Śląsk- Żory i okolice.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 28, 2012 14:50 Śląsk- Żory i okolice.

Witam, po długich namysłach i wertowaniu rożnych tematów z kotami do adopcji, zdecydowałem, że przygarnę jakiegoś kota i dam mu szansę na lepszą przyszłość :wink: Tylko nie zauważyłem żadnego tematu z moich okolic, a niestety jestem ograniczony, gdyż nie posiadam samochodu. Jedynie pozostaje komunikacja miejska, a to raczej kiepska opcja. Oczywiście jeśli ktoś by był skłonny dowieść kota np. z Jastrzębia, Rybnika itp. to oczywiście nie ma problemu, tylko jak pisałem, sam niestety nie mogę pomóc.

Moje oczekiwania co do kotka, to wiek: 1-2lat, może być i młodszy, ale fajnie by było jak by był już po sterylizacji :oops:

Pozdrawiam

united90

Od: Pt wrz 28, 2012 14:25

Post » Sob wrz 29, 2012 0:53 Re: Śląsk- Żory i okolice.

Podrzucę :) Powodzenia w szukaniu :ok:
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Nie wrz 30, 2012 12:33 Re: Śląsk- Żory i okolice.

Tu jest kawaler z Jastrzębia:
viewtopic.php?f=1&t=142639&start=375

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie wrz 30, 2012 21:18 Re: Śląsk- Żory i okolice.

MaybeXX pisze:Tu jest kawaler z Jastrzębia:
viewtopic.php?f=1&t=142639&start=375

Tak moj maly Pragonik vel Czesiu bo na to imie reaguje -jest do wziecia.Jesli szukasz kotecka ktory lubi sie przytulac i spac z czlowiekiem to trafiles dobrze.
Kotek jest pod kontrola weterynarza od urodzenia.Lubi psy i inne koty,kroliczki tez mu nie straszne !

Ma ok 4mc. Moge zaplacic jak wroce z Niemiec za ok 4 tyg za jego kastracje.

Mozemy kociaka dowiezdz na miejsce.Bedzie duzym kotem ma cos z maine coona tak po moich obserwacjach i P.weta nam sie wydaje.

W czwartek wracam do Niemiec wiec potrzebuje szybkiej odpowiedzi.Pozdrawiam.
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Nie wrz 30, 2012 22:19 Re: Śląsk- Żory i okolice.

wercia, zerknąłem w Twój temat i na zdjęcia i kocurek się sympatyczny wydaje :) ale, no właśnie ale. Nie mam większego doświadczenia z kotami, co prawda też przygarnąłem już takiego jednego kota z adopcji (exotyk), ale to tylko załatwiłem adopcję, a kot dla siostry, która nie mieszka ze mną. Pomagam co prawda przy nim, ale to nie to samo, co przebywać z nim 24h na dobę i się nim zajmować, a w momencie kiedy go wziąłem miał 4 lata, także już był trochę odchowany. Ten Twój kocurek jest młodziutki i mówiąc szczerzę trochę się boję, że nie dam sobie z nim rady. Nie chodzi mi tutaj o jakieś psocenie czy coś w tym rodzaju, bo wiem że to domena kotów i ją akceptuję, ale takie rzeczy jak kuwetkowanie czy np. w pełni poświęcenie czasu dla tak młodego kota, a wiadomo jak to teraz jest, czasem doba jest za krótka :wink:

Napisz może coś więcej o kocurku, jak Ty to widzisz, czy np. kuwetkuje?

Pozdrawiam.

united90

Od: Pt wrz 28, 2012 14:25

Post » Nie wrz 30, 2012 22:35 Re: Śląsk- Żory i okolice.

http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,roc ... 86751.html

To jest mój podopieczny :)
Kocurek, wykastrowany, pieszczoch umiejący korzystać z kuwety :)
Transport nie jest problemem, kotka mogę przywiezc

Warto może także zajrzeć tutaj adopcje/szukaj.php?w=12

Maglis

Od: Sob paź 08, 2011 7:24

Post » Wto paź 02, 2012 12:47 Re: Śląsk- Żory i okolice.

Jak najbardziej kuwetkuje. W nocy śpi w łóżku wiec przynajmniej nie gania po nocy.Lubi przebywac z czlowkiem.Domaga sie san kontaktu.
Nie niszczy mebli bo korzysta z drapaka.Wywala czasami ziemie z kwiatków ale jak ma swoje pileczki to tego nie robi.
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Wto paź 02, 2012 19:30 Re: Śląsk- Żory i okolice.

To ja poreklamuję zabrzańskie, niestety, schroniskowe piękności

Obrazek

"Julcia poz.k-1938 to młoda kotka, która do naszego schroniska trafiła 8 lipca 2012 roku, ponieważ jej właściciel nie mógł się nią zajmować. Kotka jest oswojona, była w mieszkaniu i jest prawie zawsze chętna na pieszczoty."

Obrazek

"Arni poz.k-2004 to około 5 miesięczny kocurek, który do naszego schroniska trafił 24 września 2012 roku wraz z czterema innymi kotkami. Arni to oswojony kotek, lubi bawić się z innymi kotami i oczywiście też z ludźmi :)"

Obrazek

"Aduś poz.k-2007 to około 5 miesięczny kocurek, który do naszego schroniska trafił 24 września 2012 roku wraz z czwórką innych kotków. Aduś jest bardzo miłym kotkiem, można przy nim właściwie wszystko zrobić, lubi tulić się do ludzi i zgadza się z innymi kiciusiami."

Jeśli chodzi o transport, to zawsze jakiś na forum się skombinuje ;)

mlsla

Od: Sob gru 03, 2011 17:44

Post » Wto paź 02, 2012 21:52 Re: Śląsk- Żory i okolice.

w Tychach też są małe cuda viewtopic.php?f=13&t=145524 :1luvu:

mlsla

Od: Sob gru 03, 2011 17:44