szukam spokojnej kotki-znaleziona

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 24, 2012 12:03 szukam spokojnej kotki-znaleziona

Pomimo długiego leczenia odeszła moja kicia Poziomka. Ponieważ nie chcę żeby kocurek Kleksik długo był sam, poszukuję kotki do adopcji. Najlepiej gdyby miała podobny charakter do poprzedniej kici: spokojna, łagodna, lubiąca dużo spać, ugniatać człowieka. Kicia nigdy nie drapała i nie gryzła, spała w łóżku, lubiła siedzieć na kolanach i być noszona na rękach. Idealnie byłoby gdyby umaszczenie też miała podobne (szylkret z białym) ale nie jest to warunek.
Oferuję dom z zabezpieczonymi oknami i balkonem, karmę Royal Canin i Applaws, dbanie o zdrowie kota.
Ostatnio edytowano Nie lut 26, 2012 20:47 przez Morela80, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Pt lut 24, 2012 12:08 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

bardzo współczuje :cry:
co myślisz o mojej Lusi ? malutka drobniutka ,buro biała z zielonymi oczami ,spokojna ,nieupierdliwa ,nieufna niestety do ludzi których niezna.
Śpi na podusi przy buzi .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt lut 24, 2012 12:17 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

viewtopic.php?f=13&t=86564&start=0 tu sa kicie w umaszczeniu podobnym do Twich preferencji
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt lut 24, 2012 12:25 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

Może Kuleczka z dt smarti? Tak długo czeka na domek.... jest biało-czarna, więcej ma czarnego, ale bardzo kochana, łagodna i spokojna pieszczoszka, bez problemu dogaduje się z innymi kotami.

viewtopic.php?f=1&t=137918&start=0

Mogę wysłac więcej i fajniejszych fotek na maila, jeśli się spodoba :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I oczywiście kotunia , wraz z innymi kotuchami, jest do obejrzenia w Warszawie. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 24, 2012 12:27 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

No tak Marzenia ...ja taka moło rozgarnięta jestem :evil: choć o Margolci pomyślałam (ale ona chyba jeszcze nie adopcyjna)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt lut 24, 2012 12:31 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

I jeszcze proponuję Sonię z dt u joanna3113 - cudowna kicia, troszkę nieśmiała, ale dogaduje się z innymi kotami bez problemu i lubi ich towarzystwo byleby nie było ich zbyt dużo. Spokojna, łagodna... jest obecnie w Szczytnie, ale transport jest mozliwy do warszawy regularnie raz na dwa tygodnie więc to nie problem.
Jest śliczna, kolorowa :wink:
viewtopic.php?f=1&t=137765&start=0
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 24, 2012 12:36 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

Mam roczna kotkę na wydaniu, biała z burym, zielone oczy. Bardzo proludzki charakter, może nie schodzić z kolan, śpi w łóżku, może nawet spać na głowie, jeśli człowiek sobie zażyczy ;) Właściwie to jedynie człowiek i miska potrzebne jej są do szczęścia. Toleruje moją dorosłą rezydentkę, nawet ostatnio obwąchują się bez syczenia i tyćkają noskami :ok: To był kiedyś domowy kot, którego ludzie się pozbyli. Gdy ja poznaliśmy, przychodziła przez las do stadniny i objadała tamtejsze koty. Dosłownie walczyła o przetrwania - ślady stoczonych bitew na nosie;] Długo jej zajęło zrozumienie, że inny kot nie jest konkurentem do miski i że jedzenie jest zawsze dostępne (standardowe najadanie się na zapas). Po trzech miesiącach zaczyna załapywać, o co chodzi w kocich zabawach, chociaż bawi się z gracją perszerona ;) Nie wykazuje zainteresowania światem zewnętrznym - życie wolnego kota chyba porządnie dało jej w kość - ale nigdy nie wiadomo, czy jej jakiś gołąb nie skusi, więc zabezpieczone okna są jak najbardziej pożądane. Tak więc jeśli chodzi o spełnienie ludzkich oczekiwań, to jak najbardziej by się nadawała, ale jakie oczekiwania ma Kleksik?
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Pt lut 24, 2012 12:38 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

Marzenia11 pisze:I jeszcze proponuję Sonię z dt u joanna3113 - cudowna kicia, troszkę nieśmiała, ale dogaduje się z innymi kotami bez problemu i lubi ich towarzystwo byleby nie było ich zbyt dużo. Spokojna, łagodna... jest obecnie w Szczytnie, ale transport jest mozliwy do warszawy regularnie raz na dwa tygodnie więc to nie problem.
Jest śliczna, kolorowa :wink:
viewtopic.php?f=1&t=137765&start=0

Sonia jest śliczna, ale troszkę za młoda. Wolałabym całkiem dorosłą, kilkuletnią kotkę.
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Pt lut 24, 2012 12:49 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

Morela80, Gosiar ma kotkę, Matyldę.To taka tri z przewagą białego.Żyje w stadzie, teraz ma dwa koty do towarzystwa.Wyjątkowo miła, bardzo miziasta.Zdrowa, wysterylizowana..itd.
Tu jest trochę o niej, Gosiar nie ma czasu prowadzić wątku :cry:
viewtopic.php?f=13&t=134904&hilit=matylda.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 24, 2012 12:50 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

A może moja Matylda? Jest u nas od lata, jest małą przecherą ;) ale ładnie dogadała się z moimi kotami:
http://lublin.cwirek.pl/oddam-przyjme-z ... 22168.html

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt lut 24, 2012 12:50 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

może Brygidka, spełnia wszystkie warunki, oprócz jednego: nie lubi być noszona na rękach. Jest grzeczna, nie absorbująca, lubi wchodzić na kolana i dawać buziaczki. Po week-endzie zostanie wysterylizowana.
viewtopic.php?f=13&t=138285
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pt lut 24, 2012 12:53 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

Nastka.Spokojna i zrównoważona.Lubi leżec na człowieku, na łóżku.Na rekach troszkę się boi noszenia.A;e wszystko przed nią.
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z349211467
Julka!!!
Może nie za spokojna ;) bo uwielbia się bawić i włazić wszędzie.Ale dogaduje sie z każdym kotem.A jak się nie bawi to nie schodzi z rąk.Miziak okrutny i przylepa.Potrafi urobić każdego człeka i kota.
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z347542022
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 24, 2012 13:13 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

Ok. 2-3-letnia Twiggy ze składu drewna w Wiązownej trafiła do mnie na DT. Kocha człowieka, przytulanki i noszenie na rękach, ale jest delikatna i nie narzucająca się. :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Trikolorka o przedłużonym włosie. Prawie roczna, bardzo spokojna, ale jeszcze onieśmielona. Większość czasu spędza na parapecie razem ze swoim bratem. Pozwalają się brać na ręce, głaskać, przytulać, bardzo potrzebują swojego własnego domu i ludzkiej czułości. Nie potrafi drapać ani gryźć :lol: agresja na poziomie ujemnym. :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Bardzo przepraszam za koszmarną jakość zdjęć, robione na chybcika telefonem są na razie jedynymi jakie mam. :oops:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lut 24, 2012 13:23 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

Koteczka z tego wątku wróciła z adopcji: viewtopic.php?f=13&t=134824
Bardzo nieśmiała i łagodna, potrzebuje spokojnego domu - była kotką starszej pani, zna tylko łagodność i spokój...

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lut 24, 2012 15:27 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 24, 2012 13:32 Re: szukam spokojnej kotki-Warszawa

A może Majeczka z mojego wątku : viewtopic.php?f=13&t=138479

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

[następna]