PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2011 20:33 PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

Szukam domu tymczasowego dla dorosłego biało-rudego kocura (jest chyba wykastrowany).

Kocurek od kilku dni widziany jest na parkingu przy Carrefourze na Kurdwanowie. Podchodzi do ludzi, mruczy, łasi się, ładuje się ludziom na kolana. Możliwe, że jest kotem wychodzącym, ale nie ma obroży i na moje oko zachowuje się jakby szukał nowego domu. Może ktoś go wyrzucił...? Chciałabym mu pomóc, zabrać go w bezpieczne miejsce, porozwieszać ogłoszenia i wyjaśnić sprawę. Czyli dowiedzieć się, czy rzeczywiście jest wychodzący i nie potrzebuje pomocy. A jeżeli nie znajdzie się jego właściciel - znależć mu nowy dom.

Problem jest jeden. Nie mam go gdzie "przechować". Czy ktoś mógłby go wziąć do DT? Dowiozę go na terenie Krakowa. Wszystko biorę na siebie - rozwieszanie ogłoszeń, robienie ogłoszeń w necie, szukanie nowego domu itd. Chciałabym tylko, żeby był bezpieczny do czasu wyjaśnienia sytuacji. Pomocy!

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pon paź 17, 2011 1:27 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

Podniose :ok: :ok:

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Śro paź 19, 2011 1:44 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

:kotek: :ok:

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Śro paź 19, 2011 21:06 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

Dzisiaj znowu się pojawił w tym samym miejscu, co wcześniej. Noce są coraz chłodniejsze, martwię się o niego.
Podrzucę, może ktoś wypatrzy...

grzanka.ch

Post » Śro paź 19, 2011 21:32 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

Napiszę tylko, że grzanka.ch ma problem przeze mnie. Zaczepił mnie, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że podobno (podobno!) ma dom na sąsiednim osiedlu.
Zdaniem przechodniów to kot czyjś, wychodzący, ale ponoć zaniedbany przez swoich ludzi, włóczący się całymi dniami i pomieszkujący "po sąsiedzku" w piwnicy.
Kot jest bardzo przyjazny, zaczepia przechodniów, miauczy, włazi na ręce. Sierść trochę zaniedbana - Czy głodny, jeszcze nie wiemy.

Jak opanować tę sytuację?

Dlaczego kot podobno wychodzący nie chodzi kocimi drogami, tylko pęta się między ludźmi na ruchliwym parkingu i wręcz narzuca się?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw paź 20, 2011 12:29 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

Dzisiaj też siedział - cały zmoknięty :( Dałam mu trochę karmy, zjadł ze smakiem. Nie chciał pozować do zdjęć, ale coś mu tam cyknęłam ;) Strasznie mi przykro, że nie mogę mu pomóc. Może ktoś się zdecyduje. Kocio jest bardzo sympatyczny i ma ładne umaszczenie...

ObrazekObrazekObrazek

grzanka.ch

Post » Czw paź 20, 2011 12:36 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

porozwieszaj ogloszenia o tym kocie tam na osiedlach moze zglosza sie ci wlasciciele?
gerardbutler

Post » Czw paź 20, 2011 19:07 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

Jednak ciągle siedzi. :( Nie widziałam go dziś. A jednak siedzi.

Nie mogę go wziąć do siebie.
Może jednak ktoś może pomóc?

mrr

Post » Czw paź 20, 2011 19:35 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

Dzisiaj o 11 siedział. Jak wracałam o 13 to już go nie było.
Strasznie mi było go szkoda, bo był cały mokry i siedział na deszczu, Biedak :(

grzanka.ch

Post » Sob paź 22, 2011 21:07 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

biedaczek, niedobrze ze tak ufa ludziom, bo ktos moze go skrzywdzic.Moze lepiej oddac go do schroniska? Tam bedzie mial szanse na przezycie, bo noce coraz zimniejsze.
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Sob paź 22, 2011 21:10 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

ketebush, gdzie są ogłoszenia? To nie jest ten sam kot?

mrr

Post » Nie paź 23, 2011 8:51 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

mrr pisze:ketebush, gdzie są ogłoszenia? To nie jest ten sam kot?

nie ten sam (tak mi sie wydaje), ogloszenie jest kolo sklepu zoologicznego w okolicach avy (lewiatana). Zaraz pojde zrobic zdjecie
ObrazekObrazek

katebush

Post » Nie paź 23, 2011 9:52 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

katebush pisze:
mrr pisze:ketebush, gdzie są ogłoszenia? To nie jest ten sam kot?

nie ten sam (tak mi sie wydaje), ogloszenie jest kolo sklepu zoologicznego w okolicach avy (lewiatana). Zaraz pojde zrobic zdjecie

TO NAPEWNO NIE JEST TEN KOT :cry: . Na watku krk schroniska wkleilam zdjecie.
ObrazekObrazek

katebush

Post » Nie paź 23, 2011 14:54 Re: PILNIE DT dla rudo-białego miziaka z parkingu - KRAKÓW

podniose, moze ktos wypatrzy
ObrazekObrazek

katebush

[następna]