Pusia przejechana kosiarką!Łapeczka amputowana :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 26, 2012 19:56 Pusia przejechana kosiarką!Łapeczka amputowana :(

Kolejny kociak trafił w łapy zwyrodnialca, który skrzywdził Go z premedytacją!!!

Dzisiaj 8.6 łapeczka została amputowana, nie udało sie jej uratować chociaż do końca walczyliśmy :(

Pusiu przepraszam Cię! :(

Pusia to młodziutka, śliczna koteczka, bardzo ufna w stosunku do człowieka, chętna na pieszczoty...az do zeszłego czwartku 24.5 :(

Pusia została pocięta żyłkową kosiarką, ktoś zrobił to z premedytacja w 100%!!!

Opis :Kot po rozległym urazie złamania kości promieniowej i łokciowej lewej z przemieszczeniem odłamów, liczne rany cięte poprzeczne tkanek miękkich kończyny piersiowej lewej i kończyny miednicznej lewej ( przecięcie skóry, mięśni, ścięgien , naczyń krwionosnych i nerwów ) Charakter ran wskazuje na uraz powstały w wyniku kontaktu z kosiarką/podkaszarką żyłkową

Pusia jest juz po operacji, czuje się na szczęście dobrze. Nie ma pewności czy uda się uratować przednią łapeczkę...ale walczymy!

W wyniku małego śledztwa doszłyśmy, że w okolicy gdzie znalezliśmy Pusię przywatna firma kosiła teren pewnej firmy, udało się nam skontaktowac z bardzo chamskim właścicielem firmy koszącej, dopiero informacja o zgłoszeniu sprawy min na policję, facet spuścił z tonu, po niedzieli ma się do nas odezwać w tej sprawie. Na pewno nie odpuścimy tego!

Operacja i koszty leczenie, pobytu do wczoraj rana wynosza już 426,24 zł

Jeżeli ktoś będzie mógł nam pomoc w leczeniu, zakupie puszek do lecznicy będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc, sami nie damy rady :(

Gab.Weter. Chiron
Bielsko Biala, Wapienna
z dopiskiem : Pusia

76 1050 1070 1000 0090 7123 0776

FB proszę rozsyłajcie

http://www.facebook.com/#!/events/41958 ... ser_joined

OPIS Z 1 WIZYTY:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano Pt cze 08, 2012 12:02 przez BUDRYSEK, łącznie edytowano 6 razy
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Sob maja 26, 2012 20:17 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

o jezusie slodki :cry: :cry: :cry:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Sob maja 26, 2012 20:26 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

Brak słów po prostu. :twisted:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob maja 26, 2012 20:27 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

Jaka Pusienka jest sliczna i kochana, widac, ze pomimo cierpienia i zabiegow wciaz ufa czlowiekowi....

Nie mam juz slow na ludzkie barbarzynstwo i znieczulice... :evil: :(

Zaznaczam watek Pusi i prosze o delikatne glaski ode mnie dla kotuni.
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Sob maja 26, 2012 20:42 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

:cry:
Trzymaj się Pusiulko, zdrowiej malutka. Głaski przesyłam.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Sob maja 26, 2012 20:54 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

...................... :(
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob maja 26, 2012 21:20 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

Trzymaj się Pusiaczku :1luvu:

izaz

Od: Czw gru 04, 2008 0:16

Post » Sob maja 26, 2012 21:24 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

Biedna malutka, tyle cierpienia. Oby udało się łapki uratować. Okropne złamania. Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob maja 26, 2012 22:06 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

.........................aż mnie ciarki przeszły .....................................
Kup-Sprzedaj-Adoptuj KOTA:
Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------

zuszka

Od: Śro wrz 21, 2011 18:45

Post » Sob maja 26, 2012 22:12 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

Biedulka :cry:
Zabiłabym gnoja :!: :!: :!: :!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob maja 26, 2012 22:19 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

Co za obrzydliwy, wredny, powalony gnojek z tego kogoś. Może zróbcie koteczce na FB wydarzenie? Dużo ludzi zainteresowało się Maćkiem i przelało pieniądze, może tak samo pomogą Pusi?

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Sob maja 26, 2012 22:26 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Sob maja 26, 2012 22:45 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

BUDRYSEK pisze:FB PROSZE ROZSYŁAJCIE

http://www.facebook.com/#!/events/41958 ... ser_joined

zamieściłam na stronie Maćka, tam jest dużo ludzi, powinni się więc pojawić u Pusi.

maneki

Post » Sob maja 26, 2012 23:01 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

Tak sobie myślę, nie dało by się zmusić firmy, lub pracownika do pokrycia kosztów?
Pod groźbą zrobienia opinii firmie? Powołać się na ustawę o zwierzętach? Zagrozić prokuratorem?
Wziąć "obdukcję" z datą i faktury od weta i zadziałać w tą stronę?
Wiadomo co się stało, wiadomo, że tego dnia firma tam kosiła, wiadomo że kot sam nie podejdzie pod kosiarkę.
Można też poinformować zleceniodawcę, co się stało, podczas wykonywania usługi przez zleceniobiorcę.

Mnie się parę lat temu udało wydobyć od winowajcy pokrycie kosztów leczenia skopanej kotki. Tyle, że się zaparłam, nie ustąpiłam i miałam świadków, którzy chcieli zeznawać.

Winowajca powinien odpowiadać za swoje czyny, pracownik reprezentuje firmę w godzinach swojej pracy.

Wielkie :ok: :ok: :ok: za koteńkę!

FB oczywiście udostępniam.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob maja 26, 2012 23:07 Re: Dlaczego mnie skrzywdził? :( Kolejny zwyrodnialec! w tra

phantasmagori pisze::cry:
Tak sobie myślę, nie dało by się zmusić firmy, lub pracownika do pokrycia kosztów?
Pod groźbą zrobienia opinii firmie? Powołać się na ustawę o zwierzętach? Zagrozić prokuratorem?
Wziąć "obdukcję" z datą i faktury od weta i zadziałać w tą stronę?
Wiadomo co się stało, wiadomo, że tego dnia firma tam kosiła, wiadomo że kot sam nie podejdzie pod kosiarkę.
Można też poinformować zleceniodawcę, co się stało, podczas wykonywania usługi przez zleceniobiorcę.

Mnie się parę lat temu udało wydobyć od winowajcy pokrycie kosztów leczenia skopanej kotki. Tyle, że się zaparłam, nie ustąpiłam i miałam świadków, którzy chcieli zeznawać.

Winowajca powinien odpowiadać za swoje czyny, pracownik reprezentuje firmę w godzinach swojej pracy.

Wielkie :ok: :ok: :ok: za koteńkę!

FB oczywiście udostępniam.

To dobry, i jak sądzę, realny do zrealizowania pomysł.

maneki

[następna]