Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw cze 21, 2012 21:44 Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Poproszono mnie o pomoc w sterylizacji 2 młodych kocic(sytuacja finansowa właścicielki jest makabrycznie trudna),tymczasem oto co zastałam:
5 dorosłych,niewysterylizowanych,zarobaczonych,wyniszczonych kocic
9 kociątek :cry: jak wyżej
1 kocurka-seniorka
Wszystkie koty mają świerzba usznego.
Jedna z kocic niedawno poroniła,coś niedobrego się z nią dzieje :(
Mnie stać jedynie na sterylkę 2 kocic,i to jeśli znajdę lubelskiego weta,który zgodzi się na "promocyjną" cenę zabiegu...
Oczywiście gmina odmówiła jakiejkolwiek pomocy :evil: :evil: :evil:
Błagam o pomoc,radę,cokolwiek...
A oto kocia rodzina
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

agastra

Od: Czw sty 05, 2012 17:16

Post » Czw cze 21, 2012 21:53 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

:( Ło matulu
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw cze 21, 2012 21:53 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Obrazek
By agastrac at 2012-06-21
Obrazek
Obrazek

agastra

Post » Czw cze 21, 2012 21:56 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Obrazek
Obrazek

agastra

Post » Czw cze 21, 2012 22:48 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Do adopcji nadaje się jedna 2-letnia kotka(z ostatniego zdjęcia) i cztery 4,5 miesięczne kotki.
5 kociaczków ma zaledwie kilka dni.
Pozostałe dorosłe koty Pani chciałaby zatrzymać (po sterylizacji towarzystwa).
Raczej nie mogę zawieść kocice na sterylkę nieodrobaczone,a Pani ma jeszcze 3 psiaki...
Koszty odrobaczenia całej gromadki będą ogromne :oops:
Z drugiej strony kocice w każdej chwili znowu mogą być w ciąży

agastra

Post » Czw cze 21, 2012 23:38 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

agastra, spróbuj skontaktować się z Kasią D. ona zna wetów, którzy taniej sterylizują jej fundacyjne Koty. może uda się obniżyć koszty zabiegów. radami mogłyby pewnie służyć dziewczyny z wątku Lubelskie Tymczasy.
ja mogę jedynie kciukować nałęczowskim Biedom :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt cze 22, 2012 11:47 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Mogę wysterylizować kocice po 80 zł za zabieg dzięki puławskiej fundacji Przyjazna Łapa :dance2:
Idealnie byłoby gdyby maluchy szybko znalazły dom,zaraz zabieram się za ogłoszenia
Najbardziej teraz martwi mnie kocica,która kilka dni temu poroniła,koniecznie powinien zobaczyć ją wet,ale nie mam już na to pieniędzy :cry: :cry:
To jest ta kotka:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

agastra

Post » Pt cze 22, 2012 12:11 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Proszę kocicę zabrać ze sobą (jak będzie Pani zawozić inne kocice do sterylizacji) to nasz weterynarz zobaczy ją i poradzi co dalej (bez opłaty).
Fundacja Po Ludzku Do Zwierząt - Przyjazna Łapa

przyjaznalapa

Od: Pt cze 22, 2012 12:03

Post » Pt cze 22, 2012 22:52 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

przyjaznalapa :1luvu:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob cze 23, 2012 20:24 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Nadal czekam na tel od Pań na kiedy mam umówić weterynarza...

agastra

Post » Sob cze 23, 2012 21:05 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Ja mam po 70 z przechowaniem 7-8 dni
Gmina Nałęczów na 100% ma na to fundusze, bo sama im wystawiałam notę obciążeniową za odłowienie dwóch kotów po zmarłym z terenu ich gminy.
I zapłacili.
Koty po sterylizacji poszły do adopcji :)
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob cze 23, 2012 22:09 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

Gmina wystosowała oficjalną notatkę do Fundacji Przyjazna Łapa-byli u tej Pani,według nich te koty nie potrzebują pomocy :evil:
Ja znam sytuację tej rodziny-nie będę o tym pisała na forum.Wiem też że Pani wielokrotnie zwracała się do gminy o pomoc w sterylizacji.
Oczywiście gmina ma fundusze-tyle że odmawiają prywatnym osobom,które dobrze zresztą znają prywatnie.
Moja sąsiadka za własne pieniądze kupiła klatkę-pułapkę,za własne pieniądze sterylizuje kocice,psiaki oczywiście też (sama ma ich 7-8),
przed wyborami burmistrz obiecał jej,że będą fundusze,teraz usłyszała,że pieniędzy nie ma.
Przecież weszła nowelizacja-pieniądze muszą być na te cele!!!
A co mają robić te kobiety jak im się odmawia i upokarza ?
Cała ta sprawa jest tak bulwersująca ,że za przeproszeniem ,szlag mnie trafia.
W sklepach w centrum ludzie od kilku tygodni podpisują się pod " prośbą do burmistrza" o pomoc w sterylizacji-z tego co widziałam podpisów jest mnóstwo !
Pani Kasia D. ja wiem,że Pani nigdy nie odmawia pomocy kotom,ale nie chciałam prosić Panią o pomoc jeszcze i w tej sprawie(żeby nie było,że jak problem z kotem to zawsze dzwonię do Pani :oops: )

agastra

Post » Nie cze 24, 2012 4:54 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

agastra pisze:5 kociaczków ma zaledwie kilka dni.

ja bym się w tej sytuacji zdecydowała na eutanazję. Także żeby nie zabierać innym szansy na dom i odciążyć właścicielkę, która będzie się musiała maluchami opiekować, co także kosztuje.

Gmina wystosowała oficjalną notatkę do Fundacji Przyjazna Łapa-byli u tej Pani,według nich te koty nie potrzebują pomocy

mam nadzieję, że nie znaczy to, że jej nie dostaną... :(

chętnie zrobię wydarzenie - zbiórkę na Facebooku, tylko na konto której organizacji? Jestem przekonana, że uda się uzbierać potrzebną sumę.

trzymam kciuki, żeby udało się pomóc :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie cze 24, 2012 8:06 Re: Dramat kociej rodziny z Nałęczowa-potrzebna pomoc !!!

agastra, damy radę.
Ile jest kocic do sterylizacji na już ( niekarmiacych)?
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

[następna]