Leon już w nowym domu :) Dziękiujemy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2012 7:55 Leon już w nowym domu :) Dziękiujemy!

Witam,
życiowa sytuacja zmusiła mnie do podjęcia tej decyzji - szukam dla swojego Leona nowego domu..
Coś o nim:
Leon może mieć około 3 lat, u mnie spędził ostatnie dwa, a został adoptowany od Fundacji Animalia. Oczywiście jest wykastrowany. Jest w pełni ukształtowaną osobowością, więc nowy dom musi akceptować go takim jakim jest.
Ogólnie przyjacielsko nastawiony do wszystkich ludzi, wita się z gośćmi mizianiem po nogach, ale potem zachowuje dystans.
Z domownikami dogaduje się "na poziomie", ale potrafi pokazać pazurki i dlatego uważam, że nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. Nie jest typem miziaka, na głaskanie to ON musi wyrazić chęć i zgodę, alekiedy już tak się stanie jest przesłodki. Ma swoje rytuały i przywyczajenia,jak np. "zakopywanie" miski z jedzeniem, wszelkich talerzy zostawionych na stole itp, picie napojów z kubków itd.
Ma swoją ulubioną karmę, której pozostały zapas przekażę razem z nim.
Leon oczywiście korzysta bezbłędnie z kuwety,nigdy nie zostawił nigdzie niespodzianki. Jest w 100% zdrowy, tylko czasowo na przełomie wiosna/lato, jesień/zima miewa problemy z puchnącym okiem, ale wystarcza wtedy jeden zastrzyk, żeby pozbyć się problemu.
Szukam dla niego domu odpowiedzialnego, który nie będzie oczekiwał po kocie posłuszeństwa na miarę Szarika, a pozwoli mu po prostu być sobą. Nie muszę chyba dodawać, że zabezpieczenie okien to podstawa, a i dom raczej niewychodzący (kot typowo kanapowy). Nad adopcją będzie czuwać osoba z fundacji Animalia, wymagam podpisania umowy adopcyjnej.
Nie wiem jak zareaguje na inne zwierzęta, ale raczej łatwo adaptuje się do nowych warunków.
Leon zabiera ze sobą do nowego domu wszystkie swoje sprzęty, więc nie martwcie się o wyprawkę.

MAM CZAS DO KOŃCA WAKACJI, po tym terminie będziemy potrzebować domu tymczasowego!

Wszelkich dodatkowych informacji udzielam tutaj lub mailowo: kinjeloo@wp.pl
poniżej zdjęcia kocurra
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lip 19, 2012 14:26 przez kinjeloo, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek
...w pogoni za niedoścignionym...

kinjeloo

Od: Pt lip 09, 2010 13:22

Post » Pt cze 29, 2012 12:16 Re: Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu..

Prynajmniej podaj w tytule miasto gdzie jest kocurek :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Wto lip 03, 2012 11:04 Re: [KONIN] Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu..

nikt nie intesuje się Leonem, ato taki piękny kociak!! podnoszę do góry
Obrazek

kinjeloo

Post » Wto lip 03, 2012 13:50 Re: [KONIN] Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu..

Przyznaje kot z charakterem :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Wto lip 03, 2012 16:25 Re: [KONIN] Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu..

Leon , u mnie był Lasher to przepiękny kot! Znam jego zwyczaje z tego okresu. Pierwszy , który mnie zachwycał to zaganianie kociaków , zachowywał się wtedy jak pies pasterski dbający o powierzoną trzódkę. Drugi to wspomniane już zakopywanie miski z pozostałym jedzeniem. Zapobiegliwy, dbający Lasher! Wszędzie był pierwszy, ciekawski i wścibski! Zero lęku i stresu. Trafił do mnie jako niewykastrowany koci młodzieniec , nigdy jednak nie osikał niczego , taki elegant! A mógł! Oprócz niego i 4 maluchów były dwie kocie panienki jeszcze nie wysterylizowane.

Teraz Leon to już stateczny kocurek , ale kocie figle zapewne ciągle mu w główce. :lol:Dodam tylko , że z tym kotem nie będzie nudy. :lol:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Wto lip 03, 2012 19:50 Re: [KONIN] Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu..

Po takich reklamach kocurek powinien szybciutko znaleźć dom :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Czw lip 05, 2012 12:56 Re: [KONIN] Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu..

No i co ze słodkim rudaskiem :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Czw lip 05, 2012 16:39 Re: [KONIN] Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu..

jest małe zainteresowanie, zobaczymy co z tego wyniknie :)
Obrazek

kinjeloo

Post » Czw lip 05, 2012 17:05 Re: [KONIN] Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu..

Leon PILNIE szukadomu choćby tymczasowego!! Sytuacja w domu się pogarsza (moja mama,do której zmuszona byłam się wprowadzić nie toleruje kotów), ciągłe kłótnie i awantury spowodowały, że skrócił się czas na wyprowadzkę kociaka...
Mamy dwa tygodnie. Proszę o pomoc.

A ci "zainteresowani" wycofali się kiedy usłyszeli o umowie adopcyjnej...ehh
Obrazek

kinjeloo

Post » Czw lip 05, 2012 17:38 Re: [KONIN] Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu.. PIL

Czas wakacyjny nie sprzyja adopcjom. To zrozumiałe. Może jednak jest szansa dla Leona?

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt lip 06, 2012 7:12 Re: [KONIN] Biało-rudy z charakterem - Leon szuka domu.. PIL

Jeszcze raz proszę o pomoc, sytuacja w domu coraz bardziej się zagęszcza. Mama zagroziła, że sama znajdzie sposób żeby się kota pozbyć. Jestem pod ścianą,Leon musi szybko znaleźć dom tymczasowy!
Obrazek

kinjeloo

Post » Pt lip 06, 2012 13:42 Re: [KONIN] [POZNAN] Leon szuka domu.. PILNE!!!

A Fundacja Animalia nie ma obowiązku zająć się kociem, skoro musi zostać oddany z adopcji?
Przecież to chyba było w umowie adopcyjnej?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt lip 06, 2012 13:44 Re: [KONIN] [POZNAN] Leon szuka domu.. PILNE!!!

jutro kociak jedzie do domu tymczasowego. Dziękuję zaangażowanymw pomoc!
Obrazek

kinjeloo

Post » Pt lip 06, 2012 18:55 Re: [KONIN] [POZNAN] Leon szuka domu.. PILNE!!!

No nareszcie :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Post » Pt lip 06, 2012 18:58 Re: [KONIN] [POZNAN] Leon szuka domu.. PILNE!!!

Ufff...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[następna]