klatka B1, nr ewid. 1631
Zabieg 20.XI, na ulicę wraca 27.XI.

Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lis 23, 2012 19:01 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Przedstawiam dwa okropnie rude i okropnie rozpieszczone maluchy. Z osieroconego miotu (matkę zabił samochód) uratowały się tylko cztery pisklaki: dwa rudzielce i dwie szylkretki - trójkę rodzeństwa zagryzły psy. Malce przez kilka dni walczyły o życie, ale udało się. Teraz mają ok. 3 mies., są odrobaczone, zaszczepione i kuwetkowe. Mają książeczki zdrowia. Wychowują się w stadzie innych kotów.
Obrazek

justyna_ebe

Od: Nie paź 17, 2004 16:00

Post » Czw lis 29, 2012 9:59 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Pilnie potrzebny wspólny DS -bo w tymczasowym obecnie mieszkają :? -Poznań cała Polska

Około 6-7 mies kocurki .
Obrazek
Obrazek
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt lis 30, 2012 22:55 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

viewtopic.php?f=1&t=147918&p=9425786#p9425786 zobaczcie historię tego kotka, dramat :(
Potrzebuje domek na cito, poczytajcie o nim, może ktoś pomoże temu biedakowi :(
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt gru 07, 2012 10:47 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

nieaktualne :wink:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Czw gru 13, 2012 15:09 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Rudy bez ogonka ze skrzywioną łapką w potrzebie z wątku viewtopic.php?f=13&t=149004

koko_ pisze:Co zrobić, kiedy w mroźny wieczór przychodzi pod drzwi kot i domaga się wpuszczenia do domu? Na dworze było już -12 i zapowiadało się na mniej. Kocisko po prostu stało na wycieraczce i darło się w niebogłosy. Wpuściłam rudzielca na ganek, dałam jeść, zaczął mruczeć i kichać. Okazało się, że nie ma ogona, a przednia łapka jest uszkodzona w stawie skokowym i "podwija" się przy próbach stawania na niej. Nie było żadnych wątpliwości - zwierz zostaje. Tylko co dalej? W domu niewychodzące koty z przeterminowanymi szczepieniami... Rudy został zainstalowany na ganku. Dostał pudełeczko ze swetrami koło kaloryfera, kuwetkę i nie miałam kompletnie pomysłu co dalej. Przepytałam już wszystkich znajomych, ale niestety nie udało się znaleźć miejsca nigdzie. Siedzi tak od 4 dni. Jadł jak szalony i spał, nie chciał wytknąć nawet nosa na dwór. Dzisiaj stracił apetyt i jest bardzo osowiały. Ożywia się tylko, jak u niego siedzę. Sytuacja nasza wygląda tak:
Nie możemy już zwlekać z wizytą u weta, a nie mamy na to kasy - to w tej chwili najważniejsze.
Nie mogę zatrzymać tego kota - mam 4 rezydentów, Igrasię na tymczasie i 2 psy, z których jeden nie uznaje przyjaźni kocio-psiej. Nie wchodzi w grę absolutnie wypuszczenie go na "wolność", nawet gdyby był zdrowy. Nie poradzi sobie zimą na wsi, gdzie kręci się mnóstwo psów, z tą bezwładną łapką. Nie skażę na śmierć kota, który sam do mnie przyszedł i poprosił o ratunek. Potrzebny dt, gdzie kot w lepszych warunkach będzie dochodził do siebie, a najlepiej oczywicie wspaniały ds...
Naprawdę serce mi się kraje i jestem załamana. Bardzo proszę, pomóżcie mi pomóc tej biedzie...

Z czeluści forumowych odgrzebałam stary bazarek, jutro coś do niego jeszcze dorzucę: viewtopic.php?f=27&t=128920

A oto bohater:

Obrazek
ImageShack.us

Obrazek

ImageShack.us
Obrazek
ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Pt gru 14, 2012 18:01 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Może tu znajdzie sie amator na takie biedactwo?

Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=149059
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt gru 14, 2012 19:43 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Biało-rudy, 1,5 roczny, pełnojajeczny kocurek Filemon z Siemianowic Śląskich szuka nowego domu.
Obrazek Obrazek Obrazek
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt gru 14, 2012 21:45 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

rudy przystojniak na cito potrzebuje dt/ds wątek tu viewtopic.php?f=1&t=149021&start=195
Obrazek,Obrazek,Obrazek
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Nie gru 16, 2012 15:47 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

PILNE!!!!!
WITAM poszukuje rudego lub bialo rudego kotka(płec nie gra roli ) jesli jest mozliwosc to z dowozem w okolice Kłodzka , Lądka Zdroju niestety mam nie sprawne aute żebym mogła jechać gdzieś dalej>
Cos o nas: nasza rodzina sklada sie z 2 dzieci (5lat i 2lata), yoreczka (ktory kocha koty)mnie i mojego meza.
Mamy domek na wsi - 2 pokoje kuchnia korytaz i lazienke, jesli trzeba wysle skan mojego dowodu i zdjecia domu , podpisanie umowy adopcyjnej nie stanowi problemu .
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz najlepiej prosze o kontakt : ja-stokrotka@wp.pl lub gg: 748170
tel 782641333-ciezko sie do mnie dodzwonic wrazie cos prosze napisac smsa postaram sie oddzwonic pozdrawiam Agata i Jacek Grzeszczuk.
Ostatnio edytowano Pt gru 28, 2012 22:24 przez agaciax, łącznie edytowano 1 raz

agaciax

Od: Nie gru 16, 2012 13:21

Post » Pt gru 28, 2012 17:31 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Piękny Rudolf szuka domu viewtopic.php?f=1&t=149112

Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro sty 02, 2013 15:35 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

]http://imageshack.us/a/img59/6622/040410007.jpg
NIEAKTUALNE
Oto Rudolf - Valentino
weź adoptuj go dziewczyno.
Futro miękkie, kolor jaki-
się nie trafi drugi taki !
Będzie kochać należycie,
weź go i zmień w bajkę życie.

Rudolf z Warszawy - mieszaniec maincoona , zadbany, prawdopodobnie 10 kg wagi 8O , scenariusz - córka białaczka - oddać kota itd.

Tu link do wątku Rudolfa :
viewtopic.php?f=13&t=149604
cytuję post od właścicielki :roll: kontakt do kota na wątku, pisać do : Neigh, bądź : kotkins
WITAM. PROSZĘ O POMOC!!!!!
MAM KOTA 3,5 LETNIEGO KOCURA RUDEGO RUDOLFA MIESZANKĘ MAICUNA Z DACHOWCEM I MUSZĘ GO ODDAC NAJLEPIEJ W DOBRE RĘCE. ROBIĘ TO NIECHĘTNIE BO JA KOCHAM ZWIERZĘTA I ZAWSZE DOZYWALY U MNIE SEDZIWEGO WIEKU ALE TERAZ NIEMAM WYJSCIA Z POWODU CHOROBY CORKI.
MOJA CORKA W ZESZLYM ROKU ZACHOROWALA NA BIALACZKE JEST W TRAKCIE LECZENIA I NIESTETY PANI DOKTOR POWIEDZIALA ZE KOTA NIE MOZE BYC W DOMU PONIEWAZ KOT PRZENOSI DUZO BAKTERII I ZARAZKOW WYNOSZONYCH Z KUWETY. NADODATEK RUDOLF CZASAMI SKACZE NA MNIE I NA NIA I GRYZIE WIEC NIE MOGE RYZYKOWAC, ZDROWIE MOJEGO DZIECKA JEST WAZNIEJSZE NIZ KOT.
PROBOWALAM GO ODDAC KOMUS ZNAJOMEMU ALE NIESTETY NIE UDALO MI SIE NIC ZALATWIC WIEC JESTESCIE MOJA OSTATNIA DESKA RATUNKU.
PROSZE POMOZCIE MI BO INNACZEJ BEDE MUSIALA GO USPIC. RUDOLF JEST WYKASTROWANY.

Cuuudnyyy kooot.
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon mar 04, 2013 12:34 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 2 razy
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 17, 2013 10:23 Re: CZERWIENIAMI MALOWANE, czyli wątek rudzielców;]

Piękny rudy kocur, w Sylwestra jak się wydaje stracił swój dom, "właścicielka" zadzwoniła po SM, twierdząc że znalazła dzikiego kota.
Obrazek
Sylwester jest super zadbany, i całkowicie oswojony, ale Pańci się najwyraźniej znudził. W schronisku dostał szoku, poddał się całkowicie.
Teraz jest na DT, stracił nabiał ale za to humor mu wrócił.
To wspaniały młody (ok 9 miesięcy) kocur, delikatny i dyskretny.
Chodzi na paluszkach, prawie go nie widać.
Chyba najszczęśliwszy byłby jako jedyny kot, ale w towarzystwie też umie się zachować.
Obrazek
Czeka na nowego właściciela, takiego który go już nie opuści.
Kontakt do DT: 607332996 albo krist7@wp.pl
Obrazek

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

[poprzednia][następna]