kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 20:07 kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

Witam szukam domu dla kociaków, które urodziły się w gospodarstwie bydła mlecznego we Wrocławiu. są przecudne i bardzo przyjacielskie. Mają już ponad miesiąc i zaczynają hasać co sprawia dla nich zagrożenie przygniecenia przez krowę. Ponad to zbliża się zima i takie małe kociaki nie dadzą sobie rady. Poszukuję domu dla 8 kociaków ale każda adopcja będzie dla mnie sukcesem. Nie chcę za nie pieniędzy. kociaki są różne : 2 rude, 3 szare tygryski, 2 czarno białe, 1 czarny. Płci jeszcze nie mogę określić w 100%. Zainteresowanym mogę wysłać zdjęcia na maila. Mój mail to zasadakoh@vp.pl.
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro paź 12, 2011 16:27 przez martai, łącznie edytowano 6 razy

martai

Od: Wto paź 11, 2011 19:58

Post » Wto paź 11, 2011 20:51 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

Wysterylizuj kotkę i nie mnóż "problemów" nie widzisz ile tu kociej biedy?
edit; doczytałam, jakie to wspaniałomyślne że oddajesz a nie sprzedajesz, teraz to pewnie pół forum się rzuci na taką okazję, a reszta poczeka na kolejne mioty:-/

tosiatosia1

Od: Czw sie 25, 2011 12:59

Post » Śro paź 12, 2011 7:12 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

nie znasz sytuacji więc proszę nie komentuj. Nie masz problemu z kotaki to się ciesz, a swoje złote mysli pozostaw dla siebie

martai

Post » Śro paź 12, 2011 7:17 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

koniecznie ogłoszenia ze zdjęciami -jak najwięcej ogłoszeń
tutaj ciekawy watek o robieniu ogłoszeń viewtopic.php?f=1&t=120970&start=0

nie można jakoś ich oddzielić od krów; zamknąć na czas szukania domu w jakimś bezpiecznym pomieszczeniu?

na razie powinny być jeszcze z mamusią - najlepiej do końca trzeciego miesiąca 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro paź 12, 2011 9:23 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

są oddzielone karmi je jedna matka bo inna odrzuciła. piją tez juz mleko krowie bo nie ma innego wyjścia. Chodzi mi głównie o to że jest zimno, no i maluchy brykać zaczynają i kwestia oddzielenia ich staje się coraz trudniejsza. zdjęcia wstawie juz dzisiaj po południu

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro paź 12, 2011 16:29 przez martai, łącznie edytowano 3 razy

martai

Post » Śro paź 12, 2011 9:34 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

mleko krowie może powodować biegunkę
zdjęcia konieczne -dobrze że i tu wstawisz

robisz ogłoszenia?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro paź 12, 2011 11:28 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

Ta ogłoszenia robie i mam nadziejhe ze uda mi się też rozwiesić przez znajomych w paru miejscach gdzie jest dużo miłośników zwierząt - Uniwersytet Przyrodniczy. Mleko krowie jest jedyną alternatywą dla nich bo 1 kotka 7 młodych nie wykarmi. Jak narazie się cieszę że je przyjęła. Poza tym te koty do mleka krowiego są przyzwyczajone bo w sumie tylko takie piją.

martai

Post » Śro paź 12, 2011 12:20 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

za niewielką opłatą ogromną ilość ogłoszeń w necie robi Catangel
(jeśli pomyliłam nick, proszę o poprawę).
oby to był ostatni miot niechcianych kociąt... :(
myślę, że we Wro. nie będzie problemu ze sterylizacją na talony :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Śro paź 12, 2011 15:41 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

dzięki. pewnie że nie ma najmniejszego kłopotu ze sterylizacją ale jak do tej pory nikt się tymi kotkami nie przejmował i kociaki albo przeżywały albo nie, a ja nie potrafię być tak obojętna.

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro paź 12, 2011 16:30 przez martai, łącznie edytowano 1 raz

martai

Post » Śro paź 12, 2011 16:01 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

rozumiem że to miejsce to nie jest przytulna stodoła gdzie jest ciepło i można się schować?

kotkom trzeba porobić fotki i wrzucić do sieci (ludzie to wzrokowcy więc zdjęcia są konieczne)

ile jest tych dorosłych kotek? trzeba je szybko połapać i wyciachać (się dziewczyny z adopcji niech wypowiedzą jak to się robi ale mi coś się zdaje że schronisko robi za free)bo bez sensu żeby kolejne biedactwa na świat przychodziły

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Śro paź 12, 2011 16:41 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

martai pisze:dzięki. pewnie że nie ma najmniejszego kłopotu ze sterylizacją ale jak do tej pory nikt się tymi kotkami nie przejmował i kociaki albo przeżywały albo nie, a ja nie potrafię być tak obojętna.

Obrazek

Tym bardziej trzeba KONIECZNIE pokastrować kotki- kolejnych porodów mogą nie przeżyć, a z kociakami sama widzisz jaki jest probnlem :( pomożemy w organizacji tańszych/darmowych zabiegów w razie potrzeby.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw paź 13, 2011 13:50 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

możemy podpowiedzieć w razie potrzeby, gdzie , co i jak w przypadku sterylizacji na talon z miast :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw paź 13, 2011 16:43 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

dzięki ale sprawa sterylizacji jest załatwiona jak już pisałam wcześniej( w sensie że to nie kłopot) ale kociaki juz są na tym świecie i z tym trzeba coś zrobić

martai

Post » Pt paź 14, 2011 8:50 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

martai pisze:dzięki ale sprawa sterylizacji jest załatwiona jak już pisałam wcześniej( w sensie że to nie kłopot) ale kociaki juz są na tym świecie i z tym trzeba coś zrobić

czyli mamy rozumieć, że kotki zostaną pokastrowane, zanim urodzą kolejne maluchy?

kociaki trzeba intensywnie ogłaszać, a jak tylko będą w stanie same jeść- zająć się kastracjami dorosłych kotek.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt paź 14, 2011 9:36 Re: kociaki szukają domu przed zimą Wrocław

dobrze by było już sie zastanowić nad sterylką,do mnie trafiła kotka z małymi w wieku ok. 8 tygodni i okazało się, że kotka już znowu była w ciązy w jakimś 2 tygodniu.... :(

dokladnie w jakim rejonie miasta są maluchy?
mogę pomóc Ci w robieniu ogłoszeń :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

[następna]