Mieszaniec persa ZDZISŁAW - juz w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 23:21 Mieszaniec persa ZDZISŁAW - juz w DS!

Zdzisław to ok 6-cio letni mieszaniec persa. Jest już wykastrowany.
Trafił do schroniska po śmierci ukochanego Pana, który był całym jego światem! Rodzina wywaliła Zdzislawa na ulice, bo przecież "jakoś sobie poradzi" ... Niestety Zdzisław sobie nie poradził. Co było do przewidzenia.

Zdzisław jest z tych kotów, które po prostu umierają w schronisku. Najpierw zaczynaja sie koltunic, potem chorowac, potem przestaja jesc, a potem po prostu nikna w oczach ... Z depresji, smutku, zgryzoty, tesknoty za swoim czlowiekiem.

Dlatego poszukujemy dla Zdzislawa DT/DS w trybie PILNYM!!! Jest on dorodnym, wielkim kociskiem o niesamowicie lagodnym, dobrym charakterze. Jest ulubiencem wszystkich, i pracownikow, i wolontariuszy. Wlasnie ze wzgledu na to, ze jest taki kochany i rozumny.
W kociarni na poczatku sobie kompletnie nie radzil, inne koty go bily. Potem sie rozchorowal (koci katar), zapewne w wyniku stresu. Teraz juz jest zdrowy i juz sobie lepiej radzi. Ale nadal agresorom po prostu schodzi z drogi. Do czlowieka lasi sie jak pies (choc nie wiem, czy takie porownanie zostanie mi wybaczone na forum kociarzy ;) ).

Nie mam jego dobrych zdjec, jest jednak jeden filmik, na ktorym (gdzies od polowy) wystepuje na raczkach kierowniczki schroniska zapraszajacej na SPACER PRZYJAZNI.

http://www.youtube.com/watch?v=zhSfX19a ... re=related

Kontakt w sprawie adopcji Zdzisława:
"OTOZ Animals" Schronisko dla Bezdomnych Zwierzat
ul. Hermanowska 24
83-200 Starogard Gdanski
tel. (58) 56 099 31
e-mail: psykoty@wp.pl
Ostatnio edytowano Sob maja 12, 2012 13:51 przez ilonajot, łącznie edytowano 1 raz
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Czw maja 10, 2012 5:13 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

Ale śliczności :1luvu:! I jaki spokojny. Nie rozumiem czemu już dawno ktoś przychodzący do schronu po kota nie zakochał się i nie wziął go.
Ale napiszcie może o problemach - nie lubi się czesać? Posikuje lub kupczy? Wymaga leczenia? Ma testy FIV/FeLV? Bo to będzie ważne dla potencjalnego DT czy DS.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 10, 2012 6:10 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

Ja tam o kotach z takim charakterem mówię "spsiałe" i jakoś nikt mi jeszcze afrontów z tego powodu nie robił:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw maja 10, 2012 6:12 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

Neigh pisze:Ja tam o kotach z takim charakterem mówię "spsiałe" i jakoś nikt mi jeszcze afrontów z tego powodu nie robił:-)

Mało go widać.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw maja 10, 2012 9:33 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

Przepiękny :1luvu: napewno znajdzie szybko domek tylko porób mu jakieś fotki
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw maja 10, 2012 10:00 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

Jejku, jaki cudowny kot :1luvu:

Koniecznie potrzebne są ładniejsze zdjęcia.

Tu wstawiam to, co wyodrębniłam z filmiku, ale to nie sa dobre zdjęcia adopcyjne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw maja 10, 2012 10:03 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

Świetny misiu. :1luvu:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw maja 10, 2012 11:55 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

Jakby znalazł się DT to pewnie by szybciej znalazł się DS, trzeba zrobić kociowi piękniejsze fotki chociaż dla mnie jest piękny i na tych a do tego super charakter trzeba go wrzucić na wątek persolubnych :kotek:
Obrazek

Goyka

Post » Czw maja 10, 2012 12:21 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

Alienor pisze:Ale śliczności :1luvu:! I jaki spokojny. Nie rozumiem czemu już dawno ktoś przychodzący do schronu po kota nie zakochał się i nie wziął go.
Ale napiszcie może o problemach - nie lubi się czesać? Posikuje lub kupczy? Wymaga leczenia? Ma testy FIV/FeLV? Bo to będzie ważne dla potencjalnego DT czy DS.

w schronisku bardzo dobrze ida adopcje psow, natomiast kotow tak sobie ... poza tym ludzie biora na ogol koty mlodsze, 6 lat to juz duzo :(
nie wiem, czy go probowano czesac ;) wiec nie wiem, czy lubi. nie posikuje i nie kupczy ;) zalatwia sie grzecznie do kuwety. on w ogole jest bardzo grzeczny!
co do leczenia, to uszy byly w fatalnym stanie, ale byly leczone, albo nadal sa w trakcie leczenia.
FIV/FELV - musze dopytac.
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!

ilonajot

Post » Czw maja 10, 2012 12:23 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

kordonia pisze:Jejku, jaki cudowny kot :1luvu:

wiem, ze sa potrzebne. problem w tym, ze ja tam nie jestem na miejscu! i juz nie dojezdzam, wszystko robie teraz zdalnie. prosilam wolontariuszke, to mi przyslala, ale bardzo bardzo kiepskie :( jeszcze gorsze niz te z filmiku ...

ilonajot

Post » Czw maja 10, 2012 12:25 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

ilonajot pisze:
kordonia pisze:Jejku, jaki cudowny kot :1luvu:

wiem, ze sa potrzebne. problem w tym, ze ja tam nie jestem na miejscu! i juz nie dojezdzam, wszystko robie teraz zdalnie. prosilam wolontariuszke, to mi przyslala, ale bardzo bardzo kiepskie :( jeszcze gorsze niz te z filmiku ...

ilonajot

Post » Czw maja 10, 2012 12:45 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

Zaoferowałam DT Zdzisławowi na wątku Fiony, co tutaj też powtarzam. Daję tylko do przemyślenia temat zaszczepienia Biocanem, bo ja miałam grzyba w domu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw maja 10, 2012 13:56 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

spinca pisze:Zaoferowałam DT Zdzisławowi na wątku Fiony, co tutaj też powtarzam. Daję tylko do przemyślenia temat zaszczepienia Biocanem, bo ja miałam grzyba w domu.

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

cudownie, Ilona pogadaj z kierowniczką, żeby obydwa koty naraz wyciągnąć to pojadą jednym transportem do Warszawy. Musimy tylko zrobić zrzutę na paliwo i znaleźć chętnego który jest zmotoryzowany 8)
Obrazek

Goyka

Post » Czw maja 10, 2012 18:01 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

to i tu napisze - jak się wszytsko dogra to TZ dowiozlby i Zdzislawa wraz z Fiona (na watku Fiony mnie ubieglas i zapytalas zanim napisalam)
7ksiezyc

Post » Czw maja 10, 2012 19:02 Re: Mieszaniec persa ZDZISŁAW - schron Starogard Gdański

No widziałam właśnie :wink:
Dla kota byłoby super gdyby się to udało sprawnie przeprowadzić. I jak szybko! Fajnie, bo każdy dzień w schronie jest stracony, niestety.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

[następna]